Atık metaller sanat eserine dönüştü

Atık metaller sanat eserine dönüştü

Yayın: 09.10.2017 00:02
Paylaş:
A+ A-

Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Tofaş’ın atık metalleri ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak tarafından sanat eserine dönüştürüldü.

Tofaş fabrikasından elde edilen atık parçalar kullanılarak bir otomobil inşa eden Rıfat Koçak’ın 700 kadar metal parçayı değerlendirerek hayata geçirdiği eser yaklaşık 1 ton ağırlığında bulunuyor. Mayıs ayında yapımına başlanan ve üç haftada tamamlanan eser Tofaş’ın yanı sıra, bayileri, servisleri ve tedarikçileri olmak üzere 17 bin çalışanın eğitim ve gelişim faaliyetlerinden sorumlu olan Tofaş Akademi’de teşhir ediliyor.

Metalden yapılmış harflerin ve sayıların birleşmesiyle farklı bir otomobil olarak ortaya çıkan eser hem geçmişi hem de geleceği bir arada yansıtıyor. Eser soyut mühendislik verilerinin somut teknolojiye dönüşüm öyküsünü canlandırıyor. Eserin ön bölümünde yer alan metalden yapılan bir çocuk figürü bulunurken, içerden yansıtılan ışıkla bir bedende iki çocuk figürü ortaya çıkıyor. Çocuklardan biri geçmişten ilham almak için gerideki harf ve sayı siluetlerine, diğeri geleceği inşa etmek için ilerideki güneşe bakıyor. Tofaş Akademi ziyaretçileri Fiat marka bir otomobilin bulunduğu alanda yayınlanan videoyla eserin serüvenini de izleyebiliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bir Kişinin Öldüğü Bıçaklı Kavganın Zanlısı Tutuklandı

Yayın: 19.03.2024 13:14
Paylaş:
A+ A-

 Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde bir kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü kavgaya ilişkin gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
İsmetpaşa Mahallesi’ndeki bir kıraathanede A.S. (14) ile Recep H. (22) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Recep H. bıçaklandı.
Safranbolu Devlet Hastanesine götürülen Recep H. müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Cenaze, merkeze bağlı Cumayanı köyünde kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.
Polis ekiplerince gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.S. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
Öte yandan olayda hayatını kaybeden Recep H’nin yaralandıktan sonra çevredekilerin yardımıyla otomobile bindirilerek hastaneye götürülme anı, çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.