Cam Terası 2 Günde 15 Bin Ziyaretçi Gezdi

Cam Terası 2 Günde 15 Bin Ziyaretçi Gezdi

Yayın: 11.07.2016 10:12
Paylaş:
A+ A-

9 günlük Ramazan bayramı dolayısıyla tarihi evleri ile ünlü Karabük Safranbolu ilçesi yüzde yüz doluluk yaşarken, Tokatlı Kanyonu’nda yer alan ve bir benzeri ABD’de Arizona’da bulunan cam teras, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

7’de 70’e herkesin merak edip geldiği ve üzerine çıkmaya dahi korktuğu camdan teras, yerden 80 metre yükseklikte bulunuyor. Terasın 8 metrelik kısmı ise boşlukta duruyor. Roketatar mermisiyle dahi kırılmayan cam teras, her biri 750 kg taşıyabilecek kapasiteye sahip gözenekler, 3 cm kalınlığında 3 parça camdan oluşuyor. Yaklaşık 400 kişiyi taşıma kapasitesine sahip 100 metrekarelik terası, bir seferde sadece 40 kişi gezebiliyor. Teras 75 ton ağırlığı taşıyabiliyor.

Hem heyecan hem de insana korku veren 80 metrelik yükseklikteki cam terasa çıkmaya çalışanlardan kimisi yanlarındaki yakınlarının ellerini tutuyor, kimisi ise çelik konstrüksiyon üzerinde yürüyor.

İncekaya köyü sınırları içinde bulunan cam terasa ulaşmak isteyen yerli ve yabancı turistler ise yoğun çaba sarf etti. Bayram dolayısıyla trafiğin zaman zaman durma noktasına geldiği yolda Jandarma trafik ekipleri yolu ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf etti.

“2 günde 15 bin ziyaretçi aldı”

2012 yılında dönemin Valisi İzzettin Küçük tarafından Tokatlı kanyonuna yaptırılan cam terası bugüne kadar yaklaşık 500 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Cam teras işletmeciliğini yapan Nurettin Bahçeci, “Bir ay süre içinde ilgi azdı ama bu bayramda Karadeniz’in teröre geçit vermemesi insanımız Batı Karadeniz’İ tercih ediyor. Safranbolu’nun İstanbul ve Ankara’ya yakın olmasından dolayı buralar bu illerin arka bahçesi gibi. Türkiye’nin bir çok ilinden ve yurt dışından Japon, Kore ve Çin ile Avrupalı ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor. Cam teras Safranbolu’nun aynı zaman sembol bir markası oldu. Türkiye’Nin ilk cam terası olması nedeniyle büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin hemen hemen bilinen bir yer burası. Bu yönden şanslı ama bir sıkıntısı ise yol sorunu. Yolun yeteri genişlikte olursa, daha fazla turist alacağımızı düşünüyorum. Bayramın ilk günü 5 bin ziyaretçi vardı, ikinci gün ise 10 bin ziyaretçimiz vardı. Hafta sonuna kadar ise yaklaşık 50 ila 100 bin arasında bir ziyaretçi kabul edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.