Okan Küçük Yorumluyor 22 Mart 2022

Okan Küçük Yorumluyor 22 Mart 2022

Yayın: 22.03.2022 12:28 |Güncelleme: 31.03.2022 10:45
Paylaş:
A+ A-

Malum, Özçelik İş Sendikası’nda kılıçlar çekildi. Mevcut Genel Başkan Yunus Değirmenci ile mevcut Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel arasında yarış başladı. Yarışa sonradan katılan ya da katılanlar olur mu bilinmiyor.

 Şu an görünen iki genel merkez yöneticisi birbirleriyle yarışacak. 260 delege var sanırım oy kullanacak olan ve bu 260’ın çoğunluğunu alan yarışı kazanacak.  Karabük’teki ve Kayseri’deki delegeler eşitmiş  konuşulanlara göre. Buradan çıkan sonuç açık Karabük’ün tamamı Recep Akyel’e verse, Kayseri’nin tamamı Yunus Değirmenci’ye verse sıfıra sıfır elde var sıfır olacak.

 Yani ne Karabük ne Kayseri belirleyici değil. Belirleyici olan diğer şubelerin kimi desteklediği olacak.

Karabük’te  Recep Akyel’in Karabüklü olmasından dolayı doğal olarak destek var Akyel’e. Kayseri’de Değirmenci açısından da durum aynıdır…

 Düğümü çözecek olan şubelerin tavrı, duruşu, hangisini seçeceği.

Konuyla ilgili Karabük içi ve dışından yapılan yorumlar da,  şube seçimlerine bakıldığında genel olarak mevcut başkan Değirmenci’ye yakın olanların kongreleri kazandığı söyleniyor. Değirmenci’nin bu anlamda şansının daha yüksek olduğu söyleniyor. Bir grup ise Değirmenci’ye tepki olduğunu bu tepkilerin Akyel’e yönleneceğini, söylüyor.

 Akyel taraftarları diyeyim,  sendikaya alınan  lüks arabaya atıf yaparak BMW’ ci Değirmenci diyor, Değirmenci taraftarları,  o araba sendikaya alındı, Recep Akyel’de Hacı Murat’a binmiyor Audici Akyel, diyor.

 Akyel taraftarları Değirmenci 30 bin- 50 bin arası maaş alıyor, diyor. Değirmenci taraftarları Genel Başkan Yardımcısının maaşı ondan aşağı mı sanıyorsunuz, diyor.

Akyel taraftarları Genel Başkan Yardımcısı koltuğunda oturuyordu, isteseydi yine otururdu, hataları gördü koltuğu bıraktı, mücadeleye girdi diyor, Değirmenci taraftarları yeni yönetimde genel başkan yardımcılığına getirmeyeceklerini kendisi biliyordu, madem koltuk gidecek ben de çarpışarak giderim diyerek bu yola çıktı, diyor.

 Değirmenci taraftarları Başkanın  yerli ve milli duruşu orta da, hem daha yeni Hak İş Genel Başkanı ziyaret ederek açıkça Değirmenci’den yana tavırlarını koydular. Onunla yola devam etmek istediklerini belirttiler, diyor, Akyel taraftarları MHP’de Cumhur İttifakı ortağı, Akyel’ de yerli- milli bir görüşte değil mi, delegasyonun ne diyeceği önemli, diyor.

Bunların dışında çok sınırlı  bir grup 2 ‘si de yıllardır aynı yönetimde Değirmenci iyiyse Akyel’de iyidir. O KÖTÜYSE ÖBÜRÜ DE kötüdür, o zaman. Ya ikisi yeni bir yönetimde olsun ya ikisi de olmasın, diyor.

Sonuçta mikro milliyetçilik anlamında Karabüklüler Akyel’i, Kayserililer Değirmenci’yi istiyor. Ama yukarıda belirttiğim gibi, 2 ildeki delege sayısı eşitse elde var sıfır oluyor ve düğümü diğer şubeler çözüyor.

Diğer şubeler  desteklerini kime verirler acaba ?

2 kişi görüş bildirdi

  1. ÇAKIR

    SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ TÜRKİYE UKRAYNA OLMAYACAK DİYE AVRUPA YEREL YÖNETİMLER KONGRESİNDE BİR KONUŞMA YAPMIŞ.SAYIN VERGİLİ PARİSTE FALANMI YAŞADIĞINI ZANNEDİYOR? KARABÜK FELAKET KÖTÜ VE BERBAT BİR DURUMDA İKEN,KALKMIŞ HAMASET DOLU BİR SÖYLEMLE VATAN,BAYRAK,EZAN SÖYLEMLERİYLE AVRUPALILARA DERS VERMİŞ OLDUĞUNUMU ZANNEDİYOR.OYSA KENDİSİ BELEDİYE BAŞKAN,I BÖYLE BELEDİYE YÖNETİLEMEZ.İCRAAT LAZIM KARABÜKÜN HER YERİ DELİK DEŞİK ,ÇOK YOĞUN BİR KIŞTAN ÇIKMAK ÜZEREYİZ,BELEDİYE ZATEN KARLA MÜCADELE DE BAŞARISIZ OLDU.YOLLAR, KALDIRIMLAR ,PARKLAR REZALET HİÇ BİR ÇALIŞMA YOK.KARABÜKE ŞÖYLE YÜKSEK YERDEN BİR BAKIN KARABÜKE,ŞEHİRCİLİK PLANLAMASI ANLAMINDA,ESTETİK VE GÖRSELLİK ANLAMINDA HİÇBİR GÜZELLİK GÖREMEDİĞİMİZ İLİMİZDE ,İYİ OLAN,OLUMLU OLAN BİR ŞEYLERİ YAZAMADIM.GÖRÜNEN KARABÜK (KÖY) KILAVUZ İSTEMEZ ,BU NEDENLE SAYIN BELEDİYE BAŞKANI KARABÜKÜN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İLE UĞRAŞSIN,ÜÇ DÖNEMDİR SEÇİLİPTE HİÇBİR İŞ YAPMAMAK SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZA NASİP OLMUŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR.KARABÜKLÜLER KARABÜK BELEDİYE BAŞKANININ HİZMETLERİ AKSATMASINDAN HİÇTE MEMNUN DEĞİLLER.BİR AN ÖNCE ASLİ GÖREVLERİNİ HATIRLAMALI VATANDAŞLARA HİZMETTE KUSUR YAPMAMALI.

  2. SENDİKAYA YAKIN

    RECEP AKYELİN İŞİ BİTTİ KARABÜK İSTANBUL HAVA BİDE SAKARYA RECEBE OY VERİR GERİ KALANLARIN TAMAMI YUNUS BAŞKANA GİDER İSTERSENİ TAHMİNİMİ SÖYLEYİM YUNUS BAŞKAN 200-205 RECEK 55-60 OY ALIR SONRA ŞUBELERDE DEĞİŞİM BAŞLAR FİLAN

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.