Atölyeden Ekonomiye Destek

Atölyeden Ekonomiye Destek

Yayın: 11.12.2019 19:41
Paylaş:
A+ A-

Bakanlığın 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde yer alan “Mesleki ve teknik eğitim kurumlarının döner sermaye üretimleri artırılarak okulların eğitim altyapı ve donanımlarına ilişkin ihtiyaçlarını kendi gelirlerinden karşılamaları sağlanacaktır.” ve “Döner sermaye kapsamında gerçekleştirilen üretim hizmetlerinin miktar ve çeşitliliğinin artırılması teşvik edilecektir. Bu kapsamda eğitim ortamlarının altyapı, donatım ve temrinlik malzeme ihtiyaçları karşılanacaktır.” hedefleri doğrultusunda İlimiz Mesleki ve Teknik okullarının döner sermayelerinin üretime geçirilmesi çalışmaları devam etmektedir.

Bu kapsamda Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar neticesinde İlimiz okul/kurumlarında atıl ve kullanılamayacak durumda olan sıralar toplanarak Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yenilenmek üzere teslim edilmiştir.

Okul Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Atölyesi ile Metal İşleri Atölyesinde onarılan sıralar hem yeniden değerlendirilerek kullanıma hazır hale getirilmiş, hem de okulun döner sermaye işletmesinin çalışır hale getirilmesi amaçlanmıştır.

Karabük Artık Sıfır Atık Projesi ile kazandırılmak istenilen geri dönüşüm ve tasarruf bilincinin de pekiştirilmesinin amaçlandığı çalışma ile okul kurumlarımızdan ilk etapta toplanan 400 sıra piyasa şartlarının çok altında bir maliyet ile kullanılabilir duruma getirilmiştir.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih VARGELOĞLU berberinde Şube Müdürlerimiz Muhammet Nuri ATASEVEN ve Erdal ÜNGÖREN ile birlikte Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince yürütülen çalışmaları incelemek üzere 09.12.2019 Pazartesi günü Okul Müdürlüğünü ziyaret etti.

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Atölyesi ile Metal İşleri Atölyesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen İl Müdürümüz, çalışmalarda yer alan öğretmen ve öğrencilerimiz ile sohbet ederek “Bu çalışma hem kullanılamayacak durumda olup hurdaya gidecek olan sıraların ülke ekonomisine yeniden kazandırılması yönünden bir geri dönüşüm projesidir, hem de öğretmen ve öğrencilerimiz açısından okulun Döner Sermaye İşletmesi vasıtasıyla öğrenme, uygulama vesilesi olmuş, onlara üretmenin ve kazanmanın hazzını tattırmıştır. Bugün ahşap kısımlarının ise bakımları yapılmış ve yenilenmiş ilk parti okul sıralarımızı teslim aldık ve ihtiyacı olan okullarımıza dağıtılmak üzere depomuza naklettik. Bugün gördük ki bu çalışma okula bir hareket ve motivasyon kazandırmıştır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.