Belediye-İş Sendikasından Taşeron Çalışanlarına Müjde…

Belediye-İş Sendikasından Taşeron Çalışanlarına Müjde…

Yayın: 07.12.2016 09:54
Paylaş:
A+ A-

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi Karabük’te bir ilki gerçekleştirerek, Karabük Üniversitesinde çalışan taşeron işçileri kapsayan toplu sözleşme imzaladı.

Yapılan Toplu sözleşme ile ilgili bir açıklamama yapan Belediye-İş sendikası Karabük Şube başkanı İlhami Yılmaz ; “Hükümetimiz taşeron işçilerle ilgili kamuda personel çalıştırılmasına dayalı 22 Ocak 2015 tarihli bir genelge hazırladı. Bu genelge ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarında taşeronda çalışan işçilerimize sendikaya üye olduğu takdirde ve sendika yetki alır ve kamuda çalışan taşeron işçilerimizle ilgili toplu sözleşme pazarlığı yapar diyor. Bununla ilgili bu genelgeye göre biz Karabük Üniversitesinde örgütlendik ve yetki aldık bu yetki sonucunda da uzun bekleyişten sonra Yüksek Hakem Kurulu tarafından Karabük Üniversitesinde çalışan taşeron işçilerimize ve üye işçilerimize toplu sözleşme yaptık bu toplu sözleşmeyi arkadaşlarımıza anlattık, sayın Rektörümüze de bu konuyla ilgili bilgi verdik, Rektörümüzde arkadaşlarımızın bu konuyla ilgili hakları olduğunu ve ne hakları varsa almaları gerektiğini bize ifade ettiler ve konuyla ilgili Karabük Üniversitesinde hiçbir sıkıntımız yok. Toplu sözleşmenin sonucunda Karabük’te taşeron sözleşmesini ilk defa biz Karabük Üniversitesinde yaptık. Bu toplu sözleşme ile taşeronda çalışan arkadaşlarımıza bir takım haklar alındı. Bu iki yıllık bir toplu sözleşmeydi. 01.01.2016 başlangıcı ve 2016 yılı toplu sözleşme süreci ile geçti ve 2017’de de toplu sözleşme süreci bittiği için bu hakları almaya devam edecek arkadaşlarımız. Yapılan sözleşmede; ikramiyeleri aldık, hastalık yardımı aldık, kıdem tazminatının süresini artırdık, her ay yakacak yardımı 30 TL maaşlara yansıtmak şartıyla, Ramazan ve Kurban Bayramında 75’er TL harçlıkları aldık, yine bununla birlikte yılda 10 yövmiye ikramiye aldık, üç çocukta sınırlı kalmak şartıyla çocuk yardımı aldık 25 TL, bu maaşlarına yansıyacak, yine evlenme ve asker yardımlarımız var, bunun yanında idari maddelerle ilgili yasal olarak maddelerimiz de var” dedi.

HERKESİ ÜYE OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Toplu sözleşmenin Üniversiteye üniversitede çalışan taşeron işçilere hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan İlhami Yılmaz; “Bir an evvel sendikamıza üye olmayan arkadaşlarımızı da üye olmaya davet ediyorum ve bu toplu sözleşmeden yararlansınlar. Ayrıca bizlere her türlü kolaylığı sağlayan Üniversite Rektörümüz sayın Prof. Dr. Refik Polat ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

SENDİKA ÜYELİĞİ TAMAMEN ANAYASAL HAK

Taşeron işçilerin sendikaya üye olduğu zaman işten çıkartılacağı şeklinde söylenti var şeklindeki sorulan soruyu yanıtlayan Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz; “Kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil, arkadaşlarımızın sendikaya üye olmaları tamamen anayasal hakları, sendikaya üye olmaya kimse zorlayamaz, sendikadan istifa etmeye de kimse zorlayamaz, bunlar kanun ve anayasal haklarıdır. Bununla ilgili özellikle Üniversite idaresi ve Rektörümüzle hiç bir problem söz konusu değil, sayın Rektörümüz de özellikle yasal olan haklarını kullansınlar, haklarını alsınlar demişti bizle görüşmesinde. Hiçbir sıkıntı yok, arkadaşlarımız kesinlikle endişe etmesinler” dedi.

KARABÜK BELEDİYESİNDE SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Karabük belediyesindeki toplu sözleşme görüşmelerine bugün (dün) itibariyle başladıklarını ifade eden Belediye-İş Sendikası Şube başkanı İlhami Yılmaz; “Bildiğiniz gibi Karabük Belediyesinde daha önce yapılan toplu sözleşme süresi 31.12.2016 tarihinde sona eriyor. Sona eren toplu sözleşmenin yenilenmesi ile ilgili biz yetki belgesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Karabük Belediyesi için talep ettik ve yetki belgemizde elimize ulaştı ve Karabük Belediyesine Toplu-İş Sözleşmesi teklif tasarımızı sunduk. Bu toplu sözleşme yeni bir toplu sözleşme olduğu için görüşme günü aldık ve hayırlısı ile Karabük Belediyesinde Sayın Belediye Başkanımız ve yetkililerle ilk görüşmemizi yapacağız. Ben öncelikle bu toplu sözleşmenin Karabük Belediyesine, arkadaşlarımıza, üyelerimize ve Karabük’e hayırlı olmasını diliyorum, İnşallah hayırlısı ile sonuçlanır. Konuyla ilgili hiçbir sıkıntımız yok belediye yetkilileri ile olumlu bir hava içersindeyiz, görüşmeler sonucunda iyi bir toplu sözleşme ortaya çıkacaktır. Karabük Belediyesinde Türkiye’nin genel gerçekliğinden kaynaklanan taşeronlaşma sistemi yoğunlaştığı için, emekli olanların yerine de yeni işçiler alınmadığı için baya azaldı ama Karabük Belediyesi şu an 1997’lerin sayısı ile yine çalışıyor ama taşeron işçisi ile çalışıyor her Belediyede olduğu gibi. Şu anda Karabük Belediyesinde taşeronlarla beraber 700 civarında çalışan var. Bu sözleşmemiz 90 civarında işçimizi kapsayacak. Bu bir teklif tasarısı müzakereler sonucu her şey ortaya çıkacak” şeklinde açıklamalara yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”