Bilal Aslan’dan milletvekili aday adaylığı sinyali

Bilal Aslan’dan milletvekili aday adaylığı sinyali

Yayın: 05.08.2022 18:29
Paylaş:
A+ A-

İYİ Parti Safranbolu Eski İlçe Başkanı Bilal Aslan, 2023 yılında yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adayı olacağını sinyalini açıkladığı basın bildirisi ile kamuoyuna açıkladı. Safranbolu İlçe Başkanı iken yeniden bir yapılanma nedeniyle görevinden alınan Bilal Aslan, kendisine İYİ Parti il yönetiminde görev alması için teklifte bulunduğu fakat bunu kabul etmediğini söyledi. Aslan il yönetim kurulu üyeliğini, milletvekili aday adayı olacağı için bu görevi kabul etmediğini belirtti. Partisi için elinden gelen çabayı dün olduğu gibi bugünde göstereceğini belirten. Yayınladığı basın bildirisi ile niçin İl yönetim kurulu üyeliğini kabul etmediğini şu şekilde açıkladı:  “Partimizin kurulduğu günden bu tarafa il teşkilat başkan yardımcılığı, il sekreterliği ve yaklaşık 3,5  yıl Safranbolu ilçe başkanlığı görevi yürüttüm.
İlçe başkanı olarak girdiğimiz 2019 yerel seçimlerinde birbirinden değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte 20 YIL sonra Safranbolu’da millet ittifakı olarak girdiğimiz seçimlerde büyük bir başarıya imza atarak ülkemizin göz bebeği tarih ve turizm bölgesi, doğa ve eğitim kenti Safranbolu’muzu yepyeni bir yerel yönetim anlayışını hakim kılmak adına yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar, halkımızın teveccühüyle karşılık bulmuş 4 dönem sonra CUMHUR ittifakından belediye, MİLLET ittifakına geçmiştir.
Genel Başkanımız, müstakbel Başbakanımız, inşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Meral AKŞENER’in tensipleri doğrultusunda Karabük il ve ilçelerinde yeniden yapılanma, yeni bir heyecana, yeni bir sinerjiye ihtiyaç duyulduğundan il ve ilçe teşkilatlarımızda yapılanmaya gidilmiş ve ilçe başkanlığı görevim son bulmuştur.
Yeni atanan il başkanımızla bir görüşme sağlamış olup, şahsımla il yönetiminde beraber çalışmak istediğini, yani il yönetim kurulu üyeliği teklifinde bulunuldu. Bende kendisine çok teşekkür ettim. İl yönetim kurulu üyeliği onurlu bir görevdir ve bu görevi daha önce yapmış, bu onuru yaşamış biri olarak, bu duyguyu daha önce yaşamayan, partimize güç katacak olan başka  arkadaşlara şans tanınması inancımla kabul etmedim.

Ben partimin her kademesinde görev yaptım ve partimi en iyi şekilde temsil etme  gayreti içinde oldum.
Bundan sonrada partim için elimden gelen çabayı sarf edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.
İl yönetim kurulu üyeliğini kabul etmememin sebeplerinden biride; önümüzde bir genel seçim ve ardından yerel seçim olması. Siyasetçinin bir hedefi olmalı hedefinin ilki ülke menfaatleri, ikincisi de ili ve ilçe menfaatleri.
Eğer Allah nasip eder, ortam, durum, siyasi konjonktür , teşkilatlarımız , Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız da uygun görürse benim de hedefim Ülkeme, ilime ve ilçelerimize hizmet etmek olacaktır. Ben Karabük’ ün öz evladıyım İlime hizmet etmek en büyük arzumdur. Yapılacak olan seçimler de aday adayı olmak isteyenler yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmek zorunda kalacaklar. Böyle bir durum da partimi ve arkadaşlarımı yüz üstü bırakmamak, yalnız bırakmamak adına il yönetim kurulu üyeliğini kabul etmedim.

İYİ Partimizin kurulduğu ilk günden itibaren il yönetim kurulu üyeliği, özellikle 3,5 yıl büyük bir onurla Safranbolu ilçe başkanlığım döneminde beraber çalışmaktan onur ve gurur duyduğum birbirinden değerli il başkanlarımıza, il yöneticilerimize, ilçe yönetim kurulu üyelerimize, delegelerimize, özellikle görev süreçlerim boyunca şahsıma ve yönetim kuruluma güvenerek partimize üyelik müracaattında bulunarak üye olan parti mensuplarımıza, gönüllülerimize ve Karabük’ümüzün gözü, kulağı ve sesi olan bir birinden değerli basın mensuplarımıza şahsıma gösterdikleri ilgi, alaka ve verdikleri her türlü desteklerine sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyor, İstemiyerek üzdüğüm, kırdığım tüm gönül dostlarımdan haklarını helal etmelerini istirham ediyor, Allah’a emanet ediyorum” (Ergin Ertuğrul)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.