Bülent Ersöz AK Parti İl Başkan Adaylığını Açıkladı

Bülent Ersöz AK Parti İl Başkan Adaylığını Açıkladı

Yayın: 18.01.2021 11:11
Paylaş:
A+ A-

“Değerli Karabük’ lü hemşehrilerimiz,
Yaşadığımız topraklara olan benzerlik ve aidiyet duygularımızın gereği olarak kararlı ve tutarlı bir siyasi duruş ne bizi ne de bize inanarak yanımızda varlığını hissettiren dostlarımızı şaşırtmaz. Yanlış olana karşı doğruda ısrar etmek önce insani bir tarz ama daha da önemlisi siyasette güvenilir olmanın vazgeçilmezidir. Dolayısıyla bir dönemi sorgulanır hale getiren hata ve yanlışlardaki ısrardır. Hata yapmaktan korkan siyasetçiler kendi politik ikballerini korumak kaygısından “hiçbir şey yapmamak” yanlışına düşerler. Bu yanlışlar siyasetçinin yereldeki önceliği olan “hizmet etme ve gönül alma” sorumluluğunu unutturur. Böyle zamanlarda duyulan karşıt sesler siyasi organizasyonun bizzat kendisine değil, o çatı altında siyaseti algılama ve uygulama biçimine muhalefettir.
“Muhalif bir grup” iddiası ne ekibimiz ve ne de diğer Ak Parti mensuplarına yakıştıracağımız bir sıfat asla değildir. Niyet ve talebimiz; Ak Parti kurumsal yapısını ve Genel Başkanımızın tasarruf hukukunu tamamen ve kesinlikle dışında tutarak, partimizin ahlaki zemininden aldığımız disiplin ve terbiyeyi her bir karar ve hareketimizde prensip edinerek, uzunca bir süredir yerelde olduğu ve uygulandığı şekliyle Partimizin yerel tekilci siyaset etme yanlışına teşkilat içi bir karşı duruştur. Dolayısıyla gelinen nokta Karabük’te malumun yüksek sesli ve kimlikli ilanıdır.
Partimiz seçici delege yapısı kongre adaylık çalışması yapan her gurubun siyasi kimlikli namusudur. Taciz edilemez, tahrip edilemez asla tehdit edilemez. Onların kararı neticedir, kabulümüzdür. Çünkü onların irade ve oylarının sorumluluk muhatabı adaylar değildir. Seçme iradesi kullananların vicdanları ile kalpleri arasında sorgulanamaz bir bağ vardır. Bu sebeple kongre delegesi kardeşlerimizin iradesinin rengi ne olursa olsun, bu çatı altındaki her günümüzde siyaseten kutsalımızdır.
Her kesimin takdirini, en azından sempatisini kazanan yerel bir siyasi iradenin tek liste ile devam kararını saygı ile karşılar ve hatta kendimizi de o sempati geneline dahil eder, tek liste ile devam kararını memnuniyet ile karşılarız. Biliriz ki bu karar doğru ve adil bir araştırma ve çalışmanın neticesidir.
Fakat, partide ve şehirde mevcut siyasi iradenin dönemi içerisindeki uygulamaları memnuniyetsizlik biriktirmişse, yetersiz ve liyakatsiz olarak isimlendirilmişse, partimizin hizmet ve siyaset algısına zarar verir hale gelmişse; Bunu ilgili makamlara ve yeterli gelmez ise partili kardeşlerimize ihbar etmek ve hatta bu duruma karşı bir duruş ve kararlılık sergilemek sorumluluk haline gelmiştir. O sorumluluğu yerine getirir ve neticesinde ortaya çıkacak her durum ve iddia edilecek her niyet beyanını müşterek siyasi hafızaya emanet ederiz.
Bu noktadan hareketle uzun ve ciddi istişareler sonucunda, bugün itibarı ile geldiğimiz nokta ve yerel siyasi konjonktürün de bilincinde olarak ekip arkadaşlarımız ve muteber siyasi ortak akıl ile verdiğimiz karar neticesinde;
Partimizin kurucusu ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan kayıtsız şartsız ve sorgulanamaz sadakatimizi koruyarak,
Yöre Milletvekillerimizin yerel hassasiyetlere ve Partimiz kazanımlarına olan samimiyetlerine ve süreç içerisinde sergiledikleri tarafsız duruş ve tutuma inanarak,
Kuruluşundan itibaren şehrimizin her anlamda kalkınmasına emeği geçen gayret eden her bir parti mensubumuzun samimi emeklerini tekrar hatırlayıp hatırlatarak.
Ak Parti İl Kongresi adaylığımızı ilan ve ihbar ediyoruz.”

4 kişi görüş bildirdi

  1. Hayırlı olsun Bülent kardeşim

    Bülent kardeşim hayırlı uğurlu olsun gösterdiğin medeni cesaret başarızlara karşı başarılı olmak isteğinin bir tezahürü olmalı seni candan yüretne tebrik ederim.AK Parti geleneğine uygun vesayete karşı dik duruşun her türlü takdirin üstündedir.Allah yolunu açık etsin kazansan da kaybetsende kazanan sensin kardeşim

  2. AK Parti tabanının adayı

    AK Parti tabanının adayı muhterem Bülent bey mevlam tuttugunu kolay etsin başarılar dilerim kapullu seninle

  3. nevzat

    helal olsun Bülent kardeşim, birilerine rağmen adaylığını açıklaman taktire şayan, tabanın desteğini almasan bu işe girmezdin, şimdi çıkıp tek aday muhabbetleri yapan ağabeyler düşünsün.

  4. DEMOKRASİ

    ÇOĞULCU DEMOKRASİ bunu gerektirir.keşke akparti adaylarını ön seçimle belirlesede kongoreye tek aday cıksaydı.Ama birileri bunu istemiyor heralde istisaremi koltuk sevdasımı bilemiyorum hatada ısrara ne gerek var.bir birilerı cıkıp kral cıplak demeli ve karabük kara talihini değiştirmeliydi.bu da medeni cesarat gösteren bülen ersöze tebrikler ediyorum.ALLAH yolunu acık etsin..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.