Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 22.07.2016 10:45
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Av.Erdoğan Dinçel, beraberinde İlçe başkanları, teşkilat mensupları ile parti binasında basın toplantısı düzenledi.

CHP İl başkanı Av.Erdoğan Dinçel gelişmelerle ilgili yaptığı toplantıda, “Ülkemiz ve Cumhuriyetimiz, 15 Temmuz Cuma akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir cuntanın PARLAMENTER DEMOKRASİMİZE yönelik bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Türk Ordusunun üniformasına ve onuruna yakışmayan tutum içindeki bu gruba karşı, siyaset kurumu, milletvekillerimiz ve milletimiz en kararlı şekilde karşı duruşunu göstermiş; Parlamenter Demokrasi birikimimizin yarattığı demokrasi kültürü, bu darbe girişimini başarısız kılmıştır.  Cuntacıların darbe girişimine karşı Genel Başkanımız öncülüğünde partimiz, net bir tavır sergileyerek darbe karşıtı tavrını açıkça ortaya koymuştur. Bu tavrımız Cumhuriyetimizi ve Parlamenter Demokrasiyi koruyup yaşatmak adına konan bir tavırdır ve koşullar ne olursa olsun, bundan sonrada Demokrasimizi korumak adına tüm örgütümüz tarafından sürdürülecektir. Ancak, halkımızın direniş hakkından kaynaklanan darbe karşıtı gösteriler, iktidarın yönlendirmesiyle amacından saptırılarak siyasi şova dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bu tür kontrolsüz ve provokasyona açık gösterilerin, toplumun kutuplaşmasını ve ayrışmasını artıran ciddi tehlikelere yol açabileceğini düşünmekteyiz.
Bugünlere nasıl geldiğimizin tespitini ve öz eleştirisini yapamazsak gelecek ile ilgili doğru kararlar alamayız.
Ülkeyi ordusuyla, polisiyle, yargısıyla, bürokrasisiyle bu cemaate teslim edenlerin hiçbir öz eleştiri yapmadan, hiçbir özür dilemeden halkın bu direnişini kendi siyasi şovlarına alet eden bu samimiyetsiz tavırlarını da mutlaka sorgulamalıyız.
Geçmişte yıllar boyu bu tehlikeye dikkat çekenlere kulak asmayanlar, “devleti cemaat ele geçirmiş lafına kargalar bile güler” diyenler, “hocam gel artık bu hasret bitsin” diye ağlayanlar, her fırsatta gidip elini öpüp duasını talep eden her kademedeki yetkililer, şimdi demokrasi havarisi olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Darbeciler tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermelidir.
Hesap sorma sürecini ve soruşturmaları, Anayasa ve hukuk sınırları dışına taşıyıp bir cadı avına dönüştürmek, Anayasayı ihlal eden darbecilerle aynı konuma düşmek olur. Soruşturmalar, intikam ve tasfiye fırsatı gibi görülmemelidir. Öte yandan hukuk devletinin gereği olarak er ve erbaşlara dönük linç girişimleri de aynı biçimde soruşturulmalıdır.
Siyaset kurumu ve devlet organları, halkın kutuplaştırılmasına, kışkırtılmasına, çatışma potansiyelinin tahrik edilmesine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin düşman gibi gösterilmesine dönük her türlü girişim ve ortamı ortadan kaldırmakla sorumludur. Ülkemizin geleceği tam demokrasidedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün siyasi partilere açık çağrımızdır. Güçlü bir parlamenter sistem ve özgürlükçü demokrasi için her türlü çabayı sonuna kadar göstermeliyiz. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur” dedi.

Dinçel ayrıca, “24 Temmuz 2016 Pazar günü saat:18.00’de Taksim meydanında CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla düzenlenecek olan, “Demokrasi ve Özgürlük” mitingine sadece partili değil tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.Bu miting için Karabük’ten otobüsler kalkacak” açıklamasına yer verdi.

3 kişi görüş bildirdi

  1. Dspli

    Bay Erdoğan Dinçer ve chpliler Feto darbeye kalkışalı 7 gün oldu.
    Siz anca açıklama yapıyorsunuz.
    Allahtan ülkeyi siz yönetmiyorsunuz.
    Bu arada siz Demokrasi mücadelesini ne zaman yapacaksınız.
    Biraz inandırıcı olun.
    Birde şu meydana söz verdiğiniz
    Atatürk anıtını dikin

  2. la boşver bak git

    DSL li arkadaş Safranbolu İlçe Başkanının geçmiş siyasetini bilmem İl Başkanı SHP li,iki yanındakiler DSP li bunlar CHP yi yönetiyolar esas ona bak sen.Derbeye geç tepki gösterdiler işini bırak Erdoğan başkan o tepkiyi darbeden hemen sonra,darbe girişimi sırasındada verdi haksızlık etmeyin.Amma CHP yönetimine bir bakın dün CHP ye ağıza alınmaycak laflar edenler şindi CHP Yönetimindeler esas sen oraya bak kardiş

  3. Dspli

    Erdoğan Dinçer in darbeye karşı verdiği ilk demedi buradan paylaşırsan iyi olur.
    Çünkü bu haberden önce bir açıklaması yayınlanmadı.
    Ne face de ne twitter da ne internet ortamında nede gazete ve televizyon da biz gormediysek özür dileriz.
    Sen paylaş bakalım

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Başkan Özçelik Oldu

Yayın: 20.04.2024 12:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük Merkez Mahalle Mutarları yeni başkanını seçti.

Şirinevler Mahallesi Muhtarı Ozan Özçelik ve Beşbinevler  Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Harmanbaşı’nın aday olduğu kongrede Ozan Öçzelik Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneğinin yeni başkanı seçildi. Başkan Seçilen Ozan Özçelik 14, diğer aday İbrahim Harmanbaşı ise 13 oy alırken, bir oyda geçersiz sayıldı.