Bilgi Evi Yaz Kursları Başladı

Bilgi Evi Yaz Kursları Başladı

Yayın: 23.06.2015 10:18
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi, Safranbolu İlçe Müftülüğü ve Safranbolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği yaz okulunda, Kur’an kursları, el işi kursları, yüzme gibi spor aktivitelerinin yapılacağı yaz Spor Kursları Açılışı yapıldı.

Aslanlar SAKEM bahçesinde düzenlenen ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliği yaptığı törene Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu, Safranbolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Özcan, basın mensupları, SAKEM yetkilileri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Kur’an kurslarının iki ay boyunca devam edeceğini ifade ederek yaptığı değerlendirmede, “Yaz Kur’an kursları okulların tatile girmesinden bir hafta sonra başlayıp 2 ay devam eden, çocuklarımızın dinini, diyanetini öğrendiği ibadetlerini yapabilecekleri seviyeye geldiği bir dini projedir. Bu yaz Kur’an Kursları iki ay süre boyunca her 3’er haftalık zaman dilimi içerisinde 3 bölümden oluşmakta. Her bir döneminde yeni kayıt alınmak suretiyle Yaz Kur’an Kurslarımız faaliyetlerini devam ettirmektedir. Geçen yıl ilçemizde 143 tane kurs açıldı. Bu 143 kursta 183 görevlimiz yer aldı. Kurslarımız boyunca birinci 3 haftalık dönemde bin 400 erkek öğrenci, bin 440 kız öğrenci olmak üzere toplamda 2 bin 848 öğrencimiz kurslardan faydalandı. İkinci dönemde bin 406 erkek öğrenci, bin 401 kız öğrenci olmak üzere 2 bin 897 öğrencimiz kurslardan faydalandı. Üçüncü dönemde bin 319 erkek öğrenci, bin 180 kız öğrenci olmak üzere 2 bin 499 öğrenci kurslarımızdan faydalandı. Toplamda 10 bin civarında öğrencimiz olduğunu düşünürsek 3’de 1 oranına denk gelmekte” dedi.

Safranbolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili İsmail Özcan da böyle bir projede yer aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaklarını kaydeden Özcan, “Bu çalışmada bizimde üzerimize düşen görev oldu. Bu çalışmada yer aldığımız için biz mutluluk duyuyoruz. Spor Bakanlığımızın temel hedefleri arasında gençlerimizi ve çocuklarımızı iyi bir insan olarak yetiştirmek, onlardan iyi bir sporcu çıkarmak var. Bu doğrultuda buradaki potansiyeli bu proje kapsamında elimizden geldiğince antrenör ve beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımızla kendi alanlarında serbest vakitlerinde aktif kılarak, bu çalışmanın sonucunda da yapılacak olan yetenek taramasıyla da üst düzey gördüğümüz çocuklarımızı belirlenen branşlarda aktivitelerini yıl boyu devam ettirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise, çocukların verimli zaman geçirmesini istediklerini kaydetti. Çocukların zamanlarını uyuyarak, oynayarak, ya da bilgisayar başında geçirmelerini değil, Kur’an öğrenerek, spor yaparak geçirmelerini istediklerini ifade eden Aksoy, şöyle konuştu: “Bunların en güzel faydalı ve erimli olanı en güzeli. Bizde çocuklarımızı okulun dışındaki kendileri için atıl gibi görünen yaz tatilinde verimli zaman geçirsinler istiyoruz. Zaman bir kez akıp gittikten sonra geri gelme şansı yok. Bir saatlik zamanı verimli olarak değerlendire bilirseniz kazanç hanenize koyun. Değerlendiremezseniz akıp gider. Çocuklarımız faydalı iş yapsın, verimli zaman geçirsinler diye Bilgi Evi çatısı altında yaz okulu açtık. Sabahtan akşama kadar öğretmenlerle Kur’an eğitimi, ahlak eğitimi, değerler eğitimi gibi çocuklarımızın Müslümanlığın gereğini yerine getirmelerini temin etmek, elini ayağını yıkayarak abdest almasını bilmek, camiye girdiğinde ‘yandaki ne yapıyorsa aynısını yapayımdan ziyade ne yapacağını bilsin, bir Müslüman evladı olduğunun farkına varsın diye ibadet etmelerinin, inanç akidelerini, Allah’a neden inanırız nasıl inanırız, peygamber kimdir neler getirmiştir gibi inanç akidelerini öğretmek istiyoruz.”

380 öğrenci kaydı yapıldığını anlatan Aksoy, çocuklara, 6 tane spor salonu, 2 tane halı saha, iki tane yüzme havuzu ayarladıklarını sözlerine ekledi.

Safranbolu Kaymakam Murat Bulacak da kursların hayırlı olmasını dileyerek, şu ifadelere yer verdi:
“Bizim anlayışımızda tatil yok, çalışmak var. Ama nasıl çalışmak var? Verimli çalışmak, kaliteli çalışmak var. Bir işi yaparken yorulduğumuzda başka bir işe geçiyoruz. İşte bizde bugün bu kursları açarken, belediyemiz, müftülüğümüz, Milli eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle bunu düşündük. Ne yapıyoruz hem dünyaya hem ahrete çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı uygulamış olduğu Kur’an kurslarında, Kur’an öğrenmek, dini öğrenmek gibi açtığı kursların yanında gençleri sporla ve değişik becerilerle bir araya getirilmesi planlanıyor. Ben bu kursların bütün gençlere ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

Yayın: 19.04.2024 23:16
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu’da imalathane olarak kullanıldığı değerlendirilen iş yerine operasyon düzenledi.

Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.