Çapraz’dan gövde gösterisi..

Çapraz’dan gövde gösterisi..

Yayın: 30.09.2022 16:28
Paylaş:
A+ A-

Sanayici-İşadamı Fatih Çapraz 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerinde başkan adayı olduğunu açıkladı.

Yenişehir Büyük Kulüp’te ekip arkadaşlarıyla birlikte geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyen Çapraz, “Allah nasip eder, üyelerimiz de teveccüh gösterirse yeni dönemde Karabük’ün ticaret ve sanayi alanında önemli atlımlar planlıyoruz” dedi.

BU KENTE BORCUM VAR

Karabük cemiyet, siyaset ve iş dünyasının duayen isimlerinden merhum Nazım Çapraz’ın oğlu olan Fatih Çapraz, “Bu şehre Fatih çapraz olarak borcum ve misyonum var. Bu nedenledir ki ticaret erbabı ve sanayi dostlarımızın şahsımıza gösterdiği teveccühü geri çevirmeyerek TSO Başkanlığı için adaylığımı ilan etmenin haklı gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

İŞ VE YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK BİR KARABÜK’Ü HEDEFLİYORUZ

Çeşitli sektör temsilcileri ve gruplardaki aday isimlerle düzenlediği toplantıda konuşan Çapraz şunları kaydetti;  “1938 senesinde 13 haneli bir köyken genç cumhuriyetimizin gurur kaynağı bir kent haline gelen emeğin başkenti, sanayinin beşiği Karabükükümüz bu şehirde yaşayan her birimizin ortak paydasıdır. Bugün ülkemizin büyüyen ve gelişen sanayinin ve iş hayatının omurgası olan şehrimiz, inanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda yapacağı atılımlarla hak ettiği yeri bulacaktır.

Benim 1950’li yıllardan beri bu şehre hizmet etmiş sanayici ve siyasetçi bir ailenin ferdi ve rahmetli babam Nazım Çapraz’ın evladı Fatih Çapraz olarak, bu şehre karşı bir borcum ve misyonum var. Bu nedenledir ki, uzun yıllardır iş hayatında Ticaret ve Sanayi Odasında, belediye ve diğer sivil toplum kuruluşlarında elde ettiğim bilgi ve tecrübeler sonucunda şehrimizde bulunan tüm ticaret erbabı ve sanayici dostlarımızın şahsımıza karşı göstermiş oldukları teveccühü geri çevirmeyerek, 8 Ekim’de yapılacak olan TSO seçimleri için adaylığımı ilan etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Allah çıkmış olduğumuz bu yolda bizleri mahcup etmesin. Biliyorsunuz TSO başkanı olabilmek için önce kendi meslek gurubumuzdan seçilmemiz gerekmektedir. Bu amaçla mensubu olduğumuz guruptan çok kıymetli dostlarımız ve ağabeyilerimizin desteği ile şahsım ve 1952 senesinden beri şehrimizde döküm sektöründe faaliyet gösteren kıymetli dostum Cenk Gedikoğlu aday gösterildik. 8 Ekim tarihinde yapılacak seçimlerden sonra inşallah diğer gruplardan seçilen tüm dostlarımızın desteği ile Karabük TSO Başkanlığına adayım. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, bağlı bulunduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile bu şehrin ve ülkemizin iş hayatının en önemli örgütüdür. Amacımız bu güçlü yapı ile birlikte, Karabük’ümüzü Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında en yüksek iş ve yaşam kalitesine sahip bir örnek kent haline getirmektir. Ekibimle bunu başaracağımıza inancım tamdır.”

İş adamı Adnan Çebi de hafta başında düzenlediği basın toplantısıyla Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na aday olacağını açıklamıştı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa dağıtım şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye'de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak'ta, Ayedaş ile İstanbul Anadolu Yakasında, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin'deki kritik noktalar için seçimden haftalar önce başlattığı bakım çalışmalarını tamamladı.

Seçim sürecinde enerji arz güvenliği kritik hale gelen noktaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirleyen şirket, bu noktaları besleyen dağıtım merkezi, Kesici Ölçü Kabini (KÖK), trafo, pano ve aydınlatma tesisleri gibi elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri başta olmak üzere 502 kritik noktada özel tedbir alan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, seçim günü sabahın erken saatlerinden, oy sayımının tamamlanacağı saate kadar YSK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Valilikler, Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için faaliyetlerini sürdürecek.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart'ta ülke genelinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçim süreci boyunca, normal şartlarda daha iyi elektrik hizmeti sunmak için gerekli olan planlı kesintileri de iptal etti. Şirket, seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için seçim günü 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 aracın seçim günü sahada olacak. Olası her senaryoya karşı göreve hazır olacağı nöbet yerlerini belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, tüm yönetim kademesi ile seçim günü boyunca kesintisiz enerji için nöbette olacak.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için çeşitli kapasitelerdeki 500'den fazla jeneratörü sorumluluk bölgesinde göreve hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin yaşanmaması adına dünyada ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek hizmete sokulan Mobil SCADA Kontrol Merkezi, operatörleriyle hazır tutulacak.

6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilin 5'inin elektrik dağıtımını üstlenen Toroslar EDAŞ'ın bölgesinde ise özellikle depremden yoğun olarak etkilenen Hatay ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Felaketin gerçekleştiği günden bu yana bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini 1,9 milyar liralık yatırımla deprem öncesi değerlere tekrar ulaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgede seçim sürecinde hizmet verecek konteynerlerde enerji arz sürekliliği için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği için yine Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından bir ilk olarak devreye alınan Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için de kullanılacak. Çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım faaliyetlerinde, sahadaki çalışanın iş aşamalarını canlı görüntülerle merkeze aktarıp merkezin teyidiyle ilerlemesini sağlayan bu sistemdeki görüntülü aktarım cihazları, kritik noktalarda bu noktaların güvenliğini gözlemleyecek. Olası arızalar teyakkuzdaki saha çalışanları tarafından yine merkeze iletilen canlı bağlantılarla takip edilebilecek ve ivedilikle giderilecek.

Ayrıca seçim süreci boyunca vatandaşlardan gelen kesinti ihbarları başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve talepler 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığı ile takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler anlık olarak yapılacak.