Belediye Başkanı Rafet Vergili Sessizliğini Sürdürüyor

Belediye Başkanı Rafet Vergili Sessizliğini Sürdürüyor

Yayın: 22.04.2016 10:38
Paylaş:
A+ A-

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla, Kent meydanına Atatürk köşesi yapımı ve Karabük girişinde ki Atatürk büstünün kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak belediye başkanı Rafet Vergili’ye sorular yönelten CHP İl başkanı Erdoğan Dinçel’e henüz yanıt gelmedi.

Geçtiğimiz günlerde sanayici-işadamı Hacı Nazım Çapraz’ın da konu hakkında açıklama yapmış ve CHP İl başkanı Erdoğan Dinçel’e destek verdiğini belirtmişti.

CHP İl başkanı Av.Erdoğan Dinçel geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde 3 Nisan Karabük’ün kuruluş yıldönümünü kutladık.Bu kutlama son yıllarda ki coşkulu kutlamayı sönük kutlamalara bıraktı.Hatta 3 Nisan’lar unutturulmaya bile bırakıldı.Bakın son kutlamalarda Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile İsmet İnönü’nün kurduğu Karabük’te bu memleketi kuran insanların isimleri konuşulmuyor,yazılmıyor. Bunu şiddetle kınıyorum.Milli değerlerimize neden sahip çıkmıyoruz. Kent meydanında kutlama yaptık.Atatürk’ün büstünün,İnönü’nün emaresinin olmadığı yerde kutlama yaptık.Yazıklar olsun.Kent meydanına Atatürk ile beraber İnönü ve Fevzi Çakmak’ın da olduğu büstlerin konulmasını istiyoruz.Bunu kim yapacak Karabük belediyesi yapacak. Şimdi ben belediye başkanına soruyorum Kent meydanına Atatürk büstü yapılacak mı? yapılmayacak mı?Bunu kendi partisine mensup MHP’liler de istiyor.Yapmayacaksanız açıklayın biz yapmaya talibiz.Bakın ilk göreve geldiklerinde Karabük girişinde yenisini yapacağız diyerek Atatürk anıtı kaldırıldı.Güya daha iyisi yapılacaktı.7 yıl geçti sözünün eri nerede.Başkanımızdan bunu bekliyoruz.Tabi eleştirilerin yanı sıra yaptıkları güzel icraatları da alkışladığımızı söylemek isterim.Ayrıca uzun süredir dile getirdiğimiz KARDEMİR’in bir köşesine İnönü büstü koyulması sözümüzü tekrar yeniliyoruz ve bu Kardemir’i yönetenlerden bekliyoruz” sözlerine yer vermişti.

Çapraz, “CHP İl Başkanına Katılıyorum, Heykeller Dikilmeli”

Diğer yandan Karabük’ün bilinen siması Hacı Nazım Çapraz ise aynı konu ile ilgili gazetemizi arayarak,CHP İl başkanı Av.Erdoğan Dinçel’in,Kent meydanına Atatürk köşesi yapılması ile ilgili yaptığı açıklamaları haklı bulduğunu ve mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini bildirmişti.

Sanayici işadamı Hacı Nazım Çapraz,Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Av.Erdoğan Dinçel ile belediye başkanı Rafet Vergili arasında yaşanan heykel açıklamalarında Dinçel’in konu üzerinde ki hassasiyetini haklı bulduğunu bildirerek, “Karabük’ün kurulmasında emekleri geçen başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk heykeli ile birlikte İsmet Paşa,Mareşal Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir heykel kombinasyonunun kent meydanında mutlaka yer almasını ve bunu da Karabük belediyesinin yapması gerektiğini söylemişti.

Dinçel’in ve ardından Çapraz’ın bu açıklamalarından sonra belediye başkanı Rafet Vergili’nin konularla ilgili herhangi bir yanıt verip vermeyeceği konusunda ki sesliğini koruduğu bildiriliyor.

Diğer yandan, Kent meydanının proje aşamasında belediye başkanı Rafet Vergili’nin de çok modern bir Atatürk köşesi yapma düşüncesi olduğu bilinirken, Vergili’nin daha sonra ki aşamada bu projeden neden vazgeçtiği de gelen sorular arasında yer alıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.