Başkan Doğdu; “Promosyonda sonuç istiyoruz!”

Başkan Doğdu; “Promosyonda sonuç istiyoruz!”

Yayın: 21.09.2022 15:57
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen’in Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, promosyonda sonuç beklediklerini söyledi.

Aynı zamanda Kamu-Sen il Temsilcisi olan Başkan Doğdu yaptığı açıklamada, “Türk Sağlık-Sen Karabük şubesi olarak başvuru yaparak promosyon anlaşmalarının yeniden güncellenmesi gerektiğini dile getirmiştik.

Tabi ki bu konu ile ilgili taleplerimizi yetkililere de iletmiş, ayrıca çalışanların için örnek dilekçeler hazırlayarak kurumlarına başvurmalarını da sağladık.

Kısacası her platformda promosyonların güncellenmesini bir zaruret olduğunu ortaya koyduk. Ayrıca yapılan her yeni anlaşmada alınan promosyon ücretleri bu haklı talebimizin ne kadar doğru olduğunu göstermiştir.

Bu konuda İl sağlık müdürlükleri de harekete geçmeye başlamış bazıları sözleşmeleri iptal ederek çalışanları memnun edecek anlaşmalara imza atmışlardır.

Bu tür örnekler varken bankaların promosyon anlaşmasının güncellenmesi için kamu iradesi gerekeni yapmalıdır.

Biz Karabük’te İl sağlık müdürlüğünün bankalara gerekirse sözleşme feshi olmak üzere çalışanlar için olumlu bir yansıması olacak iş ve işlemleri gerçekleştirmesini bekliyoruz.

Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların beklentisinin karşılanması adına biz mücadelemizi sürdüreceğiz.

Sendika Genel Merkezimizde Hizmet kolumuzda bulunan Sağlık, Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet Bakanlığı ile YÖK’e promosyonlarla ile ilgili başvuru yapıldı.

Başvuruda bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla kamu çalışanları adına bankalarla geçtiğimiz yıllarda yapılan promosyon anlaşmalarının güncellenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Bakanlıklara ve YÖK’e kendilerine bağlı olan kurum ve kuruluşlara bu hususta bir girişimde bulunarak promosyon protokollerinin günümüz koşullarına uygun hale getirecekleri bir çalışma yapılması hususunda talimat verilmesi istendi.

Promosyon artık kamu çalışanları için hassas bir mesele olmuştur. Bunun mutlaka çözüme kavuşturulması gereklidir.  Bu konuda biz kamuoyu baskısı oluşturmaya devam edeceğiz.

Kamu idaresi de genel bir bakış açısı geliştirirse inanıyoruz ki promosyon anlaşmalarının revize edilmesi, yenilenmesi daha da kolaylaşacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

2 kişi görüş bildirdi

  1. Özkan

    Bravo başkanim kazanımlarını zı bekliyoruz

  2. Özkan

    Bravo başkanim diğer sendikalardan da aynı çabayi göstermelerini bekliyoruz ????????

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.