AK Parti Teşkilatı Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor

AK Parti Teşkilatı Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor

Yayın: 11.01.2022 19:03
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi ) AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve AK Parti Karabük Teşkilat kademeleri Bağ-Essan Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret etti.

Ziyaretlerde esnafların talep, sorun, şikayet ve önerilerini dinleyen AK Parti İl Başkanı Altınöz, AK Parti Karabük Milletvekilleri Ünal ve Güneş, sık sık notlar alarak konuların takipçisi olacağını söyledi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz, AK Parti Hükümeti olarak esnaf ve vatandaşın her zaman destekçisi olduklarını vurguladı.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ise kendilerine yakın ilgi göstererek sorun ve taleplerini dikkatle dinleyen AK Parti Karabük teşkilatına teşekkür etti.

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve AK Parti teşkilat yöneticileri, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına yeniden seçilen Nurettin Tümen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz, AK Parti Karabük Milletvekilleri Ünal ve Güneş, Nurettin Tümen ve yönetimini tebrik ederek yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Tümen nazik ziyaretleri ve iyi dileklerinden dolayı AK Parti teşkilatına teşekkür etti.

 

8 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    Esnaf ziyaretinin sonucu nedir? Pandemi döneminde borcu katlanan esnafın hangi yarasına merhem oldular. Gelen zamlar sonrası halkın durumuna çare olabiliyorlarmi hayır. Yalandan deliliği biraksinlar

  2. Karabuk

    Şakamı bu ..Zonguldak caddesi hala park yasağının kaldirilmasi için akvekilleri bekliyor.ne gelen var ne giden..

  3. dolar 8,50 den 13,80 lere fıradı

    esnaf ne yapsın halkın alım güçü düştü .trafiktekı arbalar bile azaldı..arabaya bınemeyen vatandaşlar dan olusan vergi kaybını kım ödeyecek tabıkı diğer vatandaşlar yanı arabaya bınenler.bütcedeki faiz emelerıne bakılırsa ıktıdar sınıfta kaldı…bu şartlarda secim kazanmak hıkaye olur.semı zamanı doalar
    8,50 tekrar dusmezse secım kazanmak ımkansız..ecevıt donemı kırızden farksız bır durum var ortada.halkın alım gucu dustukce halk ıktıdarı kafasında sorguluyor..halkın alım gücünü yukseltmeden malesef kımse hayal görmesin seçim falan kazanılmaz…tekrar seçimi kazanmak istıyorsak .bu yanlış ekonomı plaıtakalarından bıran önce vazgeçlmezlı..yoksa secim kazanmak hayal olur..

  4. hakın umudu

    halk 2001 krızınden cıkmış.enflasyon ve hayat pahalılığı ve ımf dayatmları özlleştirme ve tarımın bıtırılmesınden bıkmıstı.üstüne üstelık bırde baş örtüsü zülmü eklenınce ,halk ılk seçimde yeni umut olarak gördüğü akp yi tek basına ıktıdara tasımıs 4 yık ust ustte destek vermişdi.doalrın 2002 den 2013 karadar yatay seyretmesı ulkemızın sıcak para cennetı halıne gelmesı .ucuz ıthal mallar uklmızde sanayıye buyuk darbe vurdu ve sureklı cari açık ekonomıyı patlamaya hazır bommba halıne getırdi.Çözüm sürecının bıtırlmesı ,ortadoğu ve kuzey afrikada ABD ve kureselcılerın polıtıklarına ters polıtıklar ızlenınce ıktıdar yalnızlığa sürüklendi.sıcak para üklemızden cıktı.buda doalrın ataşini arttırdı.şimdi malesef sureklı değer kaybeden tl ve enflasyon ve halkın alım gücünün düşmesi 2002 de kirizin basına dödük.iktidar geçmişten des almazsa malesef seçim kazanmak çok zor..

  5. SECIMDE SIFIRI CEKERLER

    BU SARTLARDA SEÇİM KAZANMAK HAYAL OLUR..

  6. CEPTEKI YANGIN SECIMCKAYBETTIRIR

    Cepteki yangın seçim kaybettir.halk cebıne bakıyor.emeklı maaşı endüşük 2500 tl iyimi sizce bu maaşla nasıl gecınecek ınsan…sizce bu emeklı oy verırımı ıktıdara ? mıllıyetcılık baş örtüsü ecevıt hukumetının krızı artıkhepsı gerıde kaldı Z kusağı zaten bunları bılmıyor umursamıyor..Emekli işci zaten menun değil aldığı ücretten geriye ne kaldı . bu seçmi kazanmak çok zor.bu seçimi iktidar kazanırsa helal olsun demek lazım ..bu şartlarda imkaznsızı başarmak çok zor…

  7. MUHAMMET KAYA NİYE İSTİFA ETTİ

    MUHAMMET KAYA AKP BELEDİYE MECLİS ÜYELİYİNDEN NİYE İSTİFA ETTİ Bİ ARAŞTIRIN BAKALIM YARIN BAŞKA KİMLER İSTİFA EDİCEKLER

  8. Eyide sırada kimler var

    Muhammet kaya istifa etti sırada kimler var insanlar AK Partiliyim demeye utanır oldu çok büyük geçim sıkıntısı var milletin yüzü gülmüyo zam üstüne zam geliyo milletvekilleri esnaf geziyolarmış gezsinler gezsinler ayakları açılır sırada kimler var istifa edicek

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akran zorbalığında yapılması gerekenlerle ilgili uyarı

Yayın: 29.03.2024 14:40
Paylaş:
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Ayçiçek Dinçer, akran zorbalığı hakkında uyarılarda bulundu.

OMÜ’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Dinçer, zorbalığın ergen bireylerin sosyalleştiği okul, okul çevresi ve mahallelerde gözlemlendiğini belirtti.

Zorbalığın genellikle güç gösterisi yapmak amacıyla meydana geldiğine işaret eden Dinçer, “Fiziksel zorbalık, bir bireyin diğerine fiziksel şiddet uygulamasını içerir. Sözlü zorbalık ise bir bireyin diğerinin görünümüne, becerilerine, yeteneklerine, ailesine veya kültürüne yönelik alay etme ve aşağılama durumunu ifade eder. Sosyal zorbalık ise daha çok mağdurun sosyal ilişkilerini olumsuz etkilemeye yönelik davranışları barındırır.” ifadelerini kullandı.

Zorbalıktan mağdur olan çocukların güç elde ettiklerinde onların da aynı davranışı sergileyebileceklerinin altını çizen Dinçer, şöyle devam etti:

“Mağduriyet ve zorbalık, birbiriyle ilişkilidir. Psikolojik açıdan incelendiğinde mağdur çocukların iştahsızlık, karın ağrısı, baş ağrısı, okula gitmekte isteksizlik, okul başarısında düşüklük, okulu bırakma isteği, kaygı bozuklukları, intihar düşünceleri ve hatta bazen ölümle sonuçlanan davranışlar yer alabilir. Bu durumlar, çocukların ve gençlerin potansiyeline tam olarak ulaşmalarını engelleyen ciddi sorunlardır. Zorbalarda ise psikolojik durum genellikle olumsuzdur. Dürtü kontrolü ve duygu düzenleme becerileri zayıf olabilir, okul başarısı düşük olabilir, madde bağımlılığı ve suça eğilim gösterebilirler.”

Okul, aile ve çocuğu içine alan planlama yapılmalı

Zorbalığın artık sanal ortama taşındığını aktaran Dinçer, “İnternetin sınırsız ve kontrolsüz yapısı gençlere ‘sonsuzluk’ hissi verirken, istenmeyen davranışlara devam etmektedirler. Çevrim içi ortamlarda mağdurlar hakkında dedikodu yapmak, mağdura ait fotoğrafları izinsiz paylaşmak ve dolaşıma sokmak gibi davranışlar, dijital zorbalığın yaygın örneklerindendir. Diğer zorbalık türlerine karşı ortamdan uzaklaşmak mümkün olabilirken, dijital zorbalıkta saldırılar dijital ortama düştüğü andan itibaren hızla yayılarak kalıcı şekilde depolanır.” açıklamasında bulundu.

Dinçer, akran zorbalığı ve siber zorbalıkla ilgili eğitim verilmesinin önem taşıdığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Eğer çocuğunuz zorba ise ilk olarak ona zorbalığın kabul edilemez olduğunu öğretmelisiniz. Bu aşama, katı ve net disiplin kuralları çerçevesinde olabilir ve bazı ayrıcalıkların elinden alınmasıyla uygulanabilir. Bu noktada şiddete başvurmamak ve rol model olmak önemlidir. Yani çocuğunuza şiddetin yanlış olduğunu anlatmalı ve kendi davranışlarınızla da bunu göstermelisiniz. Çocukları yararlı sportif aktivitelere yönlendirmek de sağlıklı bir tercihtir. Bu sayede empati yeteneğini geliştirirler. Zorbalar için ailelerin seyirci kalmamaları ve zorbalığın sonuçlarını anlatmaları gerekir. Mağdur çocuklar desteklenmeli, çünkü sağlam bir sosyal ve bilişsel çevresi olan çocuklar zorbalıktan daha az etkilenir. Ebeveynlerin çocuklarıyla iyi iletişim halinde olmaları da bu süreci pozitif etkileyecektir. Sonuç olarak okul, aile ve çocuğu içine alan bir planlama ile zorbalığın önüne geçmek mümkündür.” (AA)