Başkan Köse’den Dobra Açıklamalar

Başkan Köse’den Dobra Açıklamalar

Yayın: 07.08.2019 23:54
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, gerçekleştirilen bazı çalışmalardaki vatandaşların yanlış ve eksik bilgilenmelerini de düzeltti.

Programdaki konuşmasına yapıcı eleştirilere sonuna kadar açık olduğunu ifade eden Başkan Köse, Mağdur edebiyatı yapmayı sevmediğini ancak borçlu bir belediye devraldıklarını da saklamanın bir anlamı olmadığını, bununla birlikte borçlu bir belediye almalarının hizmet yapmayacakları anlamına gelmediğini, ciddi bir borç ödemesi yaptıklarını ve belediye kasasına para da kaldığını söyledi.

Belediye Binamızda Bazı Değişiklikler Yapıyoruz

Mevcut belediye binasında personelin çok zor şartlarda hizmet verdiklerini ve bu nedenle bazı tadilatların yapıldığını belirten Köse; “ İlk önce personelin çalışma şartları iyi olacak ki daha fazla verim alabilelim. Yine Halk Masası çok daha güler yüzlü bir ekiple daha iyi koşullarda hizmet verecek. Bu birime Muhtarlarımız ve Esnafımızın sorunlarını bizzat dinleyecek ve taleplerini alacak masalar da açacağız ” dedi.

Hiçbir Yıkım Kararı Bizim Zamanımızda Alınmadı

Bazı yıkım kararları ve uygulanmaya başlaması ile ilgili haksız eleştiri aldıklarını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Vatandaşlarımız şundan emin olabilirler. Hiç bir yıkım kararı bizim zamanımızda alınmadı. Bu kararların önceden işlemleri başlatılmış ve yasal olarak yapılması gerekiyordu. Eğer uygulamaya geçmese idik bizleri şikâyet etmek için bekleyen bir gurup vardı. Bizler yasalar ne gerektiriyorsa onu yapmakla yükümlüyüz” diye konuştu.

Otopark Ücretleri Yanlış Aktarılıyor

Yeni düzenlenen otopark ücretlerinin halka tamamen yanlış aktarıldığını ve bunun devam ettiğini ifade eden Başkan Köse; “ Bunu bir kez daha açıklama gereği hissediyorum. Safranbolu’da park ilk yarım saat için ücretsiz. Bu süre insanların alış verişlerini yapmaları, bankada işlerini görmeleri, arkadaşlarını ziyaret etmeleri için yeterli diye düşünüyorum. Düşüncemiz vatandaşın parasını almak olsa idi yarım saat yerine on dakika yapardık. Bunu AK Parti İlçe Başkanının yanlış yorumlaması da ilginç. Biz bu kararı Ak Partili meclis üyeleri ile birlikte çıkardık” dedi.

İşini Yapan Hiç Kimse İşten Çıkarılmaz

İşten çıkarılma gibi dedikoduların kendilerine de geldiğini belirten Köse; “ Böyle bir şey yok. Bana da geliyor. 70 kişi, 50 kişi, gibi rakamlar. Bunun alsı yok. Bunun sözünü de vermiştim zaten. Ancak ekibim ile birlikte takipte olduğumuzu da belirtmeliyim. Yaptığımız işleri sabote etmeye çalışan, her yaptığımızı AK Parti ilçe teşkilatına aktaranlar da var. Bunları da biliyoruz. Gerektiği zamanda yapmam gerekeni yaparım. Zannedilmesin ki hiç bir şey duymuyorum, görmüyorum. Kısaca işini layığı ile yapan ve partizanca davranmayan herkesle çalışmaya devam ederim” şeklinde konuştu.

Muhtarlarımız ve Vatandaşlarımızla Buluşmaya Devam Edeceğiz

Vatandaş odaklı ve sosyal belediyecilik anlayışı gereği kendileri için önemli olan muhtıralarla her ay düzenli olarak toplantı yapacaklarını, bu toplantılara vatandaşlarında katılacağını kaydeden Başkan Köse; “Bu toplantılarda mahallelerin sorunları bire bir alma imkânımız ve sorunlara istişare içerisinde daha kısa yoldan çözümler bulunabileceğine inanıyorum” dedi.

Geleneklerimizde Tabii ki İkram Var

Tarihi Çarşıda yapılan ikramların amacını aştığını ve şova dönüştüğünü bunun da insanları rahatsız ettiğini dile getiren Köse şöyle konuştu; “ Konu ile alakalı sayısız mail, mesaj ya da telefon aldık. İnsanlar rahatsız olduklarını belirtiyorlar. Bakın elinizde zaten çok kıymetli olan bir ürün var. Siz ürününüze güveniyorsanız vatandaş gelir tadar. Biz ikram edilmesine bir şey demiyoruz zaten. Elbette bu bizim geleneğimiz. Bizim karşı çıktığımız çığırtkanlık. Bakınız aynı karar zaten 2010 yılında da alınmış Belediye den çıkan karar diyor ki kısaca, “Turistlere zorla satış yapmaya çalışmak yasaktır.” Bakınız bunların tümünün kentimize zararı var. BU nedenle bizler uygulamaya ve vatandaşımıza bunu anlatmaya devam edeceğiz

Sosyal Projelere Devam Edeceğiz

Temizlik kampanyasından, sportif faaliyetlere, doğumdan ölüme kadar vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Köse; “ Amacımız vatandaşımıza dokunmak. Biz Safranbolu’yuz. Bu kenti hep birlikte el birliği ile daha yaşanılır bir kent haline getireceğiz. Bununla beraber kitap okuma kampanyaları düzenleyeceğiz. Çocuklarımızı sosyal medyadan uzaklaştırmamız gerekiyor. İnşallah Projem Safranbolu’yu hayata geçireceğiz. Bu proje ile Safranbolu’da yaşayan çocukların nasıl bir kentte yaşadıklarının bilincine varmalarını hedefliyoruz. ” dedi.

Festival Çok Daha Yoğun İçerikli Olacak

Bu yıl 20 si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivaline de değinen ve bu festivalde fark yaratacaklarını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şunları söyledi; “ Festivalde yine çok değerli sanatçıları konuk edeceğiz. Yine film ve fotoğraf yarışmalarımız, ödül törenleri, kortej yürüyüşümüz, konferanslarımız, sergilerimiz, doğa yürüyüşümüz gibi daha pek çok etkinliği ve vatandaşlarımızı da içerisine alan çok farklı bir festival olacağını düşünüyorum. “

Canlı Müzik Konusunda Çok Şikâyet Alıyoruz

Geçtiğimiz günlerde bazı esnaflara gönderilen ve yanlı yorumlanan yazı ile ilgili açıklama yapan Başkan Köse; “ Öncelikle şunu belirteyim. Hiç kimsenin bir başkasını rahatsız etme hakkı yok. Yine o güzelim konaklar ya da bahçeleri düğün yapılsın diye var olan yerler değil. Burada da denetimsizlikten kaynaklanan bir sıkıntı var. Sırf bu nedenden dolayı aldığımız şikâyetlerin haddi hesabı yok. Bunun bir standardı var. Bizler bunu uygulayacağız dediğimizde ne yazık ki hemen çatlak sesler çıkmaya başlıyor. Bakınız her birinin aldığı sadece canlı müzik ruhsatı. Düğün bambaşka bir şey. Canlı müzik için 90 desibel izin verilir. Bununla düğün yapamazsınız. Bu nedenle canlı müzik yapan yerlerde 90 desibelden yukarısına çıkıldığında müzik aletlerini kapatan cihazların kullanımını zorunlu hale getireceğiz. Bir saat sınırlaması olması lazım. Beni gece 2 de arayanlar var. Elbette ki bir turizm kentinde yaşıyoruz. Elbette canlı müzik olacak ama bu gürültüye dönüşüyorsa bizim orada bir dur deme hakkımız olacak. Düğün yapmak ile ilgili şartları yerine getiren ticarethaneler tabii ki düğün yapabilirler. “

Tüm Birimlerimiz 7/24 Görev Başında

Alt yapıya çok önem verdiklerini ifade eden Başkan Köse; “ Bu yıl asfaltı durdurduk. Çünkü önce alt yapıdaki sorunları çözmemiz gerekiyor. Bu yıl asfaltı yap bir dahaki yıl yeniden sök yanlısı değiliz. Bu nedenle hızlı bir şekilde alt yapı çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bununla birlikte Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, İmar Müdürlüklerimiz çalışmalarına devam ediyor. İnşallah çok kısa bir sürede tüm parklarımızın aydınlatması ve kamera sistemleri yakında tamamlanacak” diye konuştu.

Yorumlar

  1. Ismail

    Sn başkanım karabuk safranbolu yolu kireç kuyusu kavşağından okullar bölgesi olan göztepe yolu rezalet bir durumda,okullar açılmadan o yolu düzeltmeyi düşünüyormusunuz.keza aynı yoldan karabüke dönüşte ayrı bir çile.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.