Çakıl’dan Yüksekokulda Yeni Bölümler İsteği

Çakıl’dan Yüksekokulda Yeni Bölümler İsteği

Yayın: 10.01.2019 20:43
Paylaş:
A+ A-

Yenice Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sedat Çakıl, yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki MYO’nun doluluk oranının ve bölüm sayısının yeni akademik yılda artırılmasını istedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sedat Çakıl, açıklamasında şunları söyledi. ” Önce halkımızın ve yüce milletimizin yeni yılını kutlar, İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim. Bilindiği gibi, Karabük’ün ikinci büyük ilçesi olan Yenice’mizde yükseokul açılması konusundaki girişimler sonrası 2015-2016 akademik yılında eğitim ve öğrenime başlanmıştır. O dönemin Rektörü olan Prof. Dr. Sayın Burhanettin Uysal, ” siz temeli atın ben gerisini getiririm ” demişti. Bunun üzerine mahalle sakinlerimiz 8900 m2 arsa bağışlamışlar, çevresindeki 26 dönüm hazine arazisi de ilave edilerek 34 bin m2’lik alan içinde şimdiki 12 derslik, 4 anfili, 2 bilgisayar laboratuvarlı, konferans salonu yemekhanesi, kantini bulunan okulumuz devletin imkanları ile açılmıştı. Öğretici ve yönetici kadrosu yeterli olmasına rağmen okula yeterli bölüm açılmadığı için istenilen sonuç alınamamıştı. 17 Şubat 2017 tarihinde, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Refik Polat, Rektör Yardımcılarımız,Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mücahit Coşkun ve Yenice MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Karacan’ın da katıldığı bir toplantıda 4 bölüm açılması konusunda mutabakata varılmış, ancak iki bölüm açılabilmiştir. Bizler, ülkemizin parlayan yıldızı ve markası olan Karabük Üniversitesi ile birlikte okulumuzun da büyümesini ve istenilen doluluk oranına ulaştırılarak verimli bir şekilde gelişmesini istemekteyiz. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okulumuzda yeni bölümler açılması için sayın rektörümüzden, yetkililerden ve siyasilerden destek bekliyoruz. Yenice’mizin büyümesi, gelişmesi için bunun mutlak olduğuna inanıyoruz. En derin sevgi ve saygılarımla.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”