Ceylan; Karabük İline Yakışır Bir Tesis Yapılacaktır

Ceylan; Karabük İline Yakışır Bir Tesis Yapılacaktır

Yayın: 23.08.2016 10:49
Paylaş:
A+ A-

Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcısı Mehmet Ceylan’ın takibi ve girişimleri neticesinde Karabük Katı Atık ve Bertaraf tesislerinin biran önce hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığı bildirildi.

Yılan hikayesine dönen ve yıllardır yanlış uygulamalar sonucu bir türlü hayata geçirilemeyen tesis ile ilgili önemli gelişmeler olduğu haber verildi.

Başlatılan çalışmalar ile ilgili bakan yardımcısı Mehmet Ceylan tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.
Karabük, Safranbolu, Yenice, Eskipazar, Eflani, Ovacık İlçe Belediyeleri ile Yortanpazarı, Ovacuma Belde Belediyelerinden oluşan Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği(KARÇEV) tarafından yapılması planlanan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin inşaat yapım işi devam ederken sahada yaşanan heyelan ve yüklenici tarafından projeye yapılan itirazlar sonucu düzenli depolama sahası inşaatı durmuştur.

Konu ayrıca yargıya taşınmış ve süreç devam etmektedir.

Bununla birlikte, Karabük ilinin katı atık düzenli depolama sorununun bir an önce çözülerek mevzuata uygun bir sahanın oluşturulması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ceylan’ın talimatı üzerine Bakanlık konu üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmış ve öncelikle inşaatı durdurulan alanda mühendislik çözümleri ile sahanın yapımına devam edilip edilmeyeceği ve alternatifler üzerine çalışmalar başlatılmıştır.

Bu amaçla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları ile Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğünden oluşan ekip tarafından 18.08.2016 tarihinde sahada teknik incelemeler gerçekleştirilmiştir.

Ülkenin birçok yerinde Vahşi Çöp Depolama sistemi bitirildi. Karabük bu işi bir türlü çözümleyemedi ve insan ister istemez üzülüyor.Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olarak bu konuyu çok önemsiyor ve bizzat takip ediyorum.

Uzman ekipçe hazırlanacak rapor doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirilecek olup, Karabük ilimize yakışır mevzuata uygun katı atık düzenli depolama tesisi en kısa sürede hayata geçirilecektir” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.