Okan Küçük Yorumluyor 21 Kasım 2022

Okan Küçük Yorumluyor 21 Kasım 2022

Yayın: 21.11.2022 12:21
Paylaş:
A+ A-

İyi Parti’de Yasemin Kocakaya Rüzgarı

Bu akşam düzenlediği yemekli programla İyi Parti Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Yasemin Kocakaya,  programa katılanlardan tam not aldı.

200 Evler’de Adam Gibi Bi Yer de yemekli bir programla oldukça geniş bir katılımla İyi Partililerle bir araya gelerek Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Yasemin Kocakaya’ya karşı ciddi bir beğeni oluştuğunu gözlemledim.

Programa katılan herkesi önce girişte kapı da tek tek karşılaması, ardından masalarında da tek tek dolaşması, sıcakkanlılığı- samimiyeti gibi özellikleri Karabük Merkez İlçe de birlik – beraberliği oluşturabilecek kapasite de olduğunun göstergesi oldu.

Koacakaya şimdiden; EN AZINDAN ‘MUHALİF’ DENİLEN 2’Lİ – 3’LÜ YAPIDA OLDUĞU SÖYLENİLEN KESİMİ  AÇIK OLARAK BİR ARAYA GETİRMİŞ. BAŞKANLIĞI KAZANIRSA MEVCUTU – MUHALİFİ HERKESİ DE BİR ARAYA GETİREBİLECEĞİNİ ŞİMDİDEN İSPAT ETTİ, yorumları yapılıyor.

Kendisine programa daveti için teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.

Çakır “Ölü Taklidi Yapıyorlar”

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, geçen hafta bir basın açıklaması yaparak Karabük’teki bazı konuları gündeme getirdi. Bazı sorular sordu, bazı soruları geçmişte de sorduğunu cevap alamadığını söyledi.

Başkan Çakır’ın açıklamalarının bir kısmını yazayım. Çakır sağlıkta çağ atladık deniliyor ama en son 57 doktor geldi doktor açığı yok, deniliyor  gelen doktorların 52’si pratisyen 3’ü uzman doktor. DOKTOR AÇIĞI BİTTİYSE  NEDEN HASTANE DE RANDEVU BULUNAMIYOR ? Kuyruk yok diyorlar vatandaş randevu alıp hastaneye gidemiyor ki , E devletten veya MHRS’den randevu almak adeta imkansız.

YENİCE’DE 1 TANE UZMAN DOKTOR VAR, EFLANİ’DE HASTANE VAR HASTA YATIRAMIYORUZ. ESKİPAZAR’DA  2 SENEYİ AŞTI HASTANE KAYDI. Bundan sonra o hastane ne olacak ? Sorumlular hakkında bir işlem yapıldı mı ? O hastane açılırken herkes oradaydı, hastane kapatıldı kimse yok, açıklama yok.

Ovacık’a 1 yıl önce 9 yataklı hastane temeli atıldı. Alan düzlendi bitti. Orada da temel atılırken yan taraftaki hafriyat olduğu gibi çöktü. ZEMİNİ SAĞLAN OLMAYAN YERLERİ ÖZELLİKLE Mİ SEÇİYORLAR, BİLMİYORUM. 150 Yataklı Ek Hastane Binası ne oldu ? Hiç açıklama yapılmıyor?  Uyutma moduna geçildi. Sorduğumuz da ölü taklidi yapıyorlar.  Önümüzdeki seçim sürecinde bir hareketlilik başlayacaktır, dedi.

Geniş açıklamalar yaptığı bir basın toplantısıydı. Demir çelik sektöründeki işçi çıkartmalar, Yap-İşlet-Devret Projeleri, Karabük kavşak çalışmaları, Karabük’te otobüs ulaşım sorunu, hava kirliliği, Kardemirin siyasi yapısı, KBÜ konularında da açıklamalar yaptı.

Diğer açıklamalarına da yorum haberlerim de zaman zaman  yer vereceğim.

 

Gazeteci Olarak Benim Başkanım da Muhalefetim de Yok !

İyi Parti’de geçmişten beri süregelen ve özellikle delege seçimleri sırasında  daha da artarak ortaya çıkan dargınlık- küskünlükler var mı – yok mu ? VAR !

İyi Parti’de birileri  şucu -bucu yahut bizden ya da  muhalif diye ayrılıyor mu ayrılmıyor mu ? EVET !

Yani basın olarak bunları biz uydurmuyoruz herhalde,  değil mi ? UYDURMUYORUZ !

AMA BİRİLERİ SANIYOR Kİ, BU KADAR OLAY, DEDİKODU, DARGINLIK- KÜSKÜNLÜK, BİRBİRİNİ BEĞENMEZLİK, EĞRİSİ-DOĞRUSU BİRBİRİNE GİRMİŞ BİR PARTİ YAPISINDA BASIN HİÇBİR ŞEYİ DUYMAYACAK, GÖRMEYECEK  VE DE YAZMAYACAK öyle mi ?

Ya da  birileri istiyor ki sadece bizim dediklerimiz yazılsın, bizim dediklerimiz kamuoyunda konuşulsun… Azıcık da suyundan koy yani…

Eğer mevcut başkanın söylemlerini yazarsan ‘iyi’sin birilerine göre, yahut muhalif yapıların söylediklerini yazarsan ’iyi’sin başka birilerine göre.

Mevcut ya da muhalif kaç tane taraf varsa anlasınlar ki, PARTİ SİZİN PARTİNİZ, BAŞKAN SİZİN BAŞKANINIZ, MUHALİFLER SİZİN MUHALİFLERİNİZ…

GAZETECİ OLARAK BENİM PARTİM DE, BAŞKANIM DA, MUHALİFİM DE YOK…Birileri için ‘iyi’ olmak gibi bir derdim de hiç olmadı, çok şükür.

Mevcut Başkan da , mevcut başkana, ‘muhalif’ olarak etiketlenenler de benim için haber kaynağıdır. Benim bu anlamda tarafım olmaz. Herkese duyulması gereken saygıyı duyarım, göstermem gereken nezaketi gösteririm,  her tarafla da telefonda veya yüz yüze ,çay içerim, yemek yerim vs. görüşürüm ve mevcut yapının da,  ‘muhalif’ diye etiketlenenlerinde verdikleri BİLGİLERİ  BAZI SAĞLAMALAR YAPARAK GERÇEKLİĞİNE EMİN OLDUKTAN SONRA paylaşırım.

Ben il başkanı adayı, milletvekili adayı da değilim. Kaldı ki ben herhangi bir partinin üyesi de değilim. Ama Karabük’te buz gibi orta da olan, yazmadıklarım yazdıklarımdan çok daha fazla olan, birileri yok deyince yok olmayacak olan konuları da yazarım.

Bu yorum haberleri yazarken ELEŞTİRİ YAPARIM AMA ASLA KİMSENİN ŞAHSİYETİNE, KİŞİLİĞİNE, KARAKTERİNE LAF ETMEM. HAKARET ETMEM, BEL ALTI DA  YAZMAM. ONUN İÇİN YAZDIKLARIMIN KİMİN HESABINA GELDİĞİ YA DA KİMİN ZORUNA GİTTİĞİNİ UMURSAMAM.

Bazı zeka küpleri bunu bir türlü anlamıyorlar yani !

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa dağıtım şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye'de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak'ta, Ayedaş ile İstanbul Anadolu Yakasında, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin'deki kritik noktalar için seçimden haftalar önce başlattığı bakım çalışmalarını tamamladı.

Seçim sürecinde enerji arz güvenliği kritik hale gelen noktaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirleyen şirket, bu noktaları besleyen dağıtım merkezi, Kesici Ölçü Kabini (KÖK), trafo, pano ve aydınlatma tesisleri gibi elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri başta olmak üzere 502 kritik noktada özel tedbir alan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, seçim günü sabahın erken saatlerinden, oy sayımının tamamlanacağı saate kadar YSK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Valilikler, Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için faaliyetlerini sürdürecek.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart'ta ülke genelinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçim süreci boyunca, normal şartlarda daha iyi elektrik hizmeti sunmak için gerekli olan planlı kesintileri de iptal etti. Şirket, seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için seçim günü 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 aracın seçim günü sahada olacak. Olası her senaryoya karşı göreve hazır olacağı nöbet yerlerini belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, tüm yönetim kademesi ile seçim günü boyunca kesintisiz enerji için nöbette olacak.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için çeşitli kapasitelerdeki 500'den fazla jeneratörü sorumluluk bölgesinde göreve hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin yaşanmaması adına dünyada ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek hizmete sokulan Mobil SCADA Kontrol Merkezi, operatörleriyle hazır tutulacak.

6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilin 5'inin elektrik dağıtımını üstlenen Toroslar EDAŞ'ın bölgesinde ise özellikle depremden yoğun olarak etkilenen Hatay ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Felaketin gerçekleştiği günden bu yana bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini 1,9 milyar liralık yatırımla deprem öncesi değerlere tekrar ulaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgede seçim sürecinde hizmet verecek konteynerlerde enerji arz sürekliliği için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği için yine Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından bir ilk olarak devreye alınan Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için de kullanılacak. Çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım faaliyetlerinde, sahadaki çalışanın iş aşamalarını canlı görüntülerle merkeze aktarıp merkezin teyidiyle ilerlemesini sağlayan bu sistemdeki görüntülü aktarım cihazları, kritik noktalarda bu noktaların güvenliğini gözlemleyecek. Olası arızalar teyakkuzdaki saha çalışanları tarafından yine merkeze iletilen canlı bağlantılarla takip edilebilecek ve ivedilikle giderilecek.

Ayrıca seçim süreci boyunca vatandaşlardan gelen kesinti ihbarları başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve talepler 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığı ile takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler anlık olarak yapılacak.