Atatürk Ortaokulu Tekli Eğitime Geçti

Atatürk Ortaokulu Tekli Eğitime Geçti

Yayın: 20.09.2016 10:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün en eski okullarından birisi olan Yenişehir Atatürk Ortaokulu tekli eğitime geçti.

Daha önce ikili eğitim veren okul, bu yıl hemen yan tarafında bulunan Demir Çelik Lisesine ait binayı bünyesine katarak tekli eğitime geçti.
Okulun tekli eğitime geçmesini memnuniyetle karşılayan öğrenci velileri, “Eğitim kalitesi yüksek bir okulun bugüne kadar tekli eğitime geçmemesi bizleri son derece üzüyordu. Tekli eğitim hem bizim için, hem de çocuklarımız için çok iyi oldu. Sabahçı olan çocuklarımız sabahın çok erken saatinde kalkarak okulun yolunu tutuyorlardı, öğlen okula giden çocuklarımız da akşamın karanlığında eve dönüyorlardı. Şimdi tekli eğitimle birlikte bu sorunlar ortadan kalktı ve hem bizler, hem de çocuklarımız derin bir nefes aldılar” dediler.

Veliler ayrıca, yapılan tüm bu çalışmalardan dolayı başta İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse olmak üzere Okul Müdürü Gökhan Berat ve okul yönetimine teşekkür ettiler.

Öte yandan Tekli eğitime geçtikten sonra yıpranmış olan ana binada yaz ayları boyunca tadilat ve boya işleri yapılan okulun daha modern bir görüntüye büründüğü gözlerden kaçmazken, ayrıca edinilen bilgiye göre de mevcut okulun bünyesine alınan ek binanın da eğitim öğretimi aksatmadan tadilatının yapılacağı bilgileri verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”