Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 26.01.2022 21:10
Paylaş:
A+ A-

Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu 13 Mart’ta Yapılacak

(Haber Merkezi)Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mustafa Yaşar DÜŞÜNCELİ yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Bunun üzerine Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası vekili Şah İsmail Duru,yeni dönemde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Yapılacak genel kurul öncesi özgeçmişi ve adaylığı ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Şah İsmail DURU yaptığı açıklamada,”Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan vekiliyim. Kemal Oyman sanayi sitesinde oto motor tamirciliği yapmaktayım. Odamızın genel kurulu 13 Mart 2022 tarihinde yapılacaktır. Oda başkanımız Mustafa Yaşar DÜŞÜNCELİ gerek Federasyon yönetiminin ilimiz ziyaretinde gerek se kendi aramızda yaptığımız istişarelerde yeni dönemde aday olmayacağını belirtmiş, benim lehime destek olacağını söylemiştir. Kendilerine bana güveni ve yaptığı hizmetler için teşekkür ederim. Sanayi sitesindeki işyerini kapatmasına rağmen odamızı düşünerek vergi kayıtlarını kapatmamış bir nevi fedakarlık yapmıştır. Bunun içinde ayrıca kendilerine teşekkür ederim. Odamız üyelerinin sorunları çoktur. Gün birlik beraberlik olma günüdür. Hep beraber olursak altından kalkamayacağımız yük ve sorun olmaz. Bunu sağlayacağımız çatı odamız çatısıdır. Odamız çatısı altında güzel işler yaparak üyelerimizin hak ettiği seviyede bir yaşam sürmesi için oda başkanlığına adaylığımı bildirir, bu vesile ile başta odamız üyeleri olmak üzere tüm esnaf arkadaşlarıma hayırlı bereketli sağlıklı huzurlu işler dilerim”dedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sarp Sınır Kapısı’ndan bayram tatilinde 183 bin 51 yolcu geçti

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

ARTVİN (AA) – Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan en önemli kara hudut kapılarından Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'ndan, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 183 bin 51 yolcu geçiş yaptı.

Sarp Mülki İdare Amirliğinden alınan bilgiye göre, Artvin'in Kemalpaşa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı'nda, Ramazan Bayram tatilini kapsayan 6-14 Nisan arasında yoğunluk yaşandı.

Başta Doğu Karadeniz olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden gelerek bayram tatillerini kimlikle giriş çıkış yapılabilen Gürcistan'da geçirmek isteyenler, kapıda hareketliliğe neden oldu.

Tatil sürecinde sınır kapısından 92 bin 308 kişi çıkış, 90 bin 743 kişi de Türkiye'ye giriş yaptı. Toplam geçiş sayısı ise 183 bin 51 olarak kayıtlara geçti.

Geçiş yapan yolcuların 116 bin 671'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 66 bin 380'i ise yabancı uyruklulardan oluştu.

Söz konusu süre zarfında otobüs, minibüs ve otomobil sınıfında 14 bin 406 gelen, 16 bin 423 giden olmak üzere toplam 30 bin 829 araç sınır kapısından geçiş yaptı.

Tır-kamyon araç sınıfında ise 4 bin 185 gelen, 5 bin 128 giden olmak üzere toplam 9 bin 313 araç gümrükten geçiş yaparak kayıtlara girdi.