BİLSEM, Enerji Haftası Etkinlikleri İncelendi

BİLSEM, Enerji Haftası Etkinlikleri İncelendi

Yayın: 13.01.2022 22:23
Paylaş:
A+ A-

(Nurhan Deveci)10-18 Ocak Enerji Haftası etkinlikleri kapsamında BİLSEM Merkezinde öğrenciler konuyla ilgili yayınlanan video ve görselleri incelendi daha sonra Karabük Bilim Sanat Merkezi öğrencileri öğretmenleriyle birlikte enerji üretimi ve nasıl kullanılması konularını işledi.

Konuyla ilgili etkinliklerden verilen bilgiler doğrultusunda öğrencilere lüzumsuz açık kalan elektrik lambalarından, açık kalan musluklara kadar bu durumlara hemen müdahale edilirse enerjinin boşa harcanmadığını öğrendiler.

Enerji haftası kapsamında BİLSEM Merkezi devam eden etkinliklerin detayların şu şekilde anlattı ;’ İlk etkinliğimiz destek grupları ile Kurumumuda bulunan Yenilenebilir Rüzgar Türbününün kurulumunu yaparak Rüzgar Enerrjisinden nasıl ve nerelerde yararlanıldığını görsellerle aktararak elimizde bulunan STEM setleri ile saç kurutma makinelerini rüzgar oluşturucu olarak kullandık ve saç kurutma makinelerindeki rüzgar gücünün türbünü döndürmesi ve sonunda da oluşan enerjiden lambaların yanmasını gözlemleyerek sonuç çıkardı öğrencilerimiz..2.Etkinlikte de SIMPLE MACHINES SET”lerini kullanarak az enerji ile çok hareket üretebilme kabiliyeti olan farklı mekanik sistemler oluşturduk..’ ifadelerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otojet, 2025 sonuna kadar 1000 şarj noktası kurmayı hedefliyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 08:24
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – OYAK Enerji çatısı altında hizmet veren Otojet, 2025'in sonuna kadar şarj ünitesi sayısını 1000'e çıkarmayı planlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kullanıcı sayısı 15 binin üzerine çıkan Otojet, bu yılın sonuna kadar aktif şarj ünitesi sayısını 450'ye ulaştırmayı hedeflerken, 2025'in sonuna kadar 1000 şarj ünitesi kurulumu için yatırım planlamasını tamamladı.

Yerli elektrikli araçların getirdiği ivme ve yabancı araç üreticilerinin pazara girişiyle artan elektrikli araç satışları doğrultusunda şarj noktalarını yaygınlaştırmak üzere yatırımlarını sürdüren Otojet, belediye, otoyol, restoran, AVM, otel ve üniversite gibi kamuya açık alanlarda da şarj ünitesi konumlandırması gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin en çok yüksek hızlı (DC) şarj istasyonuna sahip markalarından biri olan ve ülkede kesintisiz hizmet verebilmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Otojet, halihazırda 150'nin üzerinde olan şarj noktası sayısını artırarak elektrikli ve plug-in hibrit araç kullanıcılarına faklı bölgelerde hizmet vermeyi amaçlıyor.