Belediye işçilerinin promosyon sıkıntısına ilişkin açıklama yapıldı

Belediye işçilerinin promosyon sıkıntısına ilişkin açıklama yapıldı

Yayın: 17.11.2022 17:37
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesinin maaş promosyonu için başka banka ile anlaşmasından sonra işçilerin maaş aldığı eski bankanın sözleşmeden kalan ayların parasını geri istemesinden sonra yaşanan huzursuzluğa Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Tarık Düzyer son noktayı koydu.

Karabük Belediyesi Personel A.Ş.’de çalışan işçilerin maaşlarından yapılan promosyon parası kesintisi ile ilgili kamuoyunda oluşan çeşitli dedikodu ve yalan haberlere Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Tarık Düzyer son noktayı koydu.
Karabük Birlik Medyayı Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Köroğlu ve Ferhat Dikilitaş ile birlikte ziyaret eden Başkan Tarık Düzyer; yaşanan bu sıkıntının ne Karabük Belediyesi ile ne de Sendika ile ilgisi olmadığını ifade ederek, “Bu olay tamamen daha önce anlaşma yapılan bankadan kaynaklı. Çünkü banka anlaşma erken bozulduğu için cayma bedeli ile yasal faizleri ile geri kalan parayı tahsil yoluna gitti. Burada bizim veya Karabük Belediyesinin herhangi bir kusuru bulunmuyor” dedi.
Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin izni ile anlaşma süresinin bitmesine daha 19 ay olmasına rağmen yeni promosyon anlaşması yapıldığını ve fazladan işçilere 9.000’TL’den fazla fayda sağlandığını belirten Başkan Düzyer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Nisan 2021 Tarihinde ilk banka ile yapılan maaş sözleşmesi (Promosyon) gereği 2910 Tl. Ücret alınmıştı. 2910tl ÷ 36 ay = aylık 80,83 tl ücret 17 ay boyunca kullanıldı ve kalan 19 ay anlaşma tek taraflı fesih edildiği için banakaya geri ödenmeliydi. Bu tutar 19 ay × 80,83 TL = 1535 TL idi. Bu işlem kıstelyevm ödeme şeklidir tüm Dünya bu sistemi kullanır. Yani kullanmadıkların toplam tutardan düşülür demek. Karabük Belediyesi memur ve kadrolu işçileri önce ki promosyon tutarlarını eski maaş aldıkları bankaya bu oranda ödeme yaptı. Ancak Personel A.Ş. emekçilerinin önceki maaş aldığı banka 1/2 oranında cezai cayma bedeli ve faiz istediği için 2897 TL para iadesi talebinde bulundu. Belediye personel A.Ş. bankadan gelen yazı gereği bu para tutarını bankaya iade etmek zorunda kaldı. Tam o sırada Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Özmen olaya müdahil olarak “işçinin cebinden fazladan 1500 TL daha çıkmasına gönlüm razı değil memurlarda yaptığımız gibi kıstelyevm usulü ödeme yapalım, cayma bedeli ödemeyelim” dedi ve konuyu Sayın Belediye Başkanına arz etti. Başkan Vergili “işçi için faydalı olan ne varsa yapın” talimatını verdi. Bunun üzerinde tüm puantörlere 1535 TL’lik maaştan kesinti yapılıp bankaya ödenmesi muvafakatı belgesi gönderildi. Ancak bu muvafakat belgeleri tamamen imzalanmadı. Bankanın 2897 TL’de dayatması sonucu Belediye Personel A.Ş. bu parayı maaşlardan kesti. Bu olayda işçi için Bankayı karşısına alan Sayın Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye, Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Özmen’e şahsım ve işçi kardeşlerim adına teşekkür ederim. Bir çok kurum süre bitmediği için yeni promosyon antlaşması yapamadı, örnek Safranbolu Belediyesi. Karabük Belediyesi Personel A.Ş. ise Sayın Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin izni ile anlaşma süresinin bitmesine daha 19 ay olmasına rağmen yeni promosyon antlaşması yaptı ve fazladan emekçi arkadaşlarımıza 9.000’TL’den fazla fayda sağladı. Kimlerin emeği varsa teşekkürler. Halen Art niyet arayan varsa önce Allaha havale ediyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaçkar Dağları’nda “heliski” heyecanı sona erdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı.

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen “heliski” tutkunlarını ağırladı.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen heliski sporu, Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yürütülüyor.

Bölgede üç helikopterle gerçekleştirilen faaliyetin sona erdiği 15'nci haftasında Fransa, İngiltere, İsviçre ve İtalya'dan 18 kişilik sporcu kafilesi karın keyfini çıkardı.

Elverişli hava koşullarının yanında kar kalınlığının 1 metreye yakın olduğu zirvelerde kayan sporcular için güvenlik en üst seviyede tutuluyor.

Sporcular, zirvelerin yanı sıra helikopterlerin uçamadığı günlerde karla kaplı çam ormanları arasında adrenalin dolu zaman geçirdi.

Bölgeye bu yıl getirilen snow-track (paletli kar aracı) ile getirilen sporcuların, orman içlerine taşınarak burada kaymaları sağlandı.

Bu yıl 6 Ocak'ta başlayan etkinliğe 400 civarında sporcu akredite olurken hava şartları nedeniyle 300'e yakın sporcu katıldı.