Okan Küçük Yorumluyor 7 Mayıs 2022

Okan Küçük Yorumluyor 7 Mayıs 2022

Yayın: 07.05.2022 11:14 |Güncelleme: 11.05.2022 16:44
Paylaş:
A+ A-

Demokrasi Çok Güzel Bir Şey !

Bugün tüm yazıyı siyasi konulara ayırayım. Karabük’te  seçim zamanı geldiğinde hem Cumhur İttifakında hem Millet İttifakında tek dertleri Karabük’e hizmet  etmek olan, Karabük’ü  büyütmek isteyen bir çok  yüce şahsiyet Milletvekili aday adayı olarak sahnedeki yerlerini alacaklardır !

Çünkü Karabük aşkı ile dolu onlar, fışkırır yani Karabük sevdaları ! Varsa yoksa hizmettir tek dertleri ! Karabük’e hizmet için kıvrım kıvrım kıvranıp dururlar ! Onların bir kısmı aday olmayacaklarını en başından  beri sanki bilmezler!  Rant için, çıkar için, ticaretlerinin önü açılsın diye, veya bir yerlerde makam/mevki  kapmak için, reklamasyon için falan aday adayı olan yoktur ! ( Samimi niyette olanları tenzih ediyorum tabi ki. Benim kimleri kastettiğim o dönemler de görmesini bilene açıkça sırıtıyor zaten.)

İşte onun için bu seçimde de aday adayı bolluğu yaşanacaktır Karabük’te hem Cumhur İttifakında hem de Millet İttifakında. Demokratik hakları sonuçta, demokrasilerini sevdikleriminin… Ne güzel değil mi ?

Cumhur İttifakı Tek Liste mi Seçime Gidecek?

Türkiye adım adım seçim sürecine ilerliyor. Karabük’te Milletvekilliği seçimlerinde konuşulan konuların başında Cumhur İttifakı geliyor. Cumhur İttifakının seçime ayrı ayrı mı, yoksa tek liste ile mi gireceği en çok konuşulan  konulardan.

Bu konu aslında daha çok Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili üzerinden konuşuluyor. Her ne kadar net bir açıklaması olmasa da 1 ay önce bir yorum haber de yazdığım gibi Başkan Vergili, Milletvekilliğine buz gibi aday. Tabi halihazırda Başkan Vergili’nin adaylık yönünde bir açıklaması yok.

İşte tek liste mi ayrı ayrı listeler mi konusu burada devreye giriyor. Özellikle Ak Partililerin oluşturduğu bazı kişilerin görüşü Ak Parti’nin seçime kendi listesi ile gitmesi yönünde. Bu görüştekiler Ak Parti’ye gönül vermiş, hizmet etmiş veya edecek  yetişmiş  birçok ismi olduğunu ifade ederek biz Ak Parti olarak kendi kadrolarımızdan adaylarla Karabüklülerin karşısına çıkmalıyız, diyorlar.

Karabük’te Neden Yeni Siyasetçi Yetişmiyor ?

Özellikle Karabük’te yeni siyasetçinin yetişmediğini söyleyen çevreler de var. Bu görüştekiler, Karabük siyaseti kısır bir döngü içerisine girmiş vaziyette. Yukarıdakiler, aşağıdan gelen yeni neslin önlerini açmak yerine, onları  siyasete hazırlamak yerine hep kendilerini alternatifsiz bırakmanın peşinde oldular, diyorlar.

 Karabük siyasetinin en büyük sorunlarından birinin bu tutum olduğundan yakınıyorlar. Dünya değişiyor,  yapay zekalardan, robotlardan konuşulan bambaşka süreçler  yeni dünyanın gündemiyken Karabük’e bak varsa yoksa  3-5 kişi sürekli bir şekilde konuşulup duruyor. Bu Karabük’ün önemli kayıplarındandır, diyorlar. Karabük’ü dar bir çerçeveye adeta hapsettiler, diyorlar.

  Vergili İstifa  Ederse Belediye Ak Parti’ye Mi Geçecek ?

Ak Partililerin bir kısmı tek listeye açıkça karşılar.  Çeşitli gerekçeler ileri sürerek, Cumhur İttifakı üyeleri olan Ak Parti ve MHP’nin  ayrı ayrı listelerle seçime gitmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Bazı Ak Partililer, Başkan Vergili’nin açıklamalarına dikkat çekiyorlar. Aslında Başkan Vergili  açıklamalarında MHP’den başka bir partisi olmadığını vurguluyor sürekli olarak. Partim ve Liderimin emrindeyim şeklinde konuşuyor. Bu açıdan bakıldığında Başkan Vergili aday olacaksa  MHP’den aday olacak zaten, diyorlar.

Bazı Ak Partililer Vergili’nin MHP’den aday olmasını bir fırsat olarak görüyorlar. O görüştekiler, malum 3.dönem Karabük Belediye Başkanlığı seçimlerini %1 farkla kazandı. Mesela aynı seçimde İl Genel Meclisinde Ak Parti olarak, MHP’ye %15 fark atmıştık. Yine aynı seçimde Karabük Belediyesinde Ak Partili Meclis Üyeleri olarak çoğunluktayız. Bugün Cumhur İttifakı kapsamında 16 Ak  Parti olarak bizden, 12’de MHP’den Belediye Meclis Üyesi var. Bu verilerden de anlaşılıyor ki, Ak Partili olarak bizler istesek Belediye Başkanı çıkaracak çoğunluğa sahibiz. Başka bir ifadeyle , Ak Partililer olarak o dönem adayımız olan şimdi rahmetli olan ( geçtiğimiz 2 gün kadar önce ölümünün senesi devriyesi vardı,Allah rahmet eylesin) Burhanettin Uysal’a yani kendi adayımıza oy vermemişiz. Kendimiz, kendi adayımızı desteklememişiz, Vergili’yi Başkan yapmışız ,  verilere baktığınızda bu açıkça orta da, diyorlar.

Şimdi Vergili, MHP’den aday olmak için istifa edince meclis çoğunluğu biz de. Belediye Başkanlığı Ak Parti olarak bize geçecek, listeler ayrı ayrı olmalı, diyorlar.

 

 

 

 

 

2 kişi görüş bildirdi

  1. Halk

    Karabük halkı o kadarda saf değil artık, Hani derler ya,bir insanı gerçekten tanımak istiyorsan makam ver de gör diye..Bu saatten sonra Karabük siyaseti eskisi gibi olmaz.

  2. Anonim

    Belediye başkanı olarak ne verdki milletvekili olarak ne verecek,seçim öncesinde bol bol yemek verir.Kazanan Yenişehir Büyük kulüple belirli lokantalar olur nasılsa para bol karnı aç olup bir yemeye oyunu satacak birkaç yüz insan bulurda seçilmesi mümkün deyil Rafet vergilinin

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta anne ve oğlunun öldüğü kaza güvenlik kamerasına yansıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 08:36
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ta anne ile oğlunun öldüğü, 7 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Tokat-Niksar kara yolu Yağmurlu köyü mevkisinde Ramazan Bayramı'nın 1. günü meydana gelen kazanın görüntülerine ulaşıldı.

Görüntülerde, karşı şeride geçen otomobilin başka bir otomobille çarpışması yer alıyor.

Tokat'ta 10 Nisan'da, Ferhat Çakmak yönetimindeki otomobil ile Selcen A. idaresindeki otomobil Tokat-Niksar kara yolu Yağmurlu köyü mevkisinde çarpışmış, Ferhat Çakmak kaldırıldığı hastanede, annesi Nazife Çakmak olay yerinde hayatını kaybetmiş, diğer aracın sürücüsü ile araçlardaki 6 kişi yaralanmıştı.