Aldeğirmen Barajı’nda Çalışmalar Bütün Hızıyla Sürüyor

Aldeğirmen Barajı’nda Çalışmalar Bütün Hızıyla Sürüyor

Yayın: 12.01.2018 20:59
Paylaş:
A+ A-

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Karabük’te inşa edilen Aldeğirmen Barajı’nda çalışmaların hızla devam ettiği haber verilirken, Proje tamamlandığında 15.600 dekar zirai alan suyla buluşacağı bildirildi.

Projede Yüzde 7 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı

Konu ile ilgili verilen bilgiye göre,”Batı Karadeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) kapsamında bulunan Karabük’te çalışmaları devam eden Aldeğirmen Barajında yüzde 7 fiziki gerçekleşme sağlandı. Çalışmalar kapsamında tersip bendi ulaşım yolu, tersip bendi derivasyon tüneli tamamlandı. Gövde sıyırma kazı çalışmaları ise halihazırda devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı hayata geçirdiği projelerle münbit toprakları suyla buluşturmaya devam ediyor. 2020 yılında hizmete alınması planlanan Aldeğirmen Barajı tamamlandığında 15.600 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

Milli Ekonomiye Yılda 20 Milyon 331 Lira Katkı

Projenin bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacağının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “DSİ Genel Müdürlüğümüz tarafından inşa edilen Aldeğirmen Barajı ile birlikte milli ekonomiye yılda 20 milyon 331 lira katkı ve 150 kişiye de istihdam alanı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.