Başkan Köse Makedonya’da

Başkan Köse Makedonya’da

Yayın: 10.12.2019 21:30
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse bir dizi ziyaret için kardeş şehrimiz olan Makedonya’nın Ohri kentine gitti.

Başkan Köse, Belediye Başkanı Konstantin Georgieski’nin Aziz Klement Bayramı Etkinlikleri daveti üzerine, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Meclis Üyeleri Kemal Akgül ve Fatih Dökmeci ile birlikte Ohri kentine gitti.

Kültürel anlamda işbirliğinin artması, ilişkilerin sadece masa başında değil etkinlik ve karşılıklı ziyaretlerle kent halklarının kardeşlik bağını güçlendirmek için neler yapabiliriz konularını da görüştüklerini ifade eden Başkan Köse; “ Ohri Belediye Başkanı Konstantin Georgieski ev sahipliğinde, Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman, Sırbistan Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Biševac, Hırvatistan Vinkovci Belediye Başkanı Ivan Bosancic ile beraber diğer kentler ile de kültürel etkileşim sağlamak amacıyla görüşmelerde bulunduk. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin başlattığı bir proje olan Balkan Masası ile ulusal ilişkilerimizin Balkan ülkeleri ile üst düzeye çıkarılması noktasında da çalışmalara başladık” dedi.

Ziyarette, Makedonya’da Manastır Askeri İdadi Öğrencisi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün anı odasını gezme fırsatı bulduklarını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Türkiye Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yaptırılan anıtı görmek belki de bu seyahatin en duygulu anıydı. Onu anmak ve askeri hayatını anlayabilmek için çok değerli bir yer. Bu vesile ile bir kez daha Ohri Belediye Başkanı Konstantin Georgieski ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.