Akay; “19 Mayıs Emperyalizme Vurulmuş Bir Şamardır”

Akay; “19 Mayıs Emperyalizme Vurulmuş Bir Şamardır”

Yayın: 19.05.2015 09:59
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili Adayı Mustafa Akay, 96. yıldönümünü kutladığımız 19 Mayıs’la ilgili yaptığı açıklamada, “19 Mayıs 1919 emperyalizme vurulan şamarın başlangıcıdır” dedi.

CHP Karabük Milletvekili Adayı Mustafa Akay, 96 yıl önce düşmanı yurttan kovmak için Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıyla Onlar’ın izinden giden anlayışın bugün de örnek alınması gerektiğini belirtti.

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Akay, “Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun’a çıkmaları bir destanın başlangıcıdır. Dış düşmanların saldırıları, içteki işbirlikçilerin ihanetleri karşısında yurdu bağımsızlığına kavuşturmak için Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal ve arkadaşları emperyalizme karşı mücadeleyi Samsun’dan başlatırken din, ırk, mezhep ayrımcılığı yapmadan salt halkın gücüne güvenerek, özgürlük, bağımsızlık, demokrasi ve cumhuriyet özlemiyle yola çıkmışlardı. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak basarken, her türlü mandacılığı elinin tersiyle itmiş ve “Bağımsızlık benim karekterimdir” demiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları siyasi egemenlik anlayışı açısından dünyaya meydan okumuşlar ve bunun sonucunda da ülkeyi bağımsızlığına kavuşturduktan sonra cumhuriyet ve demokrasiyle buluşturmuşlardır. Kenarından köşesinden iç ve dış düşmanlar tarafından didik didik edilmek istenen laik cumhuriyet işte bu ruhla dimdik ayaktadır. Gönül ister ki; Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet sayesinde ülkeyi yönetme yetkisine sahip olanlar, bu ruhu anlayabilsinler ve gereği gibi davranabilsinler. 19 Mayıs’ı bir kez daha büyük bir coşku ve mutlulukla kutlarken, başta ülkeyi yönetenler olmak üzere özellikle gençlerimizi; bugünün anlamını ve önemini kavramaya çağırıyor, tam bağımsız bir Türkiye ülküsünün gerçekleşmesini diliyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kurum Müdürlerinden Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Yayın: 19.04.2024 13:46
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Karabük Organize Sanayi Bölgesi İl Müdürü Alper Tolga Saka, KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın, KARGAZ Karabük İşletme Müdürü Cengiz Mancıoğlu ve BAKKA YDO Koordinatörü Sakin Eren, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı seçilen Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak, yeni görevinde başarılar dilediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkan Özkan Çetinkaya, Karabük Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Karabük Organize Sanayi Bölgesi İl Müdürü Alper Tolga Saka, KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın, KARGAZ Karabük İşletme Müdürü Cengiz Mancıoğlu ve BAKKA YDO Koordinatörü Sakin Eren’e nazik ziyaretleri ve güzel temennileri için teşekkür etti.