Okan Küçük Yorumluyor. 13 Aralık 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 13 Aralık 2022

Yayın: 13.12.2022 00:01
Paylaş:
A+ A-

Boş Yapmıyorlar, Yol Yapıyorlar.

Karabük Üniversite Battı-Çıktısı ile Kardemir Kavşağı projeleri hızla devam ediyor.  Ama tabi trafik sıkışıklığı da vatandaşı bunaltıyor. İnşallah bu projeler bittiğinde uzun yıllar Karabük’te bu trafik keşmekeşi yaşanmaz.

Kardemir Kavşağı çalışmaları kapsamında  çalışma yapılan yolun bir gün bir tarafı kapanıyor, diğer tarafı açılıyor. Bir gün  terminalin karşısından karşı yola geçiş veriliyor, başka gün bakıyorsun o geçiş kapatılmış.

Bir gün  Erhaller Market’in  oradan karşıya geçiş var, başka bir gün orası da kapatılmış.  Daha başka bir gün Yeşil Mahalle yol ayrımına gelmeden geçiş var falan, öyle  geçiyor günler.

Bütün bunlar yapılırken araç sahipleri de bunları yol da öğreniyorlar. Geliyorsun Safranbolu’dan bir bakıyorsun Karabük Kent Meydanına tek girişi olan yol kapatılmış, çalışma var. Trafikte araçlar akarken öğreniyorsun.

Bir gün Safranbolu’ya gideceksin Müftülüğün  yan yoldan iniyorsun aşağıya , aha yol kapalı… O an orada seyir halindeyken öğreniyorsun. Ne bir uyarı var, ne bir işaret.

VATANDAŞI BİLGİLENDİRMEK GİBİ İŞLERLE UĞRAŞMIYORLAR YANİ.  BOŞ İŞ OLARAK GÖRÜYORLAR HERHALDE VATANDAŞI BİLGİLENDİRMEYİ .

Zaten yapacağız diye  ilk açıklanan proje ile bu proje arasında dünya kadar fark yok mu ? Bu proje hala tam olarak nedir, önceki neydi-bu ne, arasındaki farklar ne çıkıp tek tek, bir bir anlatan oldu mu? Bir şey yapılıyor ama tam olarak ne  hala tam olarak  bilgisi var mı vatandaşın ?

Vatandaşı bilgilendirmek gibi işlere ayrılacak zaman yok, demek ki. Vatandaşı bilgilendirmek boş bir uğraş demek ki. Boş yapmıyorlar, yol yapıyorlar yani…

Karabük Millet Bahçesi

Karabük Kent Meydanı projesi olarak kabul gören Karabük Millet Bahçesi projesi çalışmalarına Haziran Ayı’nda başlanacaktı. Haziran ve sonraki aylar geçti ama sonunda haber geldi. 20 Aralık’ta ihaleye çıkılıyor.

Ama 20 Aralık’ta neyin ihalesine çıkılacak, herhangi bir taslak proje, görsel falan paylaşılmadı. Önceden Kent Meydanının bir köşesine büyük ve görkemli bir Selatin Cami yapılacağı, basketbol, voleybol gibi sportif sahaların yapılacağı, Müftülükten aşağıya giden yan yolun kapatılarak meydanın Atatürk Anıtıyla kademeli bir şekilde birleştirileceği, oraların yeşil alan – yürüyüş yolları ve ağaçlarıyla bir Millet Bahçesi olacağı açıklanmıştı. Ayrıca meydanın içindeki dükkan sayısı da arttırılacak ve ulusal markaların yeni meydan da yer alması  için ilave dükkanlar da yapılacaktı. Diğer taraftan KARDEMİR de geniş kapsamlı bir müze kuracaktı.

AÇIKLANAN BUYDU. YAPILACAK OLAN NEDİR ACABA ?

Bu açıklananlar mı yapılacak, farklı bir konsept mi olacak bilmiyorum. 20 Aralık’ta ihaleye çıkacak orası tamam da plan-proje ne ? Neler ihaleye çıkacak, neler yapılacak onu da bir açıklasalar da, görselini falan veya animasyonları seven bir Karabük’üz biz, animasyonlarını falan izletseler de hani vizyona ne girecek fragmandan bari az-çok fikir sahibi olabilsek ne güzel olur değil mi ?

KESDER Açılışı ve Eskipazarlı Milletvekili Beklentisi

Karabük’ün sayısal anlamda en büyük derneği  Karabük Eskipazarlılar Derneği geçtiğimiz hafta sonu yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Malum hastalık sebebiyle katılamamıştım. Başkan İdris Çankaya, bir ilke imza atarak derneği binasına kavuşturdu ve aktif olarak başarı grafiği de hep yükselen bir isim. Başkan Çankaya’yı ve nezdinde tüm dernek yönetimi ve üyelerini tebrik ediyorum.

Daha önce bir yorum haberim de yazmıştım. ‘Bilgi, birikim, donanım anlamında yetişmiş, vizyoner ve yenilikçi bir isim olarak Karabük’ün yarınlarında bürokrat yapısının dışında önemli roller üstlenmesi gerektiğine inandığım…’ diye  MKE Genel Müdür Y. Ali Keskinkılıç’tan bahsetmiştim.

KESDER hizmet binası açılışında da Eskipazarlı hemşehrileri  çok yakın ilgi göstermişler Ali Keskinkılıç’a.  Bakın zaman zaman yazıyorum. Eskipazarlıların büyük çoğunluğu uzun yıllardan sonra ciddi bir kenetlenme ve birlik içinde hareket ediyor. Ve bu sefer kesinlikle Eskipazarlı bir Milletvekili çıkartmak istiyorlar. Hangi parti Eskipazarlı bir ismi milletvekili adayı olarak koyarsa BLOK OLARAK O PARTİYE OY VERECEĞİZ, diyorlar.

Keskinkılıç’a da gösterilen teveccüh orta da. Eskipazarlıların  Ali Keskinkılıç’ı sevdikleri apaçık orta da yani. Bilmem anlatabildim mi !

Basın Evi Proje de Var Mı  ?

Bittiğinde  Camisiyle – sportif alanlarıyla – yürüyüş parkurlarıyla çok güzel olacağına inandığım bir proje Karabük Millet Bahçesi projesi .Tabi benim ayrıca çok merak ettiğim Ak Parti Karabük Milletvekilleri ve İl Başkanı ve beraberlerindeki heyet ile BİRLİK MEDYA ziyaretinde bizzat Niyazi Güneş Hocamızın verdiği müjde niteliğindeki sözleri olmuştu. Niyazi Hoca , meydana bir de BASIN EVİ yaptıralım diye şahsen kıymetli bir söz vermişti.

Animasyon da- fragman da BASIN EVİ’nin olduğu görseli dünya gözüyle bir görsem ne kadar çok mutlu olurum. Tüm basın mensupları mutlaka sevinir buna.  Niyazi Hoca’ya da haksızlık etmeyelim, yalnız başına olacak iş değil bu. O gerçekten  güzel bir düşüncesini dile getirdi. Tek başına bırakılmamalı. Mutlaka diğer vekilimiz Cumhur Ünal’da ,  Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’de ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’de bu konu da mutlaka destek vermeliler.

Eğer  birlik olup Niyazi Hoca’nın bu güzel düşüncesi ve sözüne destek verip  beraber olarak Sayın Bakan’ın karşısına çıkıp projeye BASIN EVİ’de koyulmalı derlerse Bakan’da bu birlikteki talebe kayıtsız kalamaz.

Yani Basın Evi diğer siyasilerimizin de bu söz noktasında Niyazi Hoca’ya destek vermeleri şartıyla mutlaka çözülür.

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.