Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 09.09.2021 20:38
Paylaş:
A+ A-

Sel Mağduru Berber ve Kuaförlere Karabüklü Meslektaşlarından Destek

Selde dükkanları ve malzemeleri tamamen tahrip olan berberler ve kuaförlere Karabük Berberler ve Kuaförler Odası’ndan malzeme desteği…

(İHA) – Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı, Kastamonu ilinin Bozkurt ilçesinde sel afetinde zarar gören meslektaşları için topladıkları yardım kolilerini kendilerine ulaştıracak.

Sel afetinin en çok etkilediği Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinin yaralarının sarılması için çalışmalar devam ediyor. Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı da selden etkilenen meslektaşları için yardım kampanyası başlattı. İlçede bulunan 12 berber ve kuaföre destek amaçlı bir dükkanında olması gereken ne varsa tedarik eden Oda Başkanlığı, önümüzdeki hafta içi malzemeleri sahiplerine ulaştıracak.

Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, “Sel felaketinden sonra içimiz ve vicdanımız sızladı. Orada kendi mesleğimizden olan arkadaşlarımız aklımıza geldi. Bizde onlar gibi olabiliriz diye, arkadaşlarımız ve dostlarımızla Berberler ve Kuaförler Odası olarak bir yardım çağrısında bulunduk. Burada bize destek veren firmalara çok çok teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar bizim mesleğimizden para kazanan firma sahipleri arkadaşlarımızı da unutmayarak ellerinden geleni gösterdiler. Yarın kimin ne olacağını bilemediğimiz için Berberler ve Kuaförler Odası olarak güzel bir kampanya yaptığımızı düşünüyorum. En azından sarf malzemelerini iş yerlerinden kullanabilmeleri için paketler yaptık. En kısa zamanda orada yaralar sarıldığında, dükkanları yeniden görmekten gurur ve mutluluk duyacağız” dedi.

İlçede 12 meslektaşlarının mağdur olduğunu ifade eden Işık, “Evler yıkık, her yer darmaduman. Sel felaketini görünce herkesi düşündük ama oradaki berber ve kuaförlerin acısını yüreğimizde hissettik. Sel afetini yaşayan bütün arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Her zaman meslektaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

Başkan Işık, Kastamonu Berberler ve Kuaförler Odası’nı kardeş odası olarak ilan ettiklerini söyledi.

Önümüzdeki hafta içi Salı günü sel bölgesini ziyaret edeceklerini aktaran Işık, “Bizim aldığımız bilgiler doğrultusunda mağdur olan 12 tane meslektaşımız var. O 12 tane meslektaşımızın tamamının dükkanları çok kötü durumda. Devletimiz orada bir iyileştirme yaptı. Bizde oraya merhem sürmeye gideceğiz” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.