Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Yüz Güldürüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Yüz Güldürüyor

Yayın: 07.01.2018 22:25
Paylaş:
A+ A-

Karabük aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çocuk, kadın, yaşlı engelli her kesime kol kanat germeye destek olmayı sürdürüyor.

Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen, amaçlarının birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla, adil ve arz odaklı bütüncül sosyal politikalar üretmek, uygulamak ve izlemek olduğunu söyledi.

İl Müdürü Galip Sökmen çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede,“Karabük il Müdürlüğü olarak 2017 yılı Bakanlığımızın belirlemiş olduğu stratejik eylem planı doğrultusunda “ Çocuk, Kadın, Engelli, Yaşlı, Şehit ve Gazi yakınlarına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Bu Hizmetlerimiz 2018 yılı içerisinde de en iyi seviyeye ulaşabilmesi için çalışmalarımız devam edecektir.2017 yılı içersinde evde bakım hizmetleri için toplam 12 milyon 925 bin 215 TL ödeme yaptık. Yine ekonomik destek programı kapsamında 416 çocuk, 384’de aileye toplamda 2 milyon 970 bin 362 TL yardım yaptık. 2017 yılında 2332 yeni doğan çocuk için 932.824,31 TL nakdi doğum yardımı yapılmıştır.

Yücel Huzur evinde kalan 130 yaşlımıza hizmet verilmektedir. Huzurevi için yapılan müracaatlardan kurum bakımına yerleşememiş olup yerleşmek için sıra bekleyen toplam yaşlı sayısı 20, Huzurevi için son bir yılda yapılan müracaat sayısı 68 kişidir. Ayrıca kuruluşumuzun yaşlılar için çeşitli etkinlikler düzenlemişlerdir. (Hobi Bahçeleri, Bocce Oyun Alanları vb…) alanları oluşturularak yaşlılarımızın rehabiliteleri sağlanmaya çalışılmaktadır. Güleç Sevgi evlerinde kalan 6-12 yaş aralığı çocuklarımıza hizmet veren 48 çocuk kapasiteli olup; 48 kayıtlı çocuğumuz bulunmaktadır. Bunlardan 41 çocuk fiilen kuruluşta korunma ve bakım altında olup 8 ‘ü. 0-5 yaş, 5‘ ü okul öncesi , 25 ’si İlk-orta öğretim, 6 ’si lise 4 ‘ü yatılı spor lisesinde kalan çocuğumuz bulunmaktadır. 7 çocuğumuz 5395 sayılı Kanun gereği savcılık talimatı ile misafir olarak kalmaktadır. Kadın konuk evimizde 20 Kapasiteli olup, şu an itibariyle 6 kadın 0 Çocuk, toplam 6 kişiye hizmet vermektedir.Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi Çevre düzenlemesi ile İdari Bina ve Yaşam Evlerinin eksiklerinin giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir. 2018 yılı içerisinde açılışının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Şehit Yakını ve Gazilerimize hizmetler kapsamında il müdürlüğü olarak 2 şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız 2017 yılında istihdam edilmiştir. Toplamada ise 59 kişi istihdam edilmiştir. 501 Şehit yakını ve gazilerimize ücretsiz seyahat kartı verilmiştir. 2017 Yılı içerisinde 138 şehit yakınları 106 Gazi ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Yorumlar

  1. Anonim

    Çalışmalarımızda başarılar dilerim. Sayın müdürüm 2018yılında da mutluluklar dilerim selamlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çilek Mobilya, 23 Nisan’ı “Çilek’le Düşle” resim yarışmasıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 08:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Çilek Mobilya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılını kutlamak için “Çilek'le Düşle” temalı resim yarışması düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çilek Mobilya çalışanları, bayileri ve bayi çalışanlarının 6-9 yaş arası çocuklarına açık olarak gerçekleştirilen yarışma kapsamında, çocuklar, düşlerindeki 23 Nisan'ı tuvale yansıtarak yaratıcılıklarını sergiledi.

Yarışmada dereceye giren çocuklar farklı hediyelerle ödüllendirildi. Birinci, ikinci ve üçüncü olan çocuklara çeşitli hediyeler verildi. İlk ona girenler ise resim seti kazanma şansını elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek, şirket olarak yalnızca mobilya üretmediklerini, çocuklar büyürken onların hayallerinin büyütmesine de katkı sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Çilek, bu özel günde tüm dünya çocuklarının şirketin odağında olduğunu vurgulayarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çalışanlarımızın bayilerimizin ve bayi çalışanlarımızın çocuklarıyla birlikte kutlamak istedik. Yarışmaya katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyor, onlara mutlu bir bayram diliyorum.” ifadelerini kullandı.