AFAD’ın AB Projesi Kabul Edilerek Çalışmalar Başlatıldı

AFAD’ın AB Projesi Kabul Edilerek Çalışmalar Başlatıldı

Yayın: 20.02.2016 13:18
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan “Kimyasal Kazaları Önleme, Hazırlık ve Müdahale İçin Yetkinliğe Dayalı Mesleki Eğitim Modüllerinin Geliştirilmesi” projesi, İyi ve Yenilikçi Uygulamalar İçin İşbirliği Programı kapsamında kabul edildi.

Karabük AFAD Müdürlüğü tarafından yürütülen ve KARDEMİR A.Ş, Karabük Üniversitesi ile Finlandiya, Portekiz ve İspanya’nın ortaklığındaki projenin ilk toplantısı Safranbolu’da gerçekleştirildi.

Bağlar Saray Otel’de gerçekleşen toplantının açılışında konuşan AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay, Ankara ve Diyarbakır’da düzenlenen hain saldırılarda şehit olanlara Allahtan rahmet dileyerek terörü kınadı.

Erbay, 20. yüzyılın başlarından itibaren endüstriyelleşme ve modern teknolojideki ilerlemelere bağlı olarak kimyasalların kullanılmaya başlandığını belirterek, “Bu kimyasalların teknolojide kullanılmaya başlanmasıyla birlikte bir takım kimyasal kazalar olmuştur. Bu kimyasal kazalar sorası birçok kişi hayatını kaybetmiştir. Bu kimyasal kazalardan ilki 1976 yılında İtalya’nın Milano kentinde bir kimyasal fabrikada meydana gelmiştir. Daha sonra Hindistan’da kazalar olmuştur. Burada 4 bin ile 20 bine yakın kişi hayatını kaybetmiştir. Karabük’te KARDEMİR proje ortaklarımızdan, Karabük Üniversitesi, bu kimyasalları kullanılıyor. Türkiye’de birçok endüstride, fabrikalarda kullanılıyor. 1999 yılındaki depremde Tüpraş’ta yangın meydana geldi, günlerce sürdü. Karabük İl Afet Acil Durum Müdürlüğü olarak ne yapabiliriz, halkımızı nasıl eğitebiliriz, düşünce geliştirdik. Bu düşünce doğrultusunda KARDEMİR, Karabük Üniversitemiz ile beraber İspanya, Portekiz, Finlandiya’dan Lahti ve Hame üniversiteleri proje ortağımız oldu. Bunlar kimyasal konusunda Avrupa’nın önde gelen özel kuruluşları. Finlandiya’daki üniversitelerde dünyada ilk beş içerisindeler. Ortaklarımızla beraber kimyasallar konusunda neler yapabiliriz, kimyasallara karşı ne gibi hazırlıklar yapabiliriz, nasıl önleye biliriz bunlarla ilgili bir eğitim modülü geliştireceğiz. Bunun üzerine Avrupa Birliği Ulusal Ajansına projemizi verdik. Projemiz 29 Kasım’da başladı ve ilk toplantımızı bugün yapıyoruz. Bundan sonra Finlandiya, Portekiz ve İspanya’ya gideceğiz. Orada toplantımızı yapacağız. En son Türkiye’de yapıp bir eğitim modülü ortaya koyup sanayimizde kuruluşlarımızda uygulayacağız. Bu konuda vatandaşlarımızı sanayicilerimizi eğitmeye çalışacağız” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

YSK Başkanı Yener: 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek seçimlere hazır vaziyetteyiz

Yayın: 29.03.2024 14:29
Paylaş:
A+ A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, “Yüksek Seçim Kurulu il ve ilçe seçim kurulları son hazırlıklarını yapmış ve şu an itibariyle 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlere hazır vaziyetteyiz.” dedi.

Yener, YSK’yi ziyaret eden Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Seçim Gözlem Misyonu heyetini ağırladıktan sonra, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri sürecine ilişkin çalışmaların ne durumda olduğuna dair soru üzerine Yener, “31 Mart 2024’te gerçekleşecek olan seçimlerle ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu il ve ilçe seçim kurulları son hazırlıklarını yapmış ve şu an itibariyle 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlere hazır vaziyetteyiz.” diye konuştu.

Yener, seçimlerin Türk halkına ve demokrasiye hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün de Yüksek Seçim Kurulu’nda, ziyarete gelen Avrupa Parlamentosu’ndan heyeti ağırladık. Onlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Şu an için bizler ve tüm ülke seçimlere hazır. Sağlık huzurlu bir seçim ortamı diliyoruz. Sorunsuz bir şekilde seçimlerin tamamlanacağını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

YSK Başkanı Yener, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edildiği hatırlatılarak, bu seçimlerde aynı durumun yaşanmaması için alınan güvenlik önlemlerine ilişkin soruyu da şu an itibarıyla il ve ilçe seçim kurullarıyla ülke çapında seçimlerin güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Yener, “Bundan sonra vatandaşlarımızın da 31 Mart 2024 tarihinde sandığa gidip oylarını kullanmalarını diliyoruz. Şu an için söyleyeceklerimiz bunlardan ibarettir. Biz son iki günde çalışmalarımıza ve kurul toplantımıza devam ediyoruz.” dedi.

İftar vaktindeki oy sayım ve döküm çalışmaları

YSK’nin, 31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin “oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini” bildirmesine ilişkin kararı hatırlatılan Yener, 1973’deki seçimlerin de ramazan ayına denk geldiğini hatırlattı.

YSK’nin seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum olduğunu bildiren Yener, şunları kaydetti:

“Yasal düzenleme de ‘seçim, iş ve işlemlerinin aralıksız devam edeceğini’ düzenlediği için Yüksek Seçim Kurulu da dün almış olduğu kararda, seçimler bittikten sonraki ‘oy sayım ve döküm işlemlerine ara vermeksizin devam edilmesi gerektiğini’ hüküm altına almış ve bu konuda il ve ilçe seçim kurullarının sandık kurullarının tereddütlerini gidermiştir. Bu durumda ramazan ayında oruçlu sandık görevlilerinin herhangi bir zorlukla karşılaşacağı sonucunun çıkarılmaması gerekir. Biz inanıyoruz ki tüm siyasi partilerimiz sandık görevlilerinin bu konudaki ihtiyaçlarını gidereceklerdir. Aynı zamanda da oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir.” (AA)