BENİM “DAYIM” VAR.

BENİM “DAYIM” VAR.

Yayın: 26.07.2020 13:38
Paylaş:
A+ A-

Karabük…

Sorunlarıyla boğuşan kent.

Evet…

Boğuşma öyle bir hal aldı ki…

Umutsuzluğa kaynak oldu.

“Ben düzelir” dedim.

Ama dediğime de bin pişman oldum.

Neden mi?

“Düzelir mi” başlığını taşıyan geçen haftaki yazıma “Karabük“rumuzu ile yorum yazan arkadaş, “düzelmez” diye yanıt veriyor.

Ve ekliyor…

-“Bundan daha da kötü olur “

Neden olarak da…

“Kenti yönetenlerin duyarsızlığını ve ilgisizliğini ” gösteriyor.

Eğer öyle bir şey varsa ki var, o zaman ne yapmak gerek.

Yanıtı belli….

İşlemeyen duyarsız, paslanmış mekanizmayı işler  hale getirmek.

Burada da en önemli görev elbette basına düşüyor.!

Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak kendini hissettiren basın ,işin içinde olmadıktan sonra sorumluları harekete geçirmek mümkün değil.

Bu bir gerçek.

Ancak ülkemiz demokrasisin de şöyle bir özelliği var;

-“Kim ne yaparsa yapsın”

-“Kim ne derse desin”

-“ Görevimin başındayım.”

-Çünkü benim arkamda “dayım “ var.

Bu durumda “dayısı “ olanlar için yaptığımız uyarıların demokrasi ortamında karşılığı olmayınca sorunlara hal çaresi bulmak  zorlaşıyor.

Yani…

“İş bilenin kılıç kullananın.” deyip.

“Atı alan Üsküdar’ı geçer” noktasına geliyoruz.

Bir de bizi iş yapma noktasında alıkoyan şöyle bir özelliğimizdaha var:

-Görevimi yapmıyorum.

-Git nereye şikayet edersen et.!

Böyle olunca okuyucumuzun da  belirttiği gibi “sayın yazarın kağıda döktükleri “ sadece kendini avutan, o’nun kendi içini dökmesine yarayan bir yazı haline dönüşüveriyor.

Bu noktada elbette…

Vatandaş olarak bizim de sorumsuz davranışlarda payımız var.

Geleneksel hale gelmiş hastalıklı halimiz şu…

Kadercilik felsefesine sığınarak

Nemelazımcılık yapmak.

Ve…

Her olanı alınyazısı ile açıklamaya kalkmak.

Demek ki böyle bir sosyo-kültürel  genetik yapıya sahip  olarak…

“Doğulu Toplum” olmanın da olup bitenlerde büyük payı var.

Öyle değil mi?…

 

 

6 kişi görüş bildirdi

  1. Bizim Karabük

    Düzelir ama siz değerli basın doğruları yazmaz itici güç olmazsa düzelmez değerli ağabeyim bu kadar duyarsız bir şehir memleketin hiçbir yerinde yoktur. Karabük milletvekili mecliste ballandıra ballandıra Kardemir e atanmış yönetim kurulu üyesine methiyeler düzer ve hiç kimseden ses çıkmazsa düzelmez ağabeyim. Bakın size net söyleyeyim şehrin talihi ne zaman değişti bilirmisiniz. Atanmış yönetim kurulu üyesi Kardemirimizin hiç layık olmadığı halde yönetim kurulu başkanı olduya işte o zaman şehrimizin sahipsizliğe itildiği gündü ogün. Sen yıllarını ver alınteri dök cefasını çek birisi gelsin koltuğa konsun. Nerden bilecek KARDEMİR KARABÜKSPOR bu şehrin bağrından çıkmış, moral kaynağı, sırtında işçilerimizin alınterinin yazılı olduğu formanın sahibi bir kalemde silip attı şehrin markasını. Hedef küçültüp şehrin tek aktivitesi olan kulübe sahip çıkamazmıydı çıkmadı. Ben kulübü soyup sağanlar kadar atanmış yönetim kurulu başkanınında bu işte vebali var diyorum.

  2. Uydudan

    Ekmeği ni Karabükden yiyip ağzı bantlı gazetecikerimiz var bizim. Karabük sorunlarından tek kelime yazmaz Zonguldak Bartın da ona buna yalakalık yapar

  3. KARABUK

    SayınHür KALYONCU hocam,bugünkü yazınıza benim yorumuma atıfta bulunarak ve benim yazımdan biraz söz ederek başlamışsınız ,size Karabük’ün sorunları ile ilgili yazdığınız yazılar için teşekkür etmem gerek,bundan sonra da yazılarınıza devam etmeniz ve sizi ilgiyle okumamız,ayrıca Karabükte yaşayan duyarlı vatandaşlarımızın eninde sonunda demokrasi çerçevesinde yetkilileri uyararak harekete geçirecekleri,bunun sonucunda da Karabük’te bir şeylerin değişiceğine inancım en azından var.

  4. SİZİN KARABÜK

    KARABÜK’ÜN BAĞRINDAN ÇIKMIŞ KARDEMİR İÇİN ELİNİ DEĞİL GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU DİYE ÖVE ÖVE BİTİREMEDİĞİNİZ KÂMİL GÜLEÇ VR MAHDUMU KARDEMİR MALİ KURULUNA GELMEMİŞLER. SEBEBİNİ BİLEN VAR MI? SAĞLIK SEBEBİYLE Mİ? YOKSA BAŞKA RAHATSIZLIK , BAŞKA ENDİŞELER Mİ VAR ? BİLEN, DUYAN VARSA YAZARSA SEVİNİRİZ.

  5. 9 Yönetici niye toplamamış

    Karabük geride kalan 9 Yönetim Kurulu Üyesi niye toplamamış.Demekki temsil noktasında altları boş çoğunluk istibdadı diye bişey vardır,Azınlık bi yerde çoğunluğu bi şekilde eline geçirir başlar istibdada.Güleçler Genel kurula katılmadılar geride kalan 9 Yönetim kurulu üyesi çoğunlugu bulamadılar Devlet bunları görmüyomu helbet görüyodur ve öyle çoğunluğu bile temin etmekten aciz bi yönetime zamanı gelince dur deyecektir sen Güleçlerin katılmayışına bakana meselenin biraz o tarafında baksaydın ya Karabük ve Karabüklü düşmanı bişey bilmeden çok biliyom sanan insan.

  6. KARABUK

    Kardemiri yöneten şahıslarla ilgili yorumlarınızı ve dedikodularınızı sayın Ahmet gölbek in köşesinde yazıp yorumlayıp kişisel hırs ve ihtiraslarınızı burada giderseniz çok iyi olacaktır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Selin yıktığı tarihi Aktaş Köprüsü yeniden inşa edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – ÖZGÜR ALANTOR – Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde 2021 yılındaki selde yıkılan tarihi ahşap Aktaş Köprüsü, yeniden hizmete girdi.

Osmanlı eseri olan ve kesin yapılış tarihi bilinmeyen köprü, Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu kararıyla 2012 yılında “kültür varlığı” olarak tescillendi.

Yaklaşık 18 metre uzunluğunda, 2 metre 30 santim genişliğindeki köprü, yüz yılı aşkın süre bölge halkına hizmet verdi.

Kastamonu-Şenpazar kara yolu üzerinde bulunan ve Azdavay ilçesine bağlı Alı köyü sınırlarında yer alan tarihi ahşap köprü, 2021 yılında Kastamonu'nun çok sayıda ilçesini etkileyen selde yıkıldı.

Asırlık köprünün benzeri, Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek kullanıma açıldı.

Alı köyü muhtarı Selahattin Oturak, AA muhabirine, köprünün 1900'lü yılların başında yapıldığını düşündüklerini söyledi.

Eskiden atların yük taşırken kullanılmasından dolayı köprünün bölgede “At Köprüsü” olarak da bilindiğini belirten Oturak, “Bu köprü yıllardır yaya köprüsü olarak kullanılıyor. Daha sonra Özel İdare tarafından aşağıya araçlar için bir yol yapıldı ama bu köprü kullanılmaya devam etti.” dedi.

Bölgede 2021 yılında çok büyük bir sel felaketi yaşandığını hatırlatan Oturak, “Valay Çayı üzerinde bulunan köprümüz, 2021 yılındaki büyük selde yıkıldı. Ondan sonra yeniden yapılması için çalışma başlatıldı. Karayolları tarafından yerine tamamen ahşap yeni bir köprü yapıldı.” diye konuştu.

Köprünün kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Oturak, şunları kaydetti:

“Araç yolu yapılmadan önce ana yola bağlantımız olan tek köprü, buydu. Bu köprü yıllarca bizim dünya ile bağlantımız oldu. Araç olmadığı dönemlerde bu köprüyü yaya olarak kullandık. Bu köprüden geçerek ana yola çıkar, vilayete, ilçeye buradan giderdik. Şu anda da aracı olmayan vatandaşlar bu köprüden geçerek Şenpazar yoluna çıkıyor, ilçeye veya il merkezine oradan dolmuşa binerek gidiyor.”