Akademik Bilişim 2018’e katılanlar aldıkları eğitimden memnun

Akademik Bilişim 2018’e katılanlar aldıkları eğitimden memnun

Yayın: 30.01.2018 21:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı Türkiye’nin en büyük bilişim organizasyonu olan Akademik Bilişim 2018 hız kesmeden devam ediyor. 31 Ocak Çarşamba gününe kadar sürecek olan kurslara Türkiye’nin dört bir yanından binlerce akademisyen, kamu kurum teknik personeli ve yöneticileri, bilişim firmaları, öğrenciler ve bilişime ilgi duyan birçok ziyaretçi katılıyor.

Külliye Karabük’e konuşan katılımcılar, aldıkları eğitimlerden çok memnun olduklarını söylerken Karabük Üniversitesinin bu yıl ev sahipliğini yaptığı Akademik Bilişim Konferansını çok iyi organize ettiğini ve bundan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Çocukların tüketen olmaktan ziyade üreten olmasını hedefliyoruz

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan ve Akademik Bilişim 2018’de Çocuklar İçin Blok Programlama Eğitimi veren Gülenay Nagihan Kılıç verdiği eğitimin çocuklar için kodlama eğitmeni yetiştirmeye yönelik olduğunu ifade etti. Bu amaçla eğitmenlere belli başlı programların kullanımını anlattıklarını ifade eden Kılıç, bu eğitimler sayesinde çocukların tüketen olmaktan çıkıp üreten bir birey hale gelmesini hedeflediklerini belirtti. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gülenay Nagihan Kılıç, Akademik Bilişim Günleri boyunca verdikleri eğitimler ile ilgili geri bildirimlerin çok iyi olduğunu katılımcıların eğitimle alakalı memnuniyetlerini dile getirdiğini söyledi. Karabük Üniversitesine ilk kez geldiğini vurgulayan Gülenay Nagihan Kılıç, çok beğendiğini ve üniversitenin sosyal imkanlar bakımından donanımlı bir kampüse sahip olduğunu dile getirdi.

Eğitimlere kendi projemi geliştirmek için katıldım

Ankara Çankaya Üniversitesinden eğitime katılan Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Sezer Uğuz kendi tasarladığı projesini geliştirmek için Android Uygulama Geliştirme eğitimini alıyor. Uğuz çevre ve enerji ile ilgili geri dönüşüme teşvik amaçlı mobil uygulama tasarladığını belirterek, android sistem ile eğitim vasıtasıyla tanıştığına dikkat çekti. Aldığı eğitim ile projesine katkı sağlayacağına vurgu yapan Uğuz, bu sayede projesini daha da geliştirebileceğine dikkat çekti. Sezer Uğuz, Karabük Üniversitesini ve Karabük şehrini çok beğendiğini eklerken Üniversitede en çok kütüphane tasarımını beğendiğini ve kütüphanenin motivasyonu arttırıcı bir nitelikte olduğunu dile getirdi.

Eğitimler beklentilerimizin üstünde

İstatistik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan ve il dışından katılım gösteren iki kız kardeş Fatma Hacıoğlu ve Zehra Hacıoğlu Akademik Bilişim Günlerinde aldıkları eğitimi anlattı. Düzce Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde okuyan Fatma Hacıoğlu Arduino eğitimini aldığını ve eğitmenlerin dinamik yapısının motivasyon arttırıcı nitelikte olduğunu söyledi. Marmara Üniversitesi İstatistik bölümünde okuyan Zehra Hacıoğlu R ile Temel İstatistik Eğitimine katıldığını söylerken, iki kardeş eğitimlerin beklentilerinin üstünde olduğuna dikkat çekti. Fatma Hacıoğlu, Karabük Üniversitesinin böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı donanımlı bir üniversite niteliğinde olduğuna vurgu yaptı.

Karabük Üniversitesinde okumak isterim

Lise öğrencisi olarak eğitime katılan ve Ankara’dan gelen Berke Takılıç Akademik Bilişim Konferansında GNU/Linux: Sistem Yönetimi 0.5 eğitimi aldığını ve meslek lisesi Bilgisayar bölümünde olmasından dolayı eğitimin çok yararlı olduğuna dikkat çekti. Uzun zamandır Linux programını öğrenmek istediğini vurgulan Takılıç, eğitim sayesinde bu hayaline kavuştuğunu belirtti. Takılıç, böyle bir kursun düzenlenmesinin çok yararlı olduğunu eklerken farklı alanlarda da kursların açılmasının gerekliliğini ifade etti. Henüz lise öğrencisi olan Berke Takılıç, Karabük Üniversitesini çok beğendiğini ve ilerde Karabük Üniversitesinde okumayı düşüneceğini ifade etti.

Eğitimlerin kalitesi yüksek

Eğitime eşi ve çocukları ile birlikte Ankara’dan katılım sağlayan Yücel Çam, Ağ Yöneticiliğine Giriş eğitimi alıyor. Kamu kuruluşunda görev yapan Yücel Çam eğitimlerin çok kapsamlı olduğunu ve eğitimin devamının gelmesini umduğunu belirtti. Yücel Çam ve eşi üniversite kampüsünü sosyal imkanlar, fiziksel özellikler bakımından çok beğendiklerini söylerken üniversitedeki eğitimlerin kalitesinin çok yüksek olduğuna vurgu yaptı.

Akademik Bilişim 2018, kursların tamamlanmasının ardından 31 Ocak Çarşamba günü saat 10.00’da konferansın açılışı ile devam edecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdüründen Birlik Medya’ya ziyaret

Yayın: 18.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ali Rıza Özcan Birlik Medyayı ziyaret etti. Geçtiğimiz aylarda Karabük’e tayini çıkan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ali Rıza Özcan Birlik Medya’ya iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Birlik Medya Yöneticisi İsmail Akça ile görüşen Özcan “ Birlik Medya çalışanlarını sizin vezninizde tebrik ediyorum. Karabük’te hem yazılı hem de internet ortamında hizmet veriyorsunuz. Bizlerin gözü kulağı oluyorsunuz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memmuniyeti dile getiren Birlik Medya Yöneticisi İsmail Akça ise “ Bu nazik ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyorum.Birlik Medya olarak tüm kurumu ve kuruluşların her zaman yanındanız, Yapacağınız her türlü çalışmalarınızda hem gazetelerimiz de hem de internet sitelerimizde sizlere destek olacağız” dedi.