ADD Başkanı Saraçoğlu’ndan;” NUTUK”

ADD Başkanı Saraçoğlu’ndan;” NUTUK”

Yayın: 14.02.2018 19:39
Paylaş:
A+ A-

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Safranbolu Şube Başkanı İsmet Saraçoğlu Gazetecilere Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli eserlerinden biri olan “NUTUK” hediye etti.

Bugüne kadar Üniversite ve Lise öğrencilerine 600 Adet Nutuk dağıttıklarını ifade eden ADD Safranbolu Şube Başkanı İsmet Saraçoğlu, bundan sonraki süreçte de gençler ağırlıklı olmak üzere Atatürk’ün en önemli eserlerinden olan NUTUK’u dağıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Atatürk’ün Türkiye’nin omurgası olduğunu ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı İsmet Saraçoğlu; “Bizler ADD olarak hiçbir partinin arka bahçesi değiliz, bizi de kimse öyle görmesin. Diğer yandan Derneğimize olan ilgi her geçen gün artmaktadır özellikle bayanlar tarafından derneğimize yoğun ilgi gösterilmektedir. 2016 yılında 140 üye ile devraldığımız Derneğimizin bugün itibari ile 210’u aşkın üyesi bulunmaktadır ve üye kayıtlarımız da devam etmektedir. Bir diğer konu ise insanlarımız Derneğimize üye olmaktan biraz çekiniyorlar ama özellikle gençler tarafından ilgi görüyoruz. Dernek Lokalimiz her gün saat 12.00 ile 15.00 arasında açık” dedi.

Yenişehir Bölgesindeki KARDEMİR’e ait olan ve geçtiğimiz günlerde boşaltılan eski Vatan Hastanesinin bulunduğu binanın ONKOLOJİ Hastanesi olmasını isteyen ADD Başkanı İsmet Saraçoğlu; Siyasetçiler kendi koltuklarını düşüneceklerine Bölgenin sorunlarını düşünsünler. İlimizden sabah Ankara’ya giden otobüslere bir baksınlar bakalım kaç tane yolcu Ankara’daki hastanelere gidiyorlar hepside kanser hastası. Vatan Hastanesi binası zaten hastane olarak dizayn edilmiş onun hastaneye dönüşmesinde pek sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Bu çok önemli bir konu. Attıkları zaman mangalda kül bırakmayan siyasetçilerin buna bir an önce el atmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”