Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 22.06.2021 21:57
Paylaş:
A+ A-

“Mesleki Eğitimde Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz”

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen “Mesleki Eğitimde Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz” projesi Vali Fuat Gürel’in katıldığı kapanış programı ile sona erdi.

Karabük Öğretmenevinde düzenlenen Proje Kapanış programına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, BAKKA Temsilcileri, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Tülümen, Okul Yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Mesleki Eğitimde Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz” projesini başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikalarını veren Vali Fuat Gürel proje kapanış programında yaptığı konuşmasında, “Gerçekten çok güzel işler yapıyorsunuz, BAKKA olarak çevre ve sanayi alt yapısının geliştirilmesi ile ilgili program açıklandığında 20 milyonluk toplam bir bütçemiz vardı. Karabük olarak program bütçesinin büyük kısmını yaptığımız projelerle Karabük olarak biz aldık. İlimiz proje hazırlama noktasında oldukça başarılı. Hazırladığınız projeler birçok proje içerisinden yarışarak başarılı oluyorlar. İlimizde bu anlamda okullarımız  proje mantığını anlamış, alt yapısını oluşturmuş, iyi bir hazırlıkla bunu gerçekleştiriyorsunuz. Gerçekleştirdiğiniz proje ile Kaynak Simülatörü, CNC Simülatürü,  CNC ve Lazer Makineleri gerçekten çocuklarımızın eğitimi için oldukça ideal makineler. Pratiği verebilmek adına özellikle simülatörlerle eğitim alabilmesi çok önemli, iş hayatına geçtiklerinde makineleri yabancılık çekmeden ustaca kullanabilecekler. Okullarımız, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu alt yapıya kavuşmuş oldu. Sanayimizin ihtiyacı olan nitelikli personeli yetiştirme adına oldukça önemli, çünkü ilimiz bu makinelerin kullanım alanlarına sahip bir şehir. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ilimizde bu anlamda en önemli okulumuz. Bunlar aslında ekstra işler, sizlerin gayretleri olmasa hiç kimse size neden proje yapmıyorsunuz, neden bu konuda çalışmıyorsunuz? demez. Ama görüyorum ki okulumuzda bir uyum söz konusu, bir gayret var, güzel bir ortamınız var, bunu sağlayarak başarılı oldunuz. Başta okul müdürümüz olmak üzere müdür yardımcılarımızı, öğretmenlerimizi, proje ekibimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, çocuklarımıza da başarılar diliyorum, çünkü onların ileride ki meslek hayatlarına dokunmuş olduk. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının ilimizde birçok projeye desteği var, küçük sanayi sitelerinden, turizm alt yapısına, restorasyondan, çevreye, eğitim ve öğretime güzel kaynaklar aktarıyorlar, birçok teknik projede yardımcı olmaya çalışıyorlar, araştırma hususunda da çok fazla destekleri var. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürümüzü, yöneticilerimizi ve proje ekibini tebrik ediyorum, BAKKA’ya da Mali Destek den dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Projenin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Simülatörler aracılığıyla kaynak, CNC ve kodlama eğitimleri ile iş kazası riski olmayan, daha verimli, güvenilir ve kaliteli teknolojik bilgi erişimine ulaşmak, daha nitelikli işgücü yetiştirilmek ve kaynakçılık ile CNC operatörlüğü alanında okul-sanayi işbirliği geliştirmek amacıyla hayata geçirilen “Mesleki Eğitimde Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz” projesi kapsamında; 40 öğrenciye Kaynak Simülasyon Eğitimi, 30 öğrenciye Bilgisayarlı Makine (CNC) Operatörü Eğitimi, 14 öğrenciye CNC Router-CNC Lazer Kesici Eğitimi ve 40 öğrenciye Robotik Kodlama Eğitimi verildi.(Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.