Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 12.01.2022 22:24 |Güncelleme: 13.01.2022 07:54
Paylaş:
A+ A-

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır,Gelen Zamlardan  ve Yerelde Henüz Yakalanamayan ‘Korsan Bildiri Faillerinden Yakındı…’

CHP’den Sert Eleştiriler.

(Haber Merkezi)Cumhuriyet Halk partisi İl başkanı Abdullah Çakır ve beraberinde İlçe başkanları ile birlikte İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Başkan Çakır özellikle ekonomide yaşanan olumsuz gidişatla ilgili vatandaşların çok kötü günler yaşadığını söyledi.

Askeri ücret ve emekliye yapılan zamların daha vatandaşın cebine girmeden yüzde elli seviyesinde eridiğine vurgulayan Çakır,ülke ciddi bir buhran yaşıyor.Biz millet ittifakı olarak yapılacak bir erken seçimle birlikte bu iktidarın gitmesini istiyoruz.Umarım en kısa zamanda bir erken seçimle iktidara geleceğiz”dedi.

Başkan Çakır ayrıca Safranbolu belediyesi ile ilgili yaşanan olumsuzlukla ilgili konuştu.

Çakır konuşmasında;’Safranbolu’da Kitap Fuarından başlayan ve günümüze kadar gelen bir takım sorunlar ve sıkıntılar yaşandı. Safranbolu’da yıllar sonra bir kitap fuarı açıldı bu kitap fuarına katılanlar kitaplarını sergilediler ve  sergilenen kitapları içerisinde bazı siyasi parti görüşüne sahip olan arkadaşlarımız beğenmedikleri kitaba karşı fuarda kitapları dağıtarak tepki göstermeye çalıştılar. Ben bu tepki göstermeleri doğru bulmadım. Dünya Miras Kenti olan Safranbolu’nun böyle bir şekilde anılmasını doğru bulmuyoruz. Farklı yerlerde bir sürü kitap fuarı var benimde hoşuma gitmeyen bir kitap olabilir ben gidip oradaki başka bir kitapçıyı sırf benimde okumayacağım,istemediğim bir kitap yer alıyor diye dağıtayım mı?

6 gün önce bir gece Safranbolu’da  Belediye Başkanımızı terörle ilişkilendiren bildiri gibi bir takım kağıtlar atılmıştır. Bunlarda Safranbolu’nun belli yerlerine Belediye’nin önü, ana caddeler ve sitelerin önüne atıldığını gördük.

Safranbolu Belediye Başkanımızı ve partimizi de bu işe kattıkları için Belediye Başkanımız Elif Köse Cuma günü davacı oldu. Safranbolu Belediyesini önünde ve yukarıda kaymakamlığa kadar 4 tane hareketli mobesemiz var ama 6 gündür bu işi yapan faillerle ilgili bir sonuca varılmadı, yakalanmadı.

Bu hareket tüm Safranbolu halkına yapılmış bir olaydır. Tüm halkın bu duruma tepki göstermesi gerekir ve biran önce Emniyet güçlerinin de bu faillerini bulmasını ve o bir an önce aydınlanmasını bekliyoruz”dedi.

 

Yorumlar

  1. camera kaydı var

    yaklanması kolay olmalı faıllerın ..ulkeyı etnık mezhepsel bolmeye çalısanlar kafa tascıları,artık tarıhın çöplüğüne gömülmeli….uzay çağındayız bu çağda mıllıyetçilik olmaz.peygamberımız sav. veda hutbesınde milliyetçiliği yasaklamıstır..arabın turke ,turkun laza .lazın çerkeşe ustunlüğü yoktur..milliyetçik hitlerle birlikte yok olmuştur…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.