Baltayla Dehşet Saçtı

Baltayla Dehşet Saçtı

Yayın: 04.03.2016 10:15
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te alkollü ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kişi eline aldığı balta ile dehşet saçarak yol boyundaki araçların camlarını parçaladı.

Ankara Caddesi üzerinde sabah saatlerinde meydana gelen olayda Onur Karadeniz isimli şahıs, elindeki balta ile park halindeki değişik markalardaki yaklaşık 5 aracın camlarını kırarak adeta dehşet saçtı. Kimseye aldırış etmeden elindeki balta ile araçların camını kıran şahsın rahat tavırları ise kameralara yansıdı. Yol boyu park halindeki araçlara zarar veren Orhan K.’yi yoldan geçen 4 arkadaşı engelledi. Şahsın elindeki baltayı alan arkadaşları, Orhan K.’yi bir araca bindirerek uzaklaştırdı. Olayın ardından Orhan K., polis ekipleri tarafından Demir Çelik kavşağında gözaltına alındı.

Aracının her iki camı kırılan Tevfik Sivri, olay olduğu anda iş yerinde arkasının dönük olduğunu söyleyerek, “Bir şey patladı farkında değildim. Komşuya sordum o da ‘senin arabanın camı patladı’ dedi. Biri bomba attı sandım. Arabanın içinde patlayacak bir şeyde yok, niye patladı derken, bir baktım şahsın biri baltayla gidiyor. Arkasından koştum bir başka aracın camını kırıyordu. 4-5 tane arkadaşı elindeki baltayı alarak araca bindirdiler. Şikayetçi olduk, zararı ödeyeceğini söyledi. Polisten duyduğumuza göre alkollü ve psikolojik sorunları varmış. En çok da düşük modellerin araçların camını kırmasına kızdım. Benimki ucuz araba, yanımda pahalı araba var ona saldırmamış. Ben görmüş olsaydım arabada değneğim vardı” dedi.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa dağıtım şirketleri Karabük’te seçim tedbirlerini tamamladı

Yayın: 28.03.2024 12:25
Paylaş:
A+ A-

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye’de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak’ta, Ayedaş ile İstanbul Anadolu Yakasında, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin’deki kritik noktalar için seçimden haftalar önce başlattığı bakım çalışmalarını tamamladı.

Seçim sürecinde enerji arz güvenliği kritik hale gelen noktaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirleyen şirket, bu noktaları besleyen dağıtım merkezi, Kesici Ölçü Kabini (KÖK), trafo, pano ve aydınlatma tesisleri gibi elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri başta olmak üzere 502 kritik noktada özel tedbir alan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, seçim günü sabahın erken saatlerinden, oy sayımının tamamlanacağı saate kadar YSK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Valilikler, Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için faaliyetlerini sürdürecek.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart’ta ülke genelinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçim süreci boyunca, normal şartlarda daha iyi elektrik hizmeti sunmak için gerekli olan planlı kesintileri de iptal etti. Şirket, seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için seçim günü 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 aracın seçim günü sahada olacak. Olası her senaryoya karşı göreve hazır olacağı nöbet yerlerini belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, tüm yönetim kademesi ile seçim günü boyunca kesintisiz enerji için nöbette olacak.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için çeşitli kapasitelerdeki 500’den fazla jeneratörü sorumluluk bölgesinde göreve hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin yaşanmaması adına dünyada ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek hizmete sokulan Mobil SCADA Kontrol Merkezi, operatörleriyle hazır tutulacak.

6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilin 5’inin elektrik dağıtımını üstlenen Toroslar EDAŞ’ın bölgesinde ise özellikle depremden yoğun olarak etkilenen Hatay ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Felaketin gerçekleştiği günden bu yana bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini 1,9 milyar liralık yatırımla deprem öncesi değerlere tekrar ulaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgede seçim sürecinde hizmet verecek konteynerlerde enerji arz sürekliliği için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği için yine Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından bir ilk olarak devreye alınan Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için de kullanılacak. Çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım faaliyetlerinde, sahadaki çalışanın iş aşamalarını canlı görüntülerle merkeze aktarıp merkezin teyidiyle ilerlemesini sağlayan bu sistemdeki görüntülü aktarım cihazları, kritik noktalarda bu noktaların güvenliğini gözlemleyecek. Olası arızalar teyakkuzdaki saha çalışanları tarafından yine merkeze iletilen canlı bağlantılarla takip edilebilecek ve ivedilikle giderilecek.

Ayrıca seçim süreci boyunca vatandaşlardan gelen kesinti ihbarları başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve talepler 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığı ile takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler anlık olarak yapılacak. (AA)