BAKKA’ya sunulan proje kabul edildi

BAKKA’ya sunulan proje kabul edildi

Yayın: 01.10.2022 15:16
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üreten Eller tarafından “Dokumadan tasarıma, Eflani çemberi bezi markalaşıyor”  başlığı ile BAKKA’ya sunulan projenin kabul edildi. Projenin kabul edilmesinden sora Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Dönem Başkanı Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Batı Karadeniz Bölge ve Üreten Eller Kooperatifi Başkanı Nuray Alpboğa imza töreninde bir araya geldiler.

 

İmza Töreni sonrası bir açıklama yapan ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Batı Karadeniz Bölge ve Üreten Eller Kooperatifi Başkanı Nuray Alpboğa” Üreten Eller, 2015 yılında Ticaret ve sanayi Odası, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA’dan alınan sosyal sorumluk projesi olarak faaliyetine başlamıştı. “HER EV BİR MİNİ ATÖLYE, HER KADIN ÜRETENDİR” sloganı ile bu güne kadar yüzlerce kadına evlerinde üretmiş oldukları ürünleri katma değerli ürün haline getirerek satışa sundu. Daha profesyonel ürünler üretmek adına Millî Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi, İş Kur, Ticaret ve Sanayi Odası, Üreten eller iş birliği ile kurslar açıldı.

Üreten Eller, Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin 2019 yılında 8 kategoride düzenlediği proje yarışmasında 365 oda ve borsa tarafından sunulan projeler arasında jüri tarafından değerlendirilerek finale kalan 40 proje arasına girdi. Sosyal sorumluluk projeleri kategorisinde yarışan proje ise ilk 5 proje arasında yer alarak Türkiye 2.l iğine yerleşerek başarı elde etti. Projeyle Karabük’te kadın girişimciliğin gelişmesine öncülük yapmak, kadın kooperatiflerinin kuruluşunu desteklemek, el sanatları ve yöresel ürünlerin üretimiyle kadınlara ekonomik destek sağlamak amaçlandı.

Yeni projede yöremizde üretilen coğrafi işaretli olan Eflani Çember bezinin tükenmeye yüz tutan ürünler bazından çıkarılarak dokunmasına katkı sağlamak hedeflendi. Dokunan ürünlerin markalaşması hedeflenerek “DOKUMADAN TASARIMA: EFLANİ ÇEMBER BEZİ MARKALAŞIYOR” başlıklı proje, Üreten Eller ve Ticaret Sanayi Odası işbirliği ile teknik destek duyurusu kapsamında değerlendirilip BAKKA’ya proje olarak sunuldu. 22 Eylül 2022 tarihinde Projenin kurul tarafından kabul edildiği açıklandı” dedi

 

ÜRETEN ELLER 2022 yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında “Dokumadan Tasarıma: Eflani Çember Bezi Markalaşıyor” adlı projenin 30 Eylül 2022 Cuma günü Batı Karadeniz Kalkınma Ajansında dönem başkanı Bartın Valisi Nurtaç Arslan ,Ticaret ve Sanayi Odası Kadın girişimciler kurulu, Batı Karadeniz Bölge Başkanı, Üreten Eller Kooperatif Başkanı Nuray Alpboğa imza töreninde bir araya geldi.(Ergin Ertuğrul)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)