CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’dan Köse’ye ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’dan Köse’ye ziyaret

Yayın: 22.01.2021 16:01
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde CHP bölge toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ve Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuz Yılmaz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve CHP Zonguldak, Kastamonu, Bartın ve Karabük İl ve İçe başkanları, kadın kolu ve gençlik kolu başkanları katıldı.

CHP’nin Yönetici kadrosuyla bir araya gelen, Genel Başkan Yardımcısı  Salıcı, konuşmasında Koronavirüse  karşı aşılanmalara ilişkin “Umarız aşılama çalışmaları olumlu sonuç verir, Türkiye en azından sağlık açısından başarı gösterir” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, gündem hakkında da değerlendirmeler yaparak CHP heyeti ile istişarelerde bulundu. Batı Karadeniz’deki 4 ili Safranbolu’da buluşturan CHP Genel Başkan Yardımcı Salıcı, toplantı sonrasında Safranbolu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ‘’Hayır Çarşısını’’ ziyaret etti.

Ardından Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi makamında ziyaret eden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’ya ziyaret esnasında, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuz Yılmaz, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ve CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar eşlik etti. Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’ya ve eşlik eden heyete belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Köse,  konuklara Safranbolu’ya özgü hediyeler takdim etti. Başkan Köse, genel başkan yardımcısını Safranbolu’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek ‘’Kentimize yapacağımız hizmetler ve projelerle ilgili genel başkan yardımcımıza bilgi verdik ve kendisinin fikirlerini aldık. Belediyemize gelerek bizi onurlandıran genel başkan yardımcımıza ve eşlik eden heyete teşekkür ediyorum’’dedi.

Yorumlar

  1. KARABÜKLÜ

    KARABÜK MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN AVNİ AKSOY TOPLANTIYA KATILMAMIŞ MI ?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.