Atık metaller sanat eserine dönüştü

Atık metaller sanat eserine dönüştü

Yayın: 09.10.2017 00:02
Paylaş:
A+ A-

Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Tofaş’ın atık metalleri ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak tarafından sanat eserine dönüştürüldü.

Tofaş fabrikasından elde edilen atık parçalar kullanılarak bir otomobil inşa eden Rıfat Koçak’ın 700 kadar metal parçayı değerlendirerek hayata geçirdiği eser yaklaşık 1 ton ağırlığında bulunuyor. Mayıs ayında yapımına başlanan ve üç haftada tamamlanan eser Tofaş’ın yanı sıra, bayileri, servisleri ve tedarikçileri olmak üzere 17 bin çalışanın eğitim ve gelişim faaliyetlerinden sorumlu olan Tofaş Akademi’de teşhir ediliyor.

Metalden yapılmış harflerin ve sayıların birleşmesiyle farklı bir otomobil olarak ortaya çıkan eser hem geçmişi hem de geleceği bir arada yansıtıyor. Eser soyut mühendislik verilerinin somut teknolojiye dönüşüm öyküsünü canlandırıyor. Eserin ön bölümünde yer alan metalden yapılan bir çocuk figürü bulunurken, içerden yansıtılan ışıkla bir bedende iki çocuk figürü ortaya çıkıyor. Çocuklardan biri geçmişten ilham almak için gerideki harf ve sayı siluetlerine, diğeri geleceği inşa etmek için ilerideki güneşe bakıyor. Tofaş Akademi ziyaretçileri Fiat marka bir otomobilin bulunduğu alanda yayınlanan videoyla eserin serüvenini de izleyebiliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu öğrencilerinden 23 Nisan’a özel sergi

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Quick Sigorta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu ve Quick Tower'da eş zamanlı kutladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 6 Şubat depremlerinden etkilenen çocuklar için “Deprem ve Umut” sergisi düzenledi.

Quick Tower'da yer alan Quick Sigorta fuaye alanında sergilenmeye başlayan resimlerin yarattığı umut, Hatay'daki çocuklara yeni bir okulun müjdesi oldu.

Sergi, 27 Nisan'a kadar gezilebilecek, aynı zamanda sanal ortamda da görülebilecek.

Şirket, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Alanya'da eğitim veren Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu'nda da etkinlik gerçekleştirdi.

Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, Maher Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ME-Nova Gelişim Eğitim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mine Erdemoğlu ve Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ile tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte QTruck da yerini aldı.

Çocuklar, QTruck ile eğlenceli aktiviteler gerçekleştirirken, etkinlikte sokak oyunları, palyaço gösterileri de yapıldı.

– “Mutlu çocuklar, mutlu bir gelecek demek”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Atatürk'ün sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ulusal egemenliğin sembolü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, dünyanın birçok ülkesinden gelmiş ailelerin öğrencilerine ev sahipliği yapan Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu ve eşzamanlı olarak Quick Tower'da kutladıklarını vurguladı.

Yaşar, “Okulumuzun öğrencileri 6 Şubat depremlerinde kardeşlerini, evlerini, şehirlerini kaybetmiş ama umutlarını kaybetmemiş arkadaşları için resimler çizdiler, biz de fuaye alanımızda bu muhteşem eserleri sergiledik. Minik ellerden çıkan duygu dolu bu resimler sadece 'Deprem ve Umut' sergimize misafir olmadı, yarattıkları duyguyla deprem bölgesindeki kardeşlerine umut aşılayan çocuklarımız, Quick Sigorta tarafından Hatay'da yaptırılacak ikinci okulun da temelini atmışlardır.” ifadelerini kullandı.

Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy da şunları kaydetti:

“Ulusal egemenliğimizin 104. yılında Atatürk'ün en güzel armağanlarından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocukça bir heyecan ve mutlulukla kutluyoruz. Bu sebeple haftalar öncesinden hazırlıklara başladık, çocuklarımızın bugünü neşe içinde geçirebilmesi için hiçbir detayı atlamamaya çalıştık. Mutlu çocuklar, mutlu bir gelecek demek. Geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızın eğitimine katkı sunmak için Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu'nu 2022'de açmış ve çocuklarımıza kazandırmıştık. Ancak binayı yapıp çekilmedik hiç, bugün olduğu gibi hep onların yanında olmaya devam edeceğiz.”