Başkan Köse, BAKAB Toplantısına Katıldı

Başkan Köse, BAKAB Toplantısına Katıldı

Yayın: 30.06.2019 22:15
Paylaş:
A+ A-

Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) Olağan Genel Kurulu Safranbolu’da gerçekleşti.

Gerçekleşen genel kurul sonunda, 65. Hükümetin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü birliğin yeni dönem başkanı oldu.

Divan Başkanlığını Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yaptığı genel kurula; Karabük Vali Vekili Barbaros Baran, Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi. Karabük Vali Vekili Barbaros Baran yaptığı açılış konuşmasında, BAKAB Üyesi belediye başkanlarını ve meclis üyelerini Safranbolu’da ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ise; “Geçtiğimiz dönemde BAKAB encümeni olarak güzel çalışmalara imza attık, inşallah önümüzdeki dönemde de yeni göreve seçilen arkadaşlarımız bölgemiz için güzel işlere imza atarlar, encümen üyeliğine seçilen üyelerimiz başta olmak üzere, 31 Mart Seçimlerinde belediye başkanlığı ve meclis üyeliğine seçilen tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” şeklinde dilek ve temennilerini dile getirdi.

Yapılan oylamanın ardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü oybirliğiyle birliğin yeni başkanı seçilirken, Meclis 1’inci Başkanvekilliğine Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 2’inci Başkanvekilliğine ise Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar getirildi. Meclis Katip Üyeleri ise Karabük Belediye Meclis Üyesi Şemsettin Yakut ve Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Erol Altuntepe’den oluştu.

BAKAB’ın yeni dönem encümen üyeleri ise; Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül, Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı ve Bolu Belediye Meclis Üyesi Cevat Çatladı oldu.

Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine ise; Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar ve Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyesi Haluk Okur seçildi.

Genel Kurulun verdiği desteğe teşekkür eden Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Başkanı Dr. Faruk Özlü; “Güveninize layık olmaya çalışacağız, hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum, inşallah yeni dönemde güzel işlere imza atacağız. Bakanlığım döneminde başlattığım Coğrafi İşaretli Ürünlerin tescillenmesi çalışmasına büyük önem vereceğiz, ülkemizde 2500’e yakın tescillenebilir ürün var, bu ürünlerin içerisinde bölgemizde de yer alan ürünler var, ben bakanlığı bırakırken tescilli ürünler 300 civarında idi, bu sayıyı artırmamız lazım, birlik encümeni olarak bütçesi yetersiz üyelerimize destek verecek, bölgemizdeki coğrafi işaretli ürünlerin sayısını artıracağız. Bunun dışında, başta bölgemizdeki turizm potansiyelini artırmaya yönelik çalışmalar olmak üzere, bölgemiz açısından önem arz eden çalışmalara imza atacağız” dedi.

Genel kurul birlik meclis üyelerinin tanışmasının ardından öğle yemeği ile devam etti, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ev sahipliğinde düzenlenen panaromik Hıdırlık gezisi ile sona erdi.

BAKAB Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili daha sonra birlik üyesi iki köyden biri olan Bulak Köyünü ziyaret etti, Bulak Vakfı bünyesinde yöresel ev yemekleri yapan kadınların imalathanesinde incelemelerde bulundu

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da dilenci kılığında hırsızlık yapan 3 şüpheli tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da cerrahi maske ve eldiven kullanarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yapan 3 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinde hırsızlık yapan kişilerle ilgili çalışma yürütüldü.

Ekipler, cerrahi maske ve eldiven takarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yaptıkları tespit edilen S.Y. (24), Ü.Y (17), E.K (15), B.Y. (26), B.V (20) ve P.A'yı (35) yakaladı.

Aralarında hırsızlık suçundan 30 ve daha fazla kaydı olanların da bulunduğu 4 kadın ile 2 çocuğun, ikametlerden 380 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 3 bin dolar, 800 avro ve 36 bin 500 lira çaldıkları belirlendi.

Şüphelilerden S.Y. ile çocuklar Ü.Y. ve E.K, ifade sonrası serbest bırakıldı. Kadın şüpheliler B.Y, B.V. ve P.A. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.