Binlerce Kişinin Yaşayacağı Yeni Bir Şehir Kuruluyor

Binlerce Kişinin Yaşayacağı Yeni Bir Şehir Kuruluyor

Yayın: 17.01.2019 21:04
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Belen Mahallesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan emekli konutlarının inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İnşaatı yapan firma Koordinatörü Serkan Rüzgar’dan inşaat çalışmaları ile ilgili bilgi alan Başkan Bulut yaptığı açıklamada, Emekli konutlarının yapımında emeği geçen başta TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin başta olmak üzerine TOKİ Başkanına, Karabük’ün eski ve yeni Milletvekillerine, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye, emeği geçen tüm kesimlere teşekkür ederek, konutların muhtemelen 2019 yılı sonuna tamamlanacağını söyledi.

İnşaat alanını gezerken, zaman zaman duygulu anlar yaşayan Başkan Bulut; “Bu zamana kadar ev sahibi olamamış emeklilerimiz Belen Mahallesinde yapılacak olan TOKİ konutları projesiyle uygun ücretle ve düşük geri ödeme imkanı ile ev sahibi olabilecekler. Emeklilerimizi ev sahibi yapalım fikrini ilk ortaya atan devlet büyüğümüz Mehmet Ali Şahin bey’den Allah razı olsun. İki senedir de onun gözetimi dahilinde projeyi takip ettik ve konutların sonunda yapımına başlandı. Belen mahallesinde yeni bir şehir doğuyor burada beş bine yakın vatandaşımız yaşayacak. Emeklilerimiz her şeyin en iyisine layık, Bizler emeklilerimizin hayır duasını almak ve onların daha modern ortamlarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizden de hiçbir zaman vaz geçmeyeceğiz. Bundan sonraki süreçte de emeklilerimize hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

Başkan Bulut ayrıca, bugüne dek ev sahibi olamayan emekliler söz konusu olan bu proje sayesinde oldukça uygun fiyatlarla ve yine uygun geri ödeme seçenekleri ile ev sahibi olabileceklerini ve en kısa süre içerisinde söz konusu bu 2. Etap projesi için kura çekilişi düzenleyeceklerini ifade etti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihaleye çıkılan Karabük’teki Belen Köyü Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan bin 144 konutluk TOKİ Emekli Konutları Projesi çerçevesinde ayrıca bölge halkı için ticaret merkezi, cami, sosyal tesis inşa edilecek ve bunlar ile beraber altyapı ve çevre düzenlemeleri de gerçekleştirilecek.

ESKİ TÜRK EVLERİNDEN ESİNLENİLDİ

Projede yükseklikler zemin + 4 kat olacak şekilde gerçekleştirilecek olan konutların 883 adedi 2 oda 1 salon daire tipinde, 311 adedi ise 3 oda 1 salon daire tipinde inşa edilecek. Eski Türklerin evlerinden esinlenerek tasarlanan projenin dış mimarisinde, zemin kata denk gelen bölgede taş kaplama, ahşap görünümlü fibercement kaplama, binanın köşelerinde taş görünümlü fugalı kaplama, cumba görüntüsü sağlayan çıkma, payanda, söve, geniş balkon ve dekoratif pencerelere yer verilecek.

Söz konusu olan bu proje ile Karabük Belen Mahallesi’nde camisi, sosyal tesisi, spor ve oyun alanları ve nitelikli çevresi ile yeni baştan bir mahalle kurulmuş olacak.

RÜZGAR;HEDEFLEDİĞİMİZ NOKTADA İLERLİYORUZ

Başkan Bulut’un açıklamasının ardından kısa bir değerlendirme yapan İnşaat firması yetkilisi Serkan Rüzgar ise,”projeye başlamamızla birlikte burada yoğun bir çalışma temposu ile önemli bir mesafe aldığımızı söyleyebilirim.Hava şartlarının el verdiği ölçüde çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz.Görüldüğü gibi projenin yaklaşık % 35’lik bölümünü tamamlamış bulunuyoruz.Umarım, hedeflediğimiz 2019 yılı sonu itibarı ile konut ve sosyal donatılardan oluşan bu projeyi teslim ederiz.Şuanda planlamamızda herhangi bir sıkıntı yok.Umarım emekli vatandaşlarımızın huzur içinde yaşayabileceği güzel bir eseri Karabük’e kazandırırız”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te 10 gündür haber alınamayan kişi aranıyor

Yayın: 23.04.2024 15:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te kendisinden 10 gündür haber alınamayan kişinin bulunması için arama çalışması yürütülüyor.

Eflani ilçesi Emirler köyünde yaşayan Ramazan Tunç (53), 10 gün önce evden çıkarak geri dönmedi.

Bunun üzerine Tunç’un yakınları, jandarmaya kayıp ihbarında bulundu.

Tunç’un bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Jandarma, AFAD, UMKE ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) Derneğinden oluşan arama kurtarma ekibi, Tunç’u bulmak için köyün çevresinde arama çalışması yürütüyor.