Altın Safran Film Festivali Bugün Start Alacak

Altın Safran Film Festivali Bugün Start Alacak

Yayın: 29.09.2017 00:09
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi tarafından Bu Yıl 18. si Düzenlenecek Olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali 29 Eylül 2017 Cuma Günü ( bugün) Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile start alıyor.

Kültürel Miras ve Korumacılık ana teması ile 18.si gerçekleştirilecek ve her yıl bir başka yan tema ile düzenlenen festivalin bu yıl ki alt teması ise Gazozuna Sinema.

Saat 15.30’da Festival Organizasyon Komitesinin çelenk sunumu ile başlayacak program Yüksek Mimar Mühendis Yavuz İnce’yi anma programı ( Geçmişteki Geleceğimiz Safranbolu) Belgesel Özel Gösterimi ile devam edecek.

Saat 18.00’da Köyiçi’nden başlayacak ve Misak-ı Milli Meydanında son bulacak olan Kortej Yürüyüşünü, Festival açılış konuşmaları , Festival Meşalesinin Yakımı ve Türk Sinemasının 100. Yılı Gala Film Gösteriminin ( Sinemaya Dair Söyleşi /Yeşilçam Sanatçıları ve Dağ Film Ekibi ) yer alacağı açılış programını ünlü sanatçı Emre Aydın Konseri takip edecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaçkar Dağları’nda “heliski” heyecanı sona erdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı.

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen “heliski” tutkunlarını ağırladı.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen heliski sporu, Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yürütülüyor.

Bölgede üç helikopterle gerçekleştirilen faaliyetin sona erdiği 15'nci haftasında Fransa, İngiltere, İsviçre ve İtalya'dan 18 kişilik sporcu kafilesi karın keyfini çıkardı.

Elverişli hava koşullarının yanında kar kalınlığının 1 metreye yakın olduğu zirvelerde kayan sporcular için güvenlik en üst seviyede tutuluyor.

Sporcular, zirvelerin yanı sıra helikopterlerin uçamadığı günlerde karla kaplı çam ormanları arasında adrenalin dolu zaman geçirdi.

Bölgeye bu yıl getirilen snow-track (paletli kar aracı) ile getirilen sporcuların, orman içlerine taşınarak burada kaymaları sağlandı.

Bu yıl 6 Ocak'ta başlayan etkinliğe 400 civarında sporcu akredite olurken hava şartları nedeniyle 300'e yakın sporcu katıldı.