Akay: “HES ve Yüksekokul için her kapıyı çalacağız”

Akay: “HES ve Yüksekokul için her kapıyı çalacağız”

Yayın: 22.10.2018 21:08
Paylaş:
A+ A-

Yenice Platformu tarafından yapılan açıklamada, HES mücadelesi ve yüksekokul konusunda çalışmaların hızlandırılacağı belirtildi.

Yenice Platformu Sözcüsü Mustafa Akay, yerel seçimlerin yaklaşmasının her iki alanda da önlerine yeni fırsatların getirdiğini belirtti ve ” Doğa harikası Şeker Kanyonu’nda yapılacak HES’e karşı verdiğimiz mücadele genel seçimlere katılan tüm siyasi partilerin dikkatini çekti ve siyasiler bizim gibi HES’e karşı olduklarını beyan ettiler. Bu bizim için bir kazanımdı. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçimden de yararlanarak HES mücadelemizi ve yüksekokula yeni bölümler açılması talebimizi öne çıkaracağız. Önerilerimizle, görüşlerimizle, taleplerimizle bu süreçte daha ileri adımlar atacağız.

Bu bağlamda; geçtiğimiz süreçte HES’e karşı olduklarını beyan eden tüm siyasi parti ilçe ve il başkanlıklarını, yerel yönetimleri, milletvekillerini, meslek odalarını, demokratik kitle örgütlerini yeniden harekete geçirmek için bilim insanlarına hazırlattığımız bir bildiriyi imzaya açacağız ve en tepe noktalara kadar ulaştıracağız. Yapacağımız, çalışmalar arasında CİMER başvurularını hayata geçireceğiz.

Yüksekokula yeni bölümler açılması için geçtiğimiz dönemde yaptığımız çalışmaları daha da hızlandırarak il, ilçe ve ülke genelinde bir kamuoyu oluşturmaya çabalayacağız ve somut ve yapılabilir önerilerimizle gelecek dönemde mevcut okulda yeni bölümlerin açılmasına katkı sağlamaya çalışacağız.

Bu doğrultuda kamuoyuna ve yetkililere yeni bir öneri ile ortaya çıkıyoruz. Önerimiz; daha 20 yıllık bir bina olan eski devlet hastanesinin yıkılmak yerine yine kamu hizmetinde değerlendirilmesidir. Biz, milletin tek kör kuruşunun bile yani ulusal servetin heba edilmemesi düşüncesindeyiz.

Yüksekokul kararı çıkarken, açılması gereken 12 bölümün YÖK tarafından onaylanan ve yürürlüğe giren kararın Yenicelilerin de desteğiyle yaşama geçirebileceğine inanıyoruz.

Bunun için, onaylanmış 12 bölümden olan Yaşlı Bakım, İlk Yardım ve Çocuk Gelişimi bölümlerinin hastaneye de yakın oluşu nedeniyle eski devlet hastanesinde açılabileceğini düşünüyoruz. Bunun gerçekleşmesi için Yenice’deki tüm katmanlara, Yenice ve Karabük’teki yöneticilere, yüksekokul yönetiminine ve rektörlüğe büyük görev düştüğü kanısındayız. Devletin tasarruf önlemleri nedeniyle yatırımlara ara verdiği bir süreçte, bir kamu malının yine kamuya tahsis edilerek en az maliyetle kutlu bir işin başarılacağına inancımız tamdır.

Eski Devlet Hastanesi yıkılmamalı burada yüksekokulun bölümleri hayat bulmalıdır. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanına kadar ulaşmaya ve ilk etapta CİMER’i devreye sokmaya hazırlanıyoruz.

Kısacası, Yenice’mizin sorunlarının çözümü için her kapıyı çalacağız. Üşenmeyeceğiz, yüksünmeyeceğiz” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”