Ahmet Aytaç: ‘Tabletler Ne Oldu’

Ahmet Aytaç: ‘Tabletler Ne Oldu’

Yayın: 02.02.2021 21:42
Paylaş:
A+ A-

CHP Eflani ilçe başkanı Ahmet Aytaç Eflani’de ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılması gereken tabletlerin akıbetini sordu.
Başkan Aytaç şu açıklamalarda bulundu; “Dikattt!!!!!! Eflani Halkı ve Kamuoyunu İlgilendiren Mesele… Eflani’de Tabletler Hangi Kritere Göre Hangi Öğrencilere Verildi?
Eflani Kaymakamlığı ve Eflani Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Cevap Bekliyoruz????
Bilindiği gibi Koronavirüs nedeniyle okullar uzaktan eğitime çevrildi. Dersler online bilgisaray ve tabletlerden girilerek yapılıyor. Ancak birçok öğrenci maddi yetersizlikten derslere katılamıyordu. Eflani Millieğitim Müdürlüğü,ve Safranbolu TSO, Öğretmenlerin kendi maaşları ile alınan 100 ve fazlası tablet Eflani’de dağıtıldı. Çok güzel bir hizmet. Ancak Tabletler Fakir durumu kötü olan ailelere değil maddi durumu iyi alan esnaf, muhtar, imam gibi ailelerin çocuklarına verildiği idda ediliyor, Eflani halkı tarafındanda bilinmekte.Derse yine girmezlerse verilen,tapletler ne olacak?
Anayasa da geçen Sosyal Devlet ilkesi maddi durumu olmayan, fakir ailleri gözetmek için çıkarılmış bir kanun. Maddi durumu olmayan ailler bizlere başvurarak tablet almadıklarını belirttiler. Maddi durumu iyi olan sayıca daire ve dükkanları olan ve durumu iyi olan ve imam ve muhtarların çocuklarına devletin parasıyla alınan tabletlerin verilmesi ne kadar adil ve hakkaniyetli. Gariban, yetim çocuklar tablet alamazken sempatizanlık yapan kişilere tablet dağıtılması. Tablet dağıtımına kırıterler nedir?
Eflani Kaymakamı ve Eflani Ilçe Milli Eğitim Müdürü hangi kriterlerle o tabletleri dağıttı?
Bu tablet dağıtımında
Hangi aillenin çocuğuna tablet dağıtılacağı, listeleri Hanki kurum verildi? kim verdi.! Kırıter nedir?
Eflani halkı ve kamuoyu bu soruları bekliyor.. Basarılı ve derse giren ögrencilere niçin bir hediye verilmedi?
Geçen hafta sayın.Chpli Hayırsever iş adamı Ömer Faruk Türker ile Eflani’de bir-çok köyü gezdik gariban ailelere ayakkabı vb elbiseler dağıttık. Gördüğümüz tablo vahim. bu köylerde örnek Ova köylerinde internet yok. Telefonlar çekmiyor. Yollar bozuk.
21.yüzyılda hizmet ve ortalığı yanlış beyanat verenler yapan nerde. Bu köylere neden hizmet gecikiyor….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Köse: “Safranbolu Güneşli Günlere Uyanacak”

Yayın: 29.03.2024 12:51
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı ve  CHP Adayı Elif Köse;  göreve geldikleri 2019 yılından buyana ekibiyle birlikte Safranbolu’ya hak ettiği hizmeti verdiklerini, kenti koruyarak, geliştirmek için durmadan, yorulmadan, özveriyle çalıştıklarını belirterek, “Gücümüzü sizden alarak hizmet etmenin onuru ve gururuyla bir kez daha tüm Safranbolu’yla birlikte başaracak ve bizden sonraki nesillere harika bir kenti miras bırakacağız. Sizlere kucak dolusu sevgi gönderiyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Elif Köse, 1 Nisan sabahı Safranbolu’nun yeniden güneşli günlere uyanacağını söyledi. 1 Nisan sabahını büyük bir heyecan ve umutla beklediklerini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı ve Adayı Elif Köse; “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek çıktığımız bu yolda; köklerine sadık, Cumhuriyet ilkelerine sahip, halkçı, adil, şeffaf, hesap verebilen ve en önemlisi tüketen değil üreten belediyecilik anlayışıyla Safranbolulara hizmet vermek, Safranbolu’yu hak ettiği noktaya emin adımlarla götürmek en büyük hedefimiz” dedi.

Safranbolu halkına kucak dolu sevgilerini gönderen Başkan Elif Köse, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Safranbolular,

2019 yılından bu yana ben ve ekibim Safranbolu’ya hak ettiği hizmeti veriyor, kentimizi koruyarak geliştirmek için durmadan, yorulmadan, titizlik ve özveriyle çalışıyoruz.

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere aday olarak katılıyor, başlattığımız ve yarınlara temel olacak işlerimizi tamamlamak için sizlerle beraber tekrar bir yola çıkıyoruz.

1 Nisan sabahını büyük bir heyecan ve umutla bekliyoruz.

Amacımız siyasetten çok öte, Safranbolu’nun daha yaşanabilir, turizmiyle örnek, doğasıyla bütüncül, geri dönüşüm ile çevre dostu ve yarınlara miras bir kent olmasını sağlamak.

Amacımız küçüğüyle büyüğüyle, kadınıyla erkeğiyle, özel gereksinimlilerimiz ve büyüklerimizle, kısacası herkesle sevgi dolu, anlayış dolu, yaşam odaklı bir Safranbolu inşa etmek. Ben herkesin Belediye Başkanı olmaya talibim.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek çıktığımız bu yolda; köklerine sadık, Cumhuriyet ilkelerine sahip, halkçı, adil, şeffaf, hesap verebilen ve en önemlisi tüketen değil üreten belediyecilik anlayışıyla Safranbolulara hizmet vermek, Safranbolu’yu hak ettiği noktaya emin adımlarla götürmek en büyük hedefimiz.

Çok değerli komşularım; Safranbolu’muzda her zaman olduğu gibi yine hep birlikte güneşli günlere uyanacak, kahkahalarımızı birlikte atacak, kötü günde yine birbirimize omuz olacak ve yine en mutlu anlarımızda birbirimize sarılacağız.

Çünkü Safranbolu’yu sizlerle birlikte ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, sevgiyle, huzurla ve mutlulukla yönetmekten her zaman onur ve gurur duydum, duyacağım. Ayrıca bizlere güvenip desteklediğiniz ve 5 yıldır birlikte yönettiğimiz tüm projelerimizde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum.

Gücümüzü sizden alarak hizmet etmenin onuru ve gururuyla bir kez daha tüm Safranbolu’yla birlikte başaracak ve bizden sonraki nesillere harika bir kenti miras bırakacağız. Sizlere kucak dolusu sevgi gönderiyorum.”