“Çanakkale Bir Hilal Uğruna” Karabük’te

“Çanakkale Bir Hilal Uğruna” Karabük’te

Yayın: 01.05.2015 10:05
Paylaş:
A+ A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı nedeniyle başlattığı, gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan ve yılsonuna kadar 81 ilde düzenlenecek olan “Çanakkale Bir Hilal Uğruna” programı 1 Mayıs’ta Karabük’te gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili Karabük Valiliğince yapılan açıklamada, “1 Mayıs 2015 Cuma günü saat 18.00’de 100. Yıl Kültür Merkezinde gençler ve vatandaşlarla bir araya gelecek olan etkinlikte, şair Serdar Tuncer’in şiir dinletileriyle ve Cihan Yıldız’ın seslendireceği Çanakkale türküleri gençlerde Çanakkale ruhunu tekrar canlandıracak. Program, Çanakkale destanının yaşanmış hikâyelerinin anlatılması ile devam edecek. Program sonunda savaş esnasında ve gerisinde objektiflere yansıyanlardan derlenen fotoğraf sergisinin ve Çanakkale Savaşında kullanılan savaş malzemelerinden örneklerin bulunduğu Çanakkale Savaş Müzesinin açılışı yapılacak. Etkinlik ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir” ifadelerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ’den “Haydi KTÜ’yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğünce “Haydi KTÜ'yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması düzenlenecek.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, ülke genelini kapsayan yarışmaya başvuruların 15 Nisan 2024 tarihine kadar KTÜ'nün resmi internet sitesi üzerinden veya “www.ktu.edu.tr/bks2024” adresinden yapılabileceği belirtildi.

Jüri değerlendirmesinin 15 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı ve sonuçların 8 Mayıs'ta kamuoyuna duyurulacağı vurgulanan açıklamada, yarışmanın birincisine 20 bin lira, ikincisine 10 bin lira, üçüncüsüne ise 5 bin lira ödül verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın şu görüşlerine yer verildi:

“KTÜ olarak öğrencilerimizin ve toplumun üniversitemizi nasıl gördüğünü, hangi değerleri önemsediğini bu yarışma ile öğrenmeyi amaçlıyoruz. Sloganlar, üniversitemizin ruhunu ve misyonunu yansıtmalıdır. Bu yarışma, katılımcılara KTÜ'yü ifade etme ve üniversitemizin kimliğine katkıda bulunma fırsatı sunacak. Belirlediğimiz slogan, uzun yıllar KTÜ'yü temsil edebilecek.”