Anadolu Basını Tek Ses Oldu

Anadolu Basını Tek Ses Oldu

Yayın: 25.10.2017 00:13
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun organizasyonuyla yerel basının sorunlarının çözümü amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazılan mektup, bini aşkın yerel gazete, radyo, televizyon ve internet sitesinde haber oldu.

Türkiye genelinde yüzlerce yerel gazete “YEREL BASIN DESTEK BEKLİYOR” ortak manşetiyle basılırken, radyo ve televizyonlarda konuya ilişkin haberler yapıldı, internet siteleri mektubun tam metnini yayınladı.

Yerel basının sorunları ve çözüm önerileri, dün bütün Türkiye’de, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun organizasyonuyla yerel medya kurumları tarafından gündeme getirildi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından yerel basının sorunlarının çözümü amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazılan mektup, bini aşkın yerel gazete, radyo, televizyon ve internet sitesinde haber oldu.

Türkiye genelinde yüzlerce yerel gazete “YEREL BASIN DESTEK BEKLİYOR” ortak manşetiyle basılırken, radyo ve televizyonlarda konuya ilişkin haberler yapıldı, internet siteleri mektubun tam metnini yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından yerel medya kurumlarının sorunları şöyle özetlendi:

1- 2017 yılı için Bakanlar Kurulu resmi ilan fiyat tarifesini yayınlamamıştır.  Ekim ayında tarifenin yayınlanması büyük önem taşımaktadır.
2- İnternet Yasası çıkarılmalı ve bu alandaki belirsiz yapı ortadan kaldırılmalıdır.
3- Hazine, KOSGEB, İŞKUR, Kalkınma Ajansları eli ile Anadolu’nun gazete, radyo ve televizyonları ile internet sitelerine destek paketi hazırlanmalıdır.
4- Gazete, radyo ve televizyonlar ile yasası çıkmış internet siteleri aynı mantık çerçevesinde düzenlenmeli, denetlenmeli ve mutlak surette desteklenmelidir.
5- Mesleki yapılanma yasayla düzenlenmeli, şantajcı habercilik önlenmeli, çalışma koşulları iyileştirilmelidir.
“Yerel basının sorunları ve çözüm önerileri raporu”, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı tarafından bir süre önce Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na da dosya olarak sunulmuştu.

Manşet Haber: Metin KAYA

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kurum Müdürlerinden Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Yayın: 19.04.2024 13:46
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Karabük Organize Sanayi Bölgesi İl Müdürü Alper Tolga Saka, KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın, KARGAZ Karabük İşletme Müdürü Cengiz Mancıoğlu ve BAKKA YDO Koordinatörü Sakin Eren, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı seçilen Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak, yeni görevinde başarılar dilediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkan Özkan Çetinkaya, Karabük Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Karabük Organize Sanayi Bölgesi İl Müdürü Alper Tolga Saka, KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın, KARGAZ Karabük İşletme Müdürü Cengiz Mancıoğlu ve BAKKA YDO Koordinatörü Sakin Eren’e nazik ziyaretleri ve güzel temennileri için teşekkür etti.