Akçasu Mahallesinde 17 evin restorasyonu yapılacak

Akçasu Mahallesinde 17 evin restorasyonu yapılacak

Yayın: 08.07.2018 22:37
Paylaş:
A+ A-

Geçtiğimiz aylarda tamamlanarak Safranbolu’da turizme kazandırılan Akçasu Dere Islahı Projesinin ardından bu bölgede bulunan evlerin restorasyonu ile ilgili projenin de protokolü imzalandı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ile İl Kültür Müdür Yardımcısı Emin Akar tarafından imzalanan protokol ile Akçasu Bölgesinde bulunan 17 tarihi evin restorasyonu yapılacağı bildirildi.
Safranbolu Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Emin Akar ile Safranbolu Belediyesi İmar Müdürü Şeyma Acar ve Müdürlüğe bağlı Mimarlar katıldı.

İmza töreni sonrası konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Projenin amacının bölgede bulunan evlerin korunması, onarımı ve kentsel tasarımının yapılması olduğunu kaydederken; “ Burada 17 konutun restorasyonu yapılacak. ÇEKÜL Vakfının da destekleri ile gerçekleştirilecek olan çalışmada projeyi Belediyemizde görev yapan mimar arkadaşlarımız yapacak. Totalde projeyi Kültür Bakanlığımızın destekleri ile hazır hale getireceğiz “ dedi.

Tüm bu çalışmaların proje ile bitmediğini belirten Ürkmezer, Mimarlarımız inşallah projeleri sağlıklı bir şekilde tamamladıktan sonra, kurul ve onay sürecinin ardından kısa sürede uygulamaya geçeceğiz. Uygulamada da yine Devletimiz her daim olduğu gibi Kültür Bakanlığı olur, Yerel Yönetimler olur, BAKKA gibi kalkınma teşkilatları olur, dolayısı ile tüm bu destekler ile bizler inşallah Safranbolu turizmi içinde önemli olan bu bölgemizdeki bir güzelliği daha ortaya çıkarmış olacağız. Bu vesile ile projede emeği olan ve bundan sonra emek sarf edecek olan tüm mimar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada en büyük teşekkürü de Kültür Müdürlüğümüze ve Müdürlüğümüz nezdinde Bakanlığımıza ediyoruz” diye konuştu.

Ürkmezer konuşmasının sonunda, “Safranbolu’nun Devletimiz tarafından el üstünde tutulduğunu, bundan sonra da böyle olacağını ifade ederken; “ Sayın Bakanımızı ziyaret ettiğimizde de Safranbolu ile ilgili kendisine götürdüğümüz bütün projeleri gerek ülkemiz açısından gerekse bu güzelliklerin yeniden insanlığa kazandırılmasından dolayı mutlu olduklarımı ve her zaman destek vermeye devam edeceklerini söylediler” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.