Başkan Köse’ye Özel Bir Ziyaret

Başkan Köse’ye Özel Bir Ziyaret

Yayın: 04.04.2021 22:57
Paylaş:
A+ A-

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi Safranbolu Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapist Kemal Özer, Mert Emre Kütükçü, Furkan Kaya, Otizm öğrencisi Çağrı Diri, Down sendromlu öğrenci Hasan Agah Kutucu, halkla ilişkiler sorumlusu Sema Savurat ve çocuk girişimci ve eğitim sorumlusu Şelale Tumgaç makamında ziyaret etti.

Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilen 2 Nisan, her yıl otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla kutlanıyor ifadelerine yer veren başkan Köse, “Dezavantajlı insanlarımızın toplumun içerisinde yer almasını sağlamalıyız. Bu konuda hepimizin üzerine düşen görevler var. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününün toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmasını canı gönülden diliyorum. Bu anlamlı günde ziyaretime gelen özel misafirlerime de teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÜNCELLEME 2 – Tokat’ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Deprem çevre illerden de hissedildi.

AFAD, depreme ilişkin gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA muhabirine, ekiplerin sahada olduğunu söyledi.

İlk gelen bilgilere göre can kaybının olmayışının en büyük tesellileri olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devlet olarak İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın talimatları doğrultusunda tüm vatandaşlarımızın barınma ve iaşe sorununun halledilmesiyle ilgili gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Tüm hemşehrilerimize ve milletimize geçmiş olsun.” dedi.

Sulusaray ilçe merkezinde bir caminin minaresinde hasar oluştu.

Deprem, ilçeye bağlı Malum Seyit Tekke köyünde iki cami ile bazı evlerde hasara neden oldu. Bir cami minaresinin ise külah bölümü yıkıldı.

Artova ilçesinde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar sokağa çıktı. Bazı vatandaşlar ağlarken, bazıları da fenalaştı.

Artova Kaymakamı Erkan Atam ve Belediye Başkanı Ali Güner vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Zile ilçesinde de sarsıntı nedeniyle bazı metruk yapılarda hasar meydana geldi.

Belediye ekipleri, hasar gören evlerin tehlikeye neden olmaması için çalışma başlattı.

Öte yandan Samsun AFAD İl Müdürlüğünden 3 araç ve 20 personelle canlı arama köpeğinin Tokat'a görevlendirildiği belirtildi.

Samsun'un Atakum ilçesinde de hissedilen deprem anında evinde bir kişi, cep telefonu kamerasıyla avizenin sallanışını kaydetti.