Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 18.04.2016 10:11
Paylaş:
A+ A-

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla,Kent meydanına Atatürk köşesi yapımı ve Karabük girişinde ki Atatürk büstünün kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak belediye başkanı Rafet Vergili’ye sorular yönelten CHP İl başkanı Erdoğan Dinçel’e henüz yanıt gelmedi.

CHP İl başkanı Av.Erdoğan Dinçel geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde 3 Nisan Karabük’ün kuruluş yıldönümünü kutladık.Bu kutlama son yıllarda ki coşkulu kutlamayı sönük kutlamalara bıraktı.Hatta 3 Nisan’lar unutturulmaya bile bırakıldı.Bakın son kutlamalarda Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile İsmet İnönü’nün kurduğu Karabük’te bu memleketi kuran insanların isimleri konuşulmuyor, yazılmıyor. Bunu şiddetle kınıyorum.Milli değerlerimize neden sahip çıkmıyoruz.Kent meydanında kutlama yaptık.Atatürk’ün büstünün,İnönü’nün emaresinin olmadığı yerde kutlama yaptık.Yazıklar olsun.Kent meydanına Atatürk ile beraber İnönü ve Fevzi Çakmak’ın da olduğu büstlerin konulmasını istiyoruz.Bunu kim yapacak Karabük belediyesi yapacak. Şimdi ben belediye başkanına soruyorum Kent meydanına Atatürk büstü yapılacak mı?,yapılmayacak mı?Bunu kendi partisine mensup MHP’liler de istiyor.Yapmayacaksanız açıklayın biz yapmaya talibiz.Bakın ilk göreve geldiklerinde Karabük girişinde yenisini yapacağız diyerek Atatürk anıtı kaldırıldı.Güya daha iyisi yapılacaktı.7 yıl geçti sözünün eri nerede.Başkanımızdan bunu bekliyoruz.Tabi eleştirilerin yanı sıra yaptıkları güzel icraatları da alkışladığımızı söylemek isterim.Ayrıca uzun süredir dile getirdiğimiz KARDEMİR’in bir köşesine İnönü büstü koyulması sözümüzü tekrar yeniliyoruz ve bu Kardemir’i yönetenlerden bekliyoruz.” sözlerine yer vermişti.

Dinçel’in bu açıklamalarından sonra belediye başkanı Rafet Vergili’nin konularla ilgili herhangi bir yanıt verip vermeyeceği merak konusu olurken,diğer yandan yine Dinçel’in AK Parti İl başkanı Timurçin Saylar’a yönelik yaptığı eleştiri açıklamalarına da henüz bir cevap gelmedi.

4 kişi görüş bildirdi

  1. Cemil arseven

    Kurtar bizi otopark Ücretinden
    Sevgili Başkanım sizin hukukçu kimliğiniz var.
    Oldukça iyi bir Avukatsınız Türkiye’nin her yerinde caddelerden alınan otopark Ücreti dava açılıp iptal ediliyor
    Sizde kendini kral sanan Belediye başkanını dava edip şu yollardan alınan otopark Ücretini kaldırtsanız. Tabi daha önemli işleriniz yoksa

  2. Cemil arseven

    Kurtar bizi otopark Ücretinden
    Sevgili Başkanım sizin hukukçu kimliğiniz var.
    Oldukça iyi bir Avukatsınız Türkiye’nin her yerinde caddelerden alınan otopark Ücreti dava açılıp iptal ediliyor
    Sizde kendini kral sanan Belediye başkanını dava edip şu yollardan alınan otopark Ücretini kaldırtsanız.

  3. karabük düşmanı

    OTOPARK ÜCRETİNİ ÖDEMEYENLERE HUKUKİ BİR YAPTIRIM VAR MI ? MAHKEMEYE VERME SÖZ KONUSU MU ? İCRA YOLU İLE TAHSİL EDİLEBİLİYOR MU ? SAYIN BAŞKAN HUKUKÇU BUNLARA CEVAP VERSİN.

  4. karabük düşmanı

    Cadde ve sokakların belediyeler tarafından ücretli otopark ilan edilerek kiraya verilmesini yargıya taşıyan Burdur Tüketicileri Koruma Derneği’ni haklı bulan Danıştay, “yolların amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği” gerekçesiyle düzenlemeyi iptal etti. Ülke genelindeki benzeri uygulamalara emsal nitelikteki kararla ilgili açıklama yapan davayı açan derneğin başkanı Kemal Arslan, kişi ve kuruluşların talep etmeleri halinde ellerindeki bilgi ve belgeleri paylaşabileceklerini söyledi.
    BELEDİYE CADDE VE SOKAKLARI OTOPARK OLARAK KİRALADI
    Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği (BURTUKODER), dönemin Burdur Belediyesi’nin 8 Nisan 2010 tarihinde aldığı kararla kent merkezindeki bazı caddelerin ücretli otopark ilan edilip kiraya verilmesini öngöre düzenlemenin iptali istemiyle Isparta İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Ancak Mahkeme derneğin bu talebini reddetti. Mahkemenin red kararını temyiz eden derneği haklı bulan Danıştay 8. Dairesi, Burdur’daki kimi caddelerin ücretli otopark olarak tahsis edilmesinin yolunu açan belediye kararını, “yolların asıl amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği” gerekçesiyle iptal etti.ARAR, ÜLKE GENELİNDEKİ UYGULAMALARA EMSAL NİTELİĞİNDE
    Ülke genelindeki benzeri uygulamalara emsal teşkil edecek nitelikteki yargı kararını değerlendiren BURTUKODER Başkanı Kemal Arslan, Burdur Belediyesi’nin kararı temyiz etme isteminin de Danıştay tarafından reddedildiğini belirterek, “Burdur Belediye Başkanlığı, Danıştay kararına, ‘karar düzeltilmesi’ talebiyle yine itiraz etmiş, Danıştay bu istemi de yerinde görmeyerek itirazı reddetmiş, karar kesinleşmiştir. BURTUKODER olarak 5 yılı bulan bir hukuk mücadelesi sonucu, sadece Burdur’daki uygulamayı değil, tüm Türkiye’de cadde ve sokaklardaki ücretli otopark uygulamasını durduracak emsal bir kararı çıkartmış bulunmaktayız” dedi.

    Arslan, yaşadıkları kentlerde bu sorundan rahatsız olan kişi ve kuruluşların talep etmeleri halinde, dava süreciyle ilgili belge ve bilgileri paylaşabileceklerini de sözlerine ekledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa dağıtım şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye'de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak'ta, Ayedaş ile İstanbul Anadolu Yakasında, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin'deki kritik noktalar için seçimden haftalar önce başlattığı bakım çalışmalarını tamamladı.

Seçim sürecinde enerji arz güvenliği kritik hale gelen noktaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirleyen şirket, bu noktaları besleyen dağıtım merkezi, Kesici Ölçü Kabini (KÖK), trafo, pano ve aydınlatma tesisleri gibi elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri başta olmak üzere 502 kritik noktada özel tedbir alan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, seçim günü sabahın erken saatlerinden, oy sayımının tamamlanacağı saate kadar YSK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Valilikler, Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için faaliyetlerini sürdürecek.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart'ta ülke genelinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçim süreci boyunca, normal şartlarda daha iyi elektrik hizmeti sunmak için gerekli olan planlı kesintileri de iptal etti. Şirket, seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için seçim günü 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 aracın seçim günü sahada olacak. Olası her senaryoya karşı göreve hazır olacağı nöbet yerlerini belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, tüm yönetim kademesi ile seçim günü boyunca kesintisiz enerji için nöbette olacak.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için çeşitli kapasitelerdeki 500'den fazla jeneratörü sorumluluk bölgesinde göreve hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin yaşanmaması adına dünyada ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek hizmete sokulan Mobil SCADA Kontrol Merkezi, operatörleriyle hazır tutulacak.

6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilin 5'inin elektrik dağıtımını üstlenen Toroslar EDAŞ'ın bölgesinde ise özellikle depremden yoğun olarak etkilenen Hatay ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Felaketin gerçekleştiği günden bu yana bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini 1,9 milyar liralık yatırımla deprem öncesi değerlere tekrar ulaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgede seçim sürecinde hizmet verecek konteynerlerde enerji arz sürekliliği için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği için yine Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından bir ilk olarak devreye alınan Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için de kullanılacak. Çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım faaliyetlerinde, sahadaki çalışanın iş aşamalarını canlı görüntülerle merkeze aktarıp merkezin teyidiyle ilerlemesini sağlayan bu sistemdeki görüntülü aktarım cihazları, kritik noktalarda bu noktaların güvenliğini gözlemleyecek. Olası arızalar teyakkuzdaki saha çalışanları tarafından yine merkeze iletilen canlı bağlantılarla takip edilebilecek ve ivedilikle giderilecek.

Ayrıca seçim süreci boyunca vatandaşlardan gelen kesinti ihbarları başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve talepler 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığı ile takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler anlık olarak yapılacak.