Binlerce Kişinin Yaşayacağı Yeni Bir Şehir Kuruluyor

Binlerce Kişinin Yaşayacağı Yeni Bir Şehir Kuruluyor

Yayın: 23.12.2018 21:35
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Belen Mahallesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan emekli konutlarının inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İnşaatı yapan firma Koordinatörü Serkan Rüzgar’dan inşaat çalışmaları ile ilgili bilgi alan Başkan Bulut yaptığı açıklamada, Emekli konutlarının yapımında emeği geçen başta TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin başta olmak üzerine TOKİ Başkanına, Karabük’ün eski ve yeni Milletvekillerine, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye, emeği geçen tüm kesimlere teşekkür ederek, konutların muhtemelen 2019 yılı sonuna tamamlanacağını söyledi.

İnşaat alanını gezerken, zaman zaman duygulu anlar yaşayan Başkan Bulut; “Bu zamana kadar ev sahibi olamamış emeklilerimiz Belen Mahallesinde yapılacak olan TOKİ konutları projesiyle uygun ücretle ve düşük geri ödeme imkanı ile ev sahibi olabilecekler. Emeklilerimizi ev sahibi yapalım fikrini ilk ortaya atan devlet büyüğümüz Mehmet Ali Şahin bey’den Allah razı olsun. İki senedir de onun gözetimi dahilinde projeyi takip ettik ve konutların sonunda yapımına başlandı. Belen mahallesinde yeni bir şehir doğuyor burada beş bine yakın vatandaşımız yaşayacak. Emeklilerimiz her şeyin en iyisine layık, Bizler emeklilerimizin hayır duasını almak ve onların daha modern ortamlarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizden de hiçbir zaman vaz geçmeyeceğiz. Bundan sonraki süreçte de emeklilerimize hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

Başkan Bulut ayrıca, bugüne dek ev sahibi olamayan emekliler söz konusu olan bu proje sayesinde oldukça uygun fiyatlarla ve yine uygun geri ödeme seçenekleri ile ev sahibi olabileceklerini ve en kısa süre içerisinde söz konusu bu 2. Etap projesi için kura çekilişi düzenleyeceklerini ifade etti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihaleye çıkılan Karabük’teki Belen Köyü Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan bin 144 konutluk TOKİ Emekli Konutları Projesi çerçevesinde ayrıca bölge halkı için ticaret merkezi, cami, sosyal tesis inşa edilecek ve bunlar ile beraber altyapı ve çevre düzenlemeleri de gerçekleştirilecek.

ESKİ TÜRK EVLERİNDEN ESİNLENİLDİ

Projede yükseklikler zemin + 4 kat olacak şekilde gerçekleştirilecek olan konutların 883 adedi 2 oda 1 salon daire tipinde, 311 adedi ise 3 oda 1 salon daire tipinde inşa edilecek. Eski Türklerin evlerinden esinlenerek tasarlanan projenin dış mimarisinde, zemin kata denk gelen bölgede taş kaplama, ahşap görünümlü fibercement kaplama, binanın köşelerinde taş görünümlü fugalı kaplama, cumba görüntüsü sağlayan çıkma, payanda, söve, geniş balkon ve dekoratif pencerelere yer verilecek.

Söz konusu olan bu proje ile Karabük Belen Mahallesi’nde camisi, sosyal tesisi, spor ve oyun alanları ve nitelikli çevresi ile yeni baştan bir mahalle kurulmuş olacak.

RÜZGAR;HEDEFLEDİĞİMİZ NOKTADA İLERLİYORUZ

Başkan Bulut’un açıklamasının ardından kısa bir değerlendirme yapan İnşaat firması yetkilisi Serkan Rüzgar ise,”projeye başlamamızla birlikte burada yoğun bir çalışma temposu ile önemli bir mesafe aldığımızı söyleyebilirim.Hava şartlarının el verdiği ölçüde çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz.Görüldüğü gibi projenin yaklaşık % 35’lik bölümünü tamamlamış bulunuyoruz.Umarım, hedeflediğimiz 2019 yılı sonu itibarı ile konut ve sosyal donatılardan oluşan bu projeyi teslim ederiz.Şuanda planlamamızda herhangi bir sıkıntı yok.Umarım emekli vatandaşlarımızın huzur içinde yaşayabileceği güzel bir eseri Karabük’e kazandırırız”dedi.

5 kişi görüş bildirdi

  1. Kap kara Karabük

    Tam zehirin pisliğin hava kirliliğinin en yoğun olduğu yere dikilmiş orası anca betondan mezarı olur emeklinin Bir an önce emekli ölsünde maaş vermekten kurtulalım diye yapılmış heralde

  2. KARABUK

    ARKADAŞA KATILIYORUM BU KONUTLARI YAPACAK KARABÜKTE BAŞKA BİR YER YOKMUYDU ALLAH AŞKINA BU BÖLGE HAVA KİRLİLİĞİ AÇISINDAN KARDEMİR VE ORGANİZE SANAYİ ARASINDA KALAN BÖLGE BURAYA ŞÖYLE YUKARIDAN BİR BAKIN DUMANDAN VE ZEHİRDEN BURASI GÖRÜNMÜYOR BU EMEKLİYE TOPLU TAŞIMA ÜCRETİ BİNECEK,TAKSİT ÖDEYECEK,EMEKLİ EVDEN ÇIKMASIN DİYE YAPILMIŞ. BU KONUTLAR KARABÜK MERKEZDE BULUNAN İSTASYON BÖLGESİNE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILARAK PLANLANSAYDI EMEKLİ İÇİN ÇOK DAHA İYİ OLURDU,

  3. 7Kasım Tarihli Her Telden Sayfasına Yorum Yazmıştım

    Karabük Can Çekişiyor
    7 Kasım 2018 11:56
    Ahmet Bey Merhaba;
    Öncelikle yazılarınızı çok değerli halkımız ve internet ağı vesilesiyle çok uzaklardan okuyan değerli okurlarınıza ayrı ayrı selamlıyorum.
    Sayın Gölbek ben de karabükteyim. Yıllardır.
    Şimdi yerel seçimler yaklaşıyor. Vatandaşlarımızın beklentileri yüksek.
    Havaalanı, Keltepe kayak merkezi, Çevre yolu, köprülü kavşak, organize sanayi bölgesi, iş sahaları. temiz bir karabük vs.vs.
    bunların hepsini herkes gibi bizlerde çok istiyoruz.
    Ama karabük yine bu konularda sınıfta kalacak gibime geliyor.
    Karabük Eskipazar yoluna çıktığınızda Fabrikanın tam orta blümünde sağdan tepeye doğru bir bakan var mı acaba Herhalde ya yok ya da kimsenin dikkatini çekmedi.
    Karabük’ün yöneticileri bakarlarmı ki acaba biraz açayım konuyu Kardemir 15-20 sene sonra Karabük’ün yeni mahalle bölgesindeki haddaneler gibi şehrin tam orta yerinde kalacak.
    Şimdi kimse biz düzelteceğiz demesin. Atı alan Balkanları geçti sanırım bu sefer. çünkü Bayır mahallede kaldırılan haddaneler zaten işlevlerini yitirmiş ve tamamına yakını kapandı ya da kapanmak üzereydi. Biraz güç oldu ama kalanı da belediye başkanımızın girişimleriyle taşınmak zorunda kaldılar.
    Şimdi konuya dönelim. 150.000 nüfuslu ve etrafında şehrin genişlemeye o kadar müsait olan arazileri var olmasına rağmen hangi düşünceyle kardemir’in tam tepesine o emekli konutları dikildi. Bakın 3-5 sene içerisinde kardemir’in üzerindeki vericilerin olduğu tepe ve civarı apartmanların balkonu gibi olacak. Bir tarafta şehir merkezi, bir tarafta emekli konutları, bir tarafta da asit köyü bir de havaalancığımız üstteki tepeye yapılırsa ve yanında da öğlebeli köyümüz. Kardemir’in vay haline. ?
    Karabük’lü zaten sesini çıkaramıyor.
    Karabük’e gelecek idareci, Siyasetçi, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve görevini siz uygun yerlere belirleyip yazın isterseniz.
    Şimdiden Kardemir’i taşımak için uygun arazi aramaya başlamalı Öyle mi.
    Şimdi Karabük’e havaalanı mı, köprülü kavşak mı, çevre yolu mu yoksa Kardemir için arazi mi lazım. Önceliğimiz bu olmalı. Sahi Karabük’te çevrecilerimiz var mı. varsa bu olaya dikkat çektiler mi acaba.
    Karabü ve Karabüklü Ölüyor, Karabüklü Uyuyor.

  4. emekli

    belen köyde hava kirliligi yok .çünkü yuksekte duman bogazdan gıdşyor yalandan yorum yazıp milletin midesini bulandırmayın

  5. KARABUK

    NASIL HAVA KİRLİLĞİ YOK KARDEŞİM TAM DA HAVA KİRLİLİĞİNİN GÖBEĞİ SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ ÇIKIN BAKIN KARDEMİR İLE ORGANİZE SANAYİİNİN ORTASI MARZİNC VE ORG.SANAYİ DE BULUNAN FABRİKALAR BURALARI ZEHİR SOLUTUYOR.SİZDE ÇIKMIŞSINIZ BURASI YÜKSEKTE KALIYOR BOĞAZDAN GİDİYOR DİYE YAZMIŞSINIZ. SİZ SAFRANBOLU TARAFINDAN Bİ BAKIN BAKALIM HAVA KİRLİMİ DEĞİLMİ ONDAN SONRA KARAR VERİN.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Tokat’taki depreme ilişkin açıklamada bulundu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, deprem nedeniyle hasar gören yapılarla ilgili bilgi vererek, “Tokat ilimizde 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar var. Bunlar yıkık değil, hasar var. Yozgat ilimizde ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitlerimiz var.” dedi.

Karaloğlu, Tokat'ın Sulupazar ilçesinde depremden zarar gören bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Bölgede Sulupazar merkezli 5 deprem ve 41 artçı sarsıntı olduğunu vurgulayan Karaloğlu, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

En büyük tesellilerinin yaralı ve can kaybı bulunmaması olduğuna işaret eden Karaloğlu, “Ekiplerimiz şu anda sahada. Köylerin tamamı tarandı. Tokat'ta 3 ilçe, Yozgat tarafında 3 ilçe ve etkilenen tüm köylerimiz taranmış durumda. Tokat'ta 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 576 vatandaşımızın ihbarı var. Yozgat ilimizde de 250 deprem kaynaklı vatandaşımızın ihbarı var ve bütün ihbarlara da arkadaşlarımız cevap verdiler, incelemelerini tamamladılar.” diye konuştu.

Bölgedeki çalışmaların sürdüğünü dile getiren Karaloğlu, şöyle devam etti:

“Tokat ilimizde 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar var. Bunlar yıkık değil, hasar var. Yozgat ilimizde ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitlerimiz var. Evinde çatlağı olan, hasarı olan hiçbir vatandaşımız evini kullanmasın lütfen. Biz onları misafir etmeye hazırız. Sayın Valimiz şu anda yurtları hazır hale getirdi. Şu ana kadar 30 vatandaşımız Tokat'ta yurtlarda kalmak için müracaatta bulundu. Onları biz misafir edeceğiz ama daha fazla talep olursa onları karşılayacak imkanımız olduğunu ifade etmek isteriz. Yine vatandaşların beslenmesi konusunda 5 bin kumanya hazırlandı, dağıtılıyor. Tokat'ta üç ilçemizde sıcak yemek çıkarmak için aşevleri oluşturuluyor.”

Karaloğlu, bölgede ulaşımda, altyapıda, elektrik ve haberleşmede herhangi bir sorun yaşanmadığının altını çizerek, “Yollarımız açık, enerjisi olmayan köy yok, haberleşme imkanı olmayan yerleşim birimimiz de yok. Tedbir olarak Tokat ilimizin genelinde eğitime bir gün ara verdik. Yozgat ilimizde ise Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerimizde eğitime bir gün ara vermiş olduk.” diye konuştu.

Vatandaşlardan sosyal medyada dolaşan yanlış bilgilere itibar etmemelerini isteyen Karaloğlu, “AFAD tarafından açıklanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemelerini istiyoruz. Biz zaten vatandaşlarımızı çok hızlı şekilde AFAD üzerinden bilgilendiriyoruz. Yapmamız gereken uyarılar varsa bunları da yapıyoruz. Vatandaşımızın bir tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Karaloğlu, bölgede 750 personel ve 150 aracın hazır bekletildiğini sözlerine ekledi.