ADD’den, “Türkiye” İbaresinin Kaldırılmasına Tepki Açıklaması

ADD’den, “Türkiye” İbaresinin Kaldırılmasına Tepki Açıklaması

Yayın: 12.02.2018 19:46
Paylaş:
A+ A-

Karabük Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi, “Türkiye Barolar Birliği’nin isminden “Türkiye” kelimesinin çıkarılacağına ve avukatlık mesleğinin icrası için barolara üye olma zorunluluğunun kaldırılacağına” dair söylentiler üzerine yazılı bir basın açıklaması düzenleyerek, kararın kabul edilemez.” olduğunu vurguladı.

Karabük Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Saygıdeğer basın mensupları, değerli Karabüklüler ve adalete susamış tüm vatandaşlarımız… Bilindiği gibi, cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde; “Türkiye Barolar Birliği’nin isminden “Türkiye” kelimesinin çıkarılacağına ve avukatlık mesleğinin icrası için barolara üye olma zorunluluğunun kaldırılacağına” dair açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamaların ardından Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu, 9 Şubat 2018 tarihinde olağanüstü şekilde yaptığı toplantının sonucunu, ilimiz Karabük’te açıklayarak, özetle şu tespitleri yapmıştır: – Yargının bağımsız kalan tek ayağı olan avukatlar asla hükümetin güdümüne girmeyecektir. – Avukatları hükümete bağlama girişimi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yargısıyla birlikte “parti devleti “ne dönüştürmenin en ileri adımı olarak değerlendirilmektedir. – Milli her konuda kandırılmış olan ve bunu da daha sonra “kandırılmışız” diye beyan eden kişilerin; kendilerini daima zamanında ve en milli duygularla uyaran Türkiye Barolar Birliği’nin duruşunu sorgulama hakkı yoktur. Milli olmanın ilk koşulu, görevini Anayasa’ya ve kanuna uygun olarak yapmak, Devlet yönetimine kişisel duyguları ve kısa vadeli siyasi parti menfaatlerini karıştırmamak, her ne olursa olsun tarafsız davranmayı başarabilmektir. – Türkiye Barolar Birliği ve barolarımız, sadece meslek örgütü değildir. İddia, yargılama ve savunma üçlüsünden oluşan yargının kurucu unsurudur. Hukukun üstünlüğünün yerine, güç sahibi olanların üstünlüğünü yerleştirmek projesinin önündeki en büyük engel Türkiye Barolar Birliği ve barolarımızdır. Bizim hedef alınmamızın sebebi de budur. – Türkiye’yi bölmek isteyen terör örgütleri ile onlara maddi manevi her türlü desteği veren küresel oyun kurucuların eliyle ve baro adıyla kurulacak dernekler, iç ve dış kamuoyunu Türkiye’nin gerçekleri hakkında yanlış bilgilendireceklerdir. Fakat devlet eliyle kendilerine sıfat kazandırıldığı için etkili olabilmeleri söz konusu olabilecektir. Nitekim bu projenin, 2013 yılında FETÖ tarafından gündeme getirildiği herkesin malumudur.” “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu devletimizin temel felsefesi olan cumhuriyet – demokrasi – hukuk devletini her koşulda savunan; Atatürkçülüğü akılcı – ilerici bir yöntem ve zihniyet olarak algılayan Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi, Türkiye Barolar Birliği’nin yapmış olduğu tespitlere aynen katılmakta ve Türkiye Barolar Birliği’nin onurlu mücadelesini desteklemektedir. “ ifadelerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 NİSAN COŞKUSU SAFRANBOLU’DA YAŞANDI

Yayın: 23.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şehrin tarihi dokusuyla uyumlu bir atmosferde geçen etkinliklere, çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı bu 23 Nisan’da coşku dolu kalabalığa sahne oldu. Meydanda yer alan Atatürk Anıtı’na yapılan çelenk sunma töreninin ardından kutlama programına geçildi. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, çeşitli etkinliklerle dolu bir günü beraberinde getirdi. Şehrin dört bir yanından gelen çocuklar, halk oyunları gösterileri, günün anlam ve önemini dile getiren şiir ve kompozisyonlarıyla vatandaşların ve protokol üyelerinin göğsünü kabarttı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Refik Çavuş, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutan Yardımcısı Albay Seyfi Türkyılmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Elif Çevik, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin en dikkat çekici anlarından biri, çocukların ulusal bayramlar için hazırladığı gösterilerdi. Safranbolu farklı okullarından gelen çocuklar, kendi yörelerine ait giysilerle ve müziklerle renkli gösteriler sundu.

Kutlamalar sonunda Protokol üyeleri tarafından yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.