Ak Parti Adaylarından Seçim Değerlendirmesi

Ak Parti Adaylarından Seçim Değerlendirmesi

Yayın: 21.05.2015 10:15
Paylaş:
A+ A-

Ak Parti tanıtım medya’dan sorumlu İl başkan yardımcısı Ali Erorhan ile Teşkilat başkanı Serdar Dereli tarafından tertip edilen kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen milletvekili adayları Osman Kahveci ve Sedat Namal gündeme dair açıklamalarda bulunarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.
Toplantının ilk açılış konuşmasını yapan AK Parti Karabük milletvekili ve milletvekili adayı Osman Kahveci, Türkiye’nin ve Karabük’ün gündeminde seçim konuşuluyor. Bu süreçte de temennimiz demokratik ve huzurlu bir şekilde sürecin tamamlanmasıdır” dedi.

Kahveci konuşmasının devamında, “Türkiye’nin gündemi de Karabük’ünde gündemi belli. Bir seçim sürecine son hızla gidiyoruz. Türkiye seçimi konuşuyor, Karabük seçimi konuşuyor. Siyasi parti liderleri ilimizi ziyarete geliyor. Genel Başkanımız, Başbakanımız da 23 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’ da Karabük’ümüzde olacak. Başbakanımızın Karabük’e gelmesi bize çok büyük destek ve güç verecek. Bu süreçte de bizde Sedat Namal kardeşimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Parti liderleri geldi, gerçekten Karabük kendisine yakışır bir şekilde karşılamalarını yaptı. Huzuru bozan, tatsızlık çıkaran olayların yaşanmaması bizleri mutlu etti. Bizim temennimiz bu süreçte demokratik ve huzurlu bir şekilde bu sürecin devam etmesidir” ifadelerine yer verdi.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE İSTİHDAM AĞIRLIKLI PROJELERE AĞIRLIK VERECEĞİZ

AK Parti’nin, Türkiye’de ve Karabük’te en güçlü parti olduğunu vurgulayan Kahveci; “Bizim seçimle ilgili bir kaygımız yok. Karabük’e yaptıklarımız ortadır. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Karabük’te AK Parti iktidarı olarak iki yüzden fazla yatırım gerçekleştirdik. Yaklaşık 4 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Bundan sonraki süreçte de Karabük’ün önüne hangi yatırımları koyacağımızın hazırlıkları devam ediyor. Ben diğer siyasi partilerden de bunları bekliyorum; yani biz yapacaklarımızı söylüyoruz. Onlar konuşuyor; ama halen ne yapacaklarını açıklayamadılar. Biz iktidarımız boyunca Karabük’ümüze sanayi, sağlık, spor, yol, doğalgaz, Karabük ve Safranbolu’da içme suyu, Kamu binaları bunlar gibi birçok dalda yatırım gerçekleştirdik. İnşallah yeni dönemde de güzel yatırımlar ile Karabük’ümüzde büyüme devam edecek. Bundan sonraki süreçte de istihdam ağırlıklı projelere ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

BİZ KİŞİLER İLE UĞRAŞMIYORUZ

Gazetecilerin son günlerde sanal basında, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile ilgili çıkan ve bir takım yerlere servis edilen CD’lerle ilgili bir değerlendirme yapan Kahveci, “Bizim genel merkezimiz böyle bir video yayınladı; ama oradaki konu Türkiye geneli bir videodur. 2002 yılından önce Türkiye nasıldı, 2002 sonrasında Türkiye nasıl oldu, şekilde bir video yayınlandı. Biz kişiler ile uğraşmıyoruz. 2002 yılından önce Karabük nasıldı, şimdi nasıl bunlar bizleri ilgilendirir. Bizim derdimiz kişiler değildir. Biz bunu her sözümüzde dile getiriyoruz. 2002’ de Türkiye ve Karabük nasıldı, şimdi nasıl biz buna bakarız” dedi.

VERGİLİ İLE GÜNDE ÜÇ-DÖRT KEZ GÖRÜŞÜYORUM

Diğer yandan düzenlenen basın toplantısında kısa bir değerlendirme yapan milletvekili adayı Sedat Namal ise, ”Sayın Rafet Vergili başarılı bir belediye başkanı ki iki dönem Karabük’te seçim kazanmış.Ancak bu genel seçimler farklıdır.Biz Karabük’e büyük hizmetler getirmek için göreve talibiz.Yani sayın Vergili ile bir sorunumuz yok ve kendisi ile ben şahsım olarak günde üç,dört sefer görüşüyorum.Önemli olan Karabük’e yapılan hizmettir.AK Parti yapar,birileri ise konuşur” dedi.

Yorumlar

  1. AKPARTİLİ

    AKPARTİLİ OLARAK COK ÜZÜLÜYORUM. BU DÖNEM NEDENSE İNSANLARDA HEYCAN YOK. BAKIYORUM VE KATILIYORUMDA COK HARARETLİ BİR SEÇİM CALIŞMASI YOK DAHA ÖNCEKİ DÖNEMLERE GÖRE BU BENİ KORKUTUYOR.BEŞBİNEVLERDE MİTİNG VAR DEDİLER GİTTİM KATILDIM NE GÖREYİM COK CILIZ BİR TOPLULUK VAR BUNA MİTİNG DENİRMİ HİÇ YAPMA DAHA İYİ.CUMHURBAŞKANLIGI SEÇİMİNDE %64 ALDIK BU SEÇİMDE %40 LARI GÖREBİLİRİZ MALESEF.BENİM BİR AKPARTİLİ OLARAK TAVSİYEM 15 GÜN KALDI SEÇİME EMEKLİYE ,İŞCİYE ,MEMURA VE ASGARİ ÜCRETLİYE VERİN KARDEŞİM ARTIK HALK GELİŞMEYİ CEBİNDE GÖRMEK İSTİYOR YOKSA BU SEÇİM TEPKİ OYLARININ BOL YAŞANDIGI BİR SEÇİM OALACAK DİYE KORKUYORUM.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

Yayın: 28.03.2024 15:39
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gökdere Meydanı’nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, Bursa’ya duyduğu sevgiyi, “Ulu çınarlarca tarihim sende. Bahtım, bereketim, tarihim sende. Üç kıtada hüküm sürdüm sayende. Tende can gönülde sevdamsın Bursa. Cihanda en güzel rüyamsın Bursa.” dizeleriyle dile getirdi.

Tarihin ulu çınarı, Osmanlı’nın ilk başkenti, Orhangazi’nin, Murad Hüdavendigar’ın emaneti Bursa’da bir kez daha bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Nice alimi ve evliyasıyla Bursa yüzyıllardır gönüllerimizi imar ediyor. Gönül semamızı, billur bir avize gibi aydınlatan bu şehir, ecdadımızın medeniyet anlayışının yaşayan örneğidir. Kuruluşun ve yükselişin şehri Bursa bu vasfını tarihinin hiçbir döneminde yitirmedi, bugün de koruyor. Biz de Bursa’dan aldığımız feyzle bir ayağımızı ülkemize sabitleyip diğeriyle tüm dünyaya sesimizi, sözümüzü, dostluğumuzu taşıyoruz. Bursa nasıl Balkanlar’dan Kafkaslar’a başı dara düşen her kardeşimize kucak açmışsa, biz de bu coğrafyalarla bağlarımızı daima güçlendiriyoruz. Bursa nasıl sanayi ve tarım üretiminin gücüyle dünyaya dal salmışsa biz de ekonomide ve diplomaside aynı kucaklayıcılığı sergiliyoruz.

Bu vesileyle 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’na milletvekilliğinde yüzde 52, cumhurbaşkanlığında yüzde 55 oranındaki desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ne diyor o güzel Bursa Türkü’sünde? ‘Ah buğdayım, buğdayım, sereyim kurutayım. Senin güzel dilini ben nasıl unutayım?’ Evet, biz de Bursa’nın bunca bizden esirgemediği ahde vefasını, kadirşinaslığını, muhabbetini asla unutmayacağız.”

Bursa’ya her geldiğinde kalbinin bir köşesini bu kentte bıraktığını ifade eden Erdoğan, mitinge 90 bin kişinin katıldığını duyurdu.

Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne iki gün kaldığını hatırlatarak, Türkiye Yüzyılı’na Bursa ile hazırlandıklarını vurguladı.

Türkiye Yüzyılı şehirlerinin inşasını Bursa’nın yol arkadaşlığında yapmak istediklerinin altını çizen Erdoğan, “Biz biliyoruz ki Bursa’nın boş lafla palavrayla yalanla dolanla işi olmaz. Çünkü Bursa, emeğin, alın terinin, üretimin şehridir. Bursa, yatırıma bakar, esere bakar, hizmete bakar, projeye bakar velhasıl Bursa icraata bakar.” değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de oluk oluk akan Müslüman kanı karşısında kör, sağır kesilenler, yarın bizim başımıza benzer bir felaket gelse, emin olun, aynısını yapacaklar.” dedi.

Erdoğan, “İhtirasları öylesine gözleri bürümüş ki ülkenin ve milletin uzun vadeli çıkarlarının altına dinamit döşemekten çekinmiyorlar. PKK’ya göz kırpıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“CHP çeşitli şehirlerde DEM’le, hem de tabanına rağmen, neyin karşılığı, hangi paylaşımların ürünü olduğu bilinmeyen karanlık ittifaklar kuruyor.”

Erdoğan, “Ülkemizin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık, savrulma, kirlenmişlik hali gerçekten utanç verici.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Valizler, çantalar dolusu dolarlar, avrolar. Bunları saymaya bile yetişemiyorlar. Sayma görüntülerini kimse izah edemiyor.”  ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

“Seçimlerde şehirlerinizi yönetecek başkanları seçmekle kalmayacaksınız, ülkemizin geleceğinde hangi siyaset tarzının önünün açılacağını da belirleyeceksiniz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, “21 yılda nasıl 3 kat Türkiye’yi büyüttüysek, önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyütüp inşallah sözlerimizi fazlasıyla tutacağız.” dedi. (AA)